Meksika'da Kaçırılan Öğrenciler - Son Dakika
Güncel

Meksika'da Kaçırılan Öğrenciler

Meksika\'da Kaçırılan Öğrenciler

Guerrero eyaleti valisi, görevinden çekildiğini açıkladı.

24.10.2014 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'nın Iguala kentinde yaklaşık bir ay önce kaçırılan 43 öğrenciyle ilgili soruşturma devam ederken, Guerrero eyaleti valisi Angel Aguirre Rivero görevini bıraktığını duyurdu.

Aguirre yaptığı açıklamada, görevinden çekildiğini ve Guerrero eyaleti valisinin kim olacağı konusunda kararı yetkililerin vereceğini söyledi. Angel Aguirre, "Umarım görevimden çekilmem, sorunun çözümüyle ilgili daha iyi bir politik ortam yaratır" diye konuştu.

Guerrero eyaletinde, 26 Eylül'de öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrencilerle polis arasında çıkan çatışmada polisin öğrenci taşıyan araçlara ateş açması sonucu 6 kişi yaşamını yitirmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Çatışmaların ardından 27 Eylül'de kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zorla araçlara bindirilirken görülen 43 öğrenciden bir daha haber alınamamıştı.

Çarşamba gecesi, kayıp öğrencilerin ailelerine destek olmak ve Enrique Pena Nieto yönetiminin açtığı soruşturmanın yavaş ilerlemesine tepki göstermek için binlerce protestocu sokaklara dökülmüştü.

Tüm dünyadan akademisyen ve bilim adamları da tepkilerini Meksika makamlarına yazdıkları mektupla göstermiş, Meksika Adalet Bakanı Jesus Murillo Karam ve Guerrero Valisi Angel Aguirre Rivero'ya istifa çağrısı yapılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meksika'da Kaçırılan Öğrenciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement