Meksika'nın El Koyduğu Kuzey Kore Gemisi - Son Dakika
Güncel

Meksika'nın El Koyduğu Kuzey Kore Gemisi

Kuzey Kore, geçen sene Meksika'da karaya oturduktan sonra bu ülke tarafından el koyulan gemi ve mürettebatının serbest bırakılması çağrısında bulundu.

09.04.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore, geçen sene Meksika'da karaya oturduktan sonra bu ülke tarafından el koyulan gemi ve mürettebatının serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kuzey Kore'nin BM Büyükelçisi'nin Yardımcısı An Myong Hun, düzenlediği basın toplantısında, Meksika'nın Kuzey Kore gemisini ve mürettebatını serbest bırakması gerektiğini belirterek, "Mu Du Bong'un, Kara ve Deniz Ulaştırma Bakanlığı'nın kontrolünde seyreden barışçıl ve meşru bir ticari gemi olduğunu" söyledi.

An Myong Hun, "Mu Du Bong'un tutulması, Kuzey Kore'nin saygın egemenliğinin ihlalidir" ifadesini kullandı.

Mu Du Bong, geçen yıl temmuz ayında Meksika'nın Veracruz eyaletinde bir resifin üzerinde karaya oturmuştu. Kuzey Kore, resife verilen zararın maddi olarak karşılanması yönünde yazılı taahhütnamede bulunduğunu açıklamıştı.

Diğer yandan bir BM uzmanı, geminin, BM'nin kara listesinde bulunan Kuzey Kore Okyanus Denizcilik İşletmesi'ne ait olduğunu belirtti.

Kuzey Kore'nin Chong Chon Gang gemisine, 2013 yılı temmuz ayında Küba'dan Kuzey Kore'ye giderken Panama'da el koyulmuştu. Gemide şeker çuvalları içinde gizlenen Sovyet döneminden kalma silahlar ve iki MİG-21 savaş uçağı bulunmuştu.

Kuzey Kore gemisinin sahipleri, geçen yıl gemiyi geri alabilmek için yaklaşık 700 bin dolar para cezası ödemişti.

BM uzmanlarının gemide yaptıkları incelemede buldukları silahların, BM'nin Kuzey Kore'ye yönelik silah satışını yasaklayan kararının ihlali anlamına geldiği bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meksika'nın El Koyduğu Kuzey Kore Gemisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement