Can Simidiyle Denizin Ortasında Kalan Melda Bebeğin Annesi Konuştu - Son Dakika
Güncel

Can Simidiyle Denizin Ortasında Kalan Melda Bebeğin Annesi Konuştu

Can Simidiyle Denizin Ortasında Kalan Melda Bebeğin Annesi Konuştu

Çanakkale'de halk plajında 10 aylık bebeği can simidiyle sürüklenen ve sorumsuzlukla suçlanan anne "O an astım krizi geçirip nefessiz kaldım" diyerek kendini savundu.

05.07.2015 17:46  Güncelleme: 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi halk plajında bindirildiği can simidiyle birlikte rüzgarın etkisiyle açığa sürüklenen ve Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan 10 aylık Melda bebeğin annesi Damla Gergin sessizliğini bozdu. Olayın ardından üzerindeki şoku atlatamadığı için günlerdir sessiz kalan ve basında yer alan haberler sonrası 'sorumsuzluk'la eleştirilen Gergin, o an astım krizi geçirip nefessiz kalınca kızının ellerinin arasından kayıp gittiğini ve çok korktuğunu söyledi.

CAN SİMİDİYLE SÜRÜKLENEN MELDA BEBEĞİ SAHİL GÜVENLİK KURTARMIŞTI

Geçen perşembe günü saat 17.00 sıralarında Küçükkuyu Beldesi halk plajında meydana gelen olayda, bindirildiği koltuk şeklindeki şişme can simidiyle birlikte poyrazın etkisiyle 1 kilometre açığa sürüklenen 10 aylık Melda bebek, plajdaki yüzlerce kişinin gözleri önünde ölümden döndü. Can simidiyle sürüklenen Melda bebeği Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı TCSG-8 Botu personeli kurtardı. Dalgınlık sonucu açığa sürüklendiği sanılan 10 aylık Melda bebekle ilgili haberleri okuyan ve izleyenler, anneyi sorumsuz olduğunu yönünde eleştirip tepki gösterdi.



DHA'YA KONUŞTU

DHA muhabirine konuşan anne Damla Gergin, eleştirilerin haksız olduğunu belirtti. Canından çok sevdiği Melda bebeği yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen dünyaya getirdiğini anlatan anne Damla Gergin, o gün kızı ile birlikte halk plajında denize girerken astım krizi geçirerek, nefes alamadığını ve fenalaştığını, her şeyinde saniyeler içinde geliştiğini, ellerinin arasından kayıp gittiğini söyledi.

"HİÇBİR HASTANE DOĞUMUMU YAPTIRMADI"

Eşi Mehmet Gergin'in cam ustası olduğunu, kendisinin de veteriner olmasına rağmen 10 aylık Melda'yı dünyaya getirmeden önce işinden ayrıldığırı belirten Damla Gergin, "Kendim astım hastasıyım. Hatta Melda'yı dünyaya getireceğim zaman, astım hastası olduğum için körfezde hiçbir hastane doğumumu yaptırmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bebeğimi dünyaya getirdim" dedi.


O ANLARI ANLATTI

Olayın yaşandığı gün Küçükkuyu Halk Plajı'na komşularıyla birlikte gittiklerini söyleyen anne Damla Gergin, o anları şöyle anlattı:

"O gün denize girdiğimizde su göğüs seviyemdeydi. Astım krizim tuttu. Nefesim daraldı. Bir an nefes alamadım. Elime su alıp yüzümü silerken, baktım kızım gidiyor. Yetişmek için arkasından yürüdüm. Ama o anda nefesim daralmıştı. Baktım, yetişemiyorum. Yüzmeye başladım. Can simidini tuttum. Ancak geri çekmek için destek almam gerekiyordu. O sırada çok derine gitmişim. Ayağımı dibe basmak için hamle yaptığımda dibe battım, su yuttum. Yukarıya çıkamadığım için oracıkta kaldım. Ne ileri gidebildim. Ne de geri gelebildim. Bu sırada kızım açığa doğru sürükleniyordu. Yanımdaki komşularım bana makarna denilen deniz simidini uzattı. Bende ona tutunarak kıyıya döndüm. Ayağım yere basar basmaz da hemen 'kızım gidiyor' diye bağırmaya başladım. Arkasından gençler yüzmeye başladı. Ama kızıma yetişemediler. Ben kıyıya çıktım. Çok fazla bir şey hatırlamıyorum. Çok kalabalıkt, herkesin dua et dediğini ve uzakta kızının bir su bardağı büyüklüğünde kaldığını hatırlıyorum. Daha sonra Sahil Güvenliğe haber vermişler. Bot kızımı getirdiğinde kucağıma aldım. Ama donmuştum. Hiç ağlayamadım bile. O an aklımdan birçok şey geçti. Kızımı kucağıma alıncaya kadar bana boş simidi getirecekler diye düşündüm. Gözümü kapattığımda sanki onun o bottan düşmüşte suyun içinde çırpınıyormuş hali gözümün önüne geliyor. Bu yüzden hiç uyuyamıyorum."

YORUMLARA ÜZÜLDÜ

Kendisi hakkında haksız eleştiriler yapıldığını gördüğünü ve çok üzüldüğünü söyleyen Gergin, "Çocuğum sağsalim kucağıma geldikten sonra öncelikle o oluşan önyargıların hiçbirini düşünmedim. Zaten önyargısı çok fazla olan bir toplumda yaşadığımız için hiçbirini silemeyeceğimi biliyorum. Keşke bu olay benim hiç başıma gelmesiydi de benim çocuğuma olan anneliğim, anne sevgim gündeme gelseydi. Çocuğuna bu kadar düşkün bir anne yaşıyormuş burada diye haberler çıksaydı. Gerçekten üzgünüm. Ama yapacak hiçbir şey yok. Rahatsızlığım olmasa ben onu hayatta bırakmazdım. Kim bırakır ki çocuğunu. Dolu dolu 9 ay oldu. Ben kızımı kışın hep kanguru ile taşıdım. Bebek arabasına bile koymadım dışarıya çıkınca üşümesin diye. Zamanımız sürekli onunla oyun oynayarak geçiyor. Evimin tamamı onun oynayabileceği her şeyle dolu. Bütün her şey onun dikkatini çekecek şekilde dizayn edildi. Ayaklanmaya başlayınca düşecek diye beşiğinde bile yatırmıyorum" dedi.

"ALLAH KIZIMI BANA BİR KERE DAHA BAĞIŞLADI"

Cam ustası baba Mehmet Gergin da "Allah kızımı bana bir kere daha bağışladı. Mutluyum ve huzurluyum" dedi.

Bu arada Mehmet Girgin, eşi ve kızlarının, anneler gününde özel olarak hazırlattıkları tişörtleri giydiği görüldü. Melda bebeğin tişörtünde anne baba ve kendisinin fotoğrafı, anne Damla Gergin'in tişörtünde baba ve kızının, baba Mehmet Gergin'in tişörtünde ise anne ve kızının baskı resimleri dikkati çekti. Evin oda kıpısının camında ise aile bireylerinin isimlerinin yazılı olması ve duvarlarda Melda bebeğin dikkatini çekecek çeşitli çıkartmaların yapışık olması ise anne Damla ve baba Mehmet'in kızlarına olan sevgisini gözler önüne serdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Can Simidiyle Denizin Ortasında Kalan Melda Bebeğin Annesi Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Bulut: İnanmak isterdim ama içime sinmedi bu anne 11 4 Yanıtla
  • Emre: Hangi yüzle konuşmuş bahaneler bahaneler 5 7 Yanıtla
  • vatandaş rıza: valla kusura bakmada bırak astimi ölüyor olsada bir insan bebeğini bırakmaz bizde tatile gidince denizde 1 saniye gözümüzü çocuklardan ayirmiyoruz kaldi ki astimin varsa daha dikkatli olmalısın,kısacası allah yardım etmiş..Bu arada sahil guvenligede sevgilerimizle... 10 2 Yanıtla
  • atakan: Yalan tipinden belli bu cani kadında anne tipi yok bunu 6 /7 ay. Tek hücreye atmaları lazım akıllansın diye 9 3 Yanıtla
  • Tuba53: Bu olay avrupada olsaydi, cocugu devlet elinden almisti bile dava acilmisti simdi anneye sorumsuz anne olarak 6 3 Yanıtla
  • Rikkoo: Ulan hangi anne bebegini ölüme terkeder sizin vicdanınız yokmu? Kadının bır anlık dalgınlıgına gelmiş olabilir allah zaten en buyuk cezayı vermiş.. yavrusunu kaybetme korkusu,cocugu olmayanın anlayacagı birşey degildir.. Ayrıca o cocuk 1 km ileriye ışınlanmadı heralde.. Cocuk suruklenırken hıcmı Goren olmadı? Siz kadını degil civarda olan insanları eleştirin.. Millet olarak duyarsız olduk cok yazık.. Ayrıca bu yeni jenerasyon ergenlerden harbi gına geldi sosyal medyada ortam yapmak için onune gelen her habere yorum yapan kucuk siyasiler sözüm size; kafanız cok basıyorsa okuyun adam olun !! 7 1 Yanıtla
  • Habip : Yobaz tiplerin, anneyi suçlaması dehşet verici.Birde , Kemalistlikle suçlama var. Çok ilginç.Kemalistliğide bilmediği anlaşılan bir zihniyet.Allah bunlardan korusun. 6 2 Yanıtla
  • Malatyalı: YÜCE ALLAH IM TÜM çOCUKLARIMIZI KORUSUN ESİRGESİN DİLERİM. 8 0 Yanıtla
  • hakan sarı: yuhhh diyorum sana başka da bişey demiyorum birde neymiş yorumlara üzülmüş.. böyle anne mi olur yaa... 5 2 Yanıtla
  • sakıncalı polis: cocugum boyumu geckin; denizde saniye gözümü ayirmam 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı
    14:31 Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı

    Xiaomi Mix Flip, katlanabilir telefon pazarında yerini alacak. İçe doğru katlanabilen yapıya sahip olan telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve Adreno 750 grafik birimiyle güçlendirilecek. Mayıs ayında tanıtılması beklenen telefonun fiyatı da uygun olacak.

  • Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı
    14:31 Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı

    Huawei ile yollarını ayırmasının ardından ABD yaptırımlarına takılmadan çalışmalarını sürdüren Honor, kısa bir süre önce Magic 6 Ultimate Edition modelini tanıttı. Honor Magic 6 Ultimate Edition; 6,8 inç 2800×1280 çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan LTPO OLED panele ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonda kullanılan işlemci Snapdragon 8 Gen 3. 4 nm teknolojisiyle üretilen yonga setinde 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri mevcut. Modelde 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB depolama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 50 Megapiksel ana, 180 Megapiksel periskop ve 50 Megapiksel ultra geniş açı sensörlerinden oluşan üçlü kamera adasına sahip olan Honor Magic 6 Ultimate Edition, DSLR kalitesinde fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. Fiyatı ise 16 GB RAM + 512 GB ROM için $972, 16 GB RAM + 1 TB ROM için $1069 olarak belirlendi.

  • Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir
    14:31 Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir

    Samsung Galaxy Z Fold 6 modelinin fiyatı hakkında çıkan iddialara göre, daha düşük fiyatlı bir versiyonun da sunulabileceği belirtiliyor. Ucuz olan model, daha düşük seviyede özelliklere sahip olacak.

  • Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü
    14:30 Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyareti sırasında vatandaşların ulaşım desteği talebini karşılıksız bırakmadı. Uzak mahallelerde oturan vatandaşlar ring seferleri ile ilçe merkezine taşınıyor.

  • Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı
    14:29 Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlere elleriyle sahur sofrası hazırladı. Üniversiteli gençler, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

  • Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor
    14:27 Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor

    Çorum Belediyesi, Meydan Sosyal Tesisinde kurulan Gri Su Tekrar Kullanım Modülü ile su tüketimini yarı yarıya azaltmayı hedefliyor. Lavabo ve banyoda kullanılan atık su, filtre ve mor ışık teknolojisiyle tuvalet temizliğinde kullanılmak üzere arıtılıyor. Deneme sürecinin başarılı olması halinde, 8 sosyal tesise daha bu sistem uygulanacak. Gri su teknolojisiyle su tasarrufu sağlanmasının yanı sıra, AR-GE çalışmalarıyla farklı alanlarda da bu teknolojinin kullanılması planlanıyor.

  • Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı
    14:25 Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi kapsamında Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri arasından geleceğin spor şampiyonları belirleniyor. Uzman antrenörler eşliğinde yapılan taramalar sonucunda başarılı olan öğrenciler, spor branşlarına yönlendirilecek. Program kapsamında 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilecek.

  • Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı
    14:25 Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı

    Yalova RoRo Limanı'nda cezaevi firarisinin 8 bin Avro karşılığında personel giriş kartını kullanıp gemiyle yurt dışına kaçmasını sağlayan ikisi işçi 4 kişi tutuklandı. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firarinin limandan çıktığını tespit etti ve yapılan araştırmada, firariyi yurt dışına çıkaran kişilerin Bingöl'den getirilen insan ticareti organizatörü F.K. ve E.T. olduğu belirlendi. Ayrıca, limanda çalışan M.A. ve R.İ. isimli işçilerin giriş kartlarını kullanarak firarinin kaçmasına yardım ettikleri ortaya çıktı. 4 zanlı, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi
    14:25 AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi

    AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirerek, reklam panoları ve duvar giydirmeleri için yapılan harcamaların kaynağını sorguladı. Aydın, Ataç'a malvarlığını açıklamasını talep etti ve belediye bütçesinin şeffaflıkla kullanılmasını istedi.


Advertisement