Melda Onur : Bu Kadar Mühendisin İşsiz Kalması, Çevre İhlallerini Daha da Onarılamaz Hale Getiriyor - Son Dakika
Güncel

Melda Onur : Bu Kadar Mühendisin İşsiz Kalması, Çevre İhlallerini Daha da Onarılamaz Hale Getiriyor

Melda Onur : Bu Kadar Mühendisin İşsiz Kalması, Çevre İhlallerini Daha da Onarılamaz Hale Getiriyor

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

20.11.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Çevre mühendislerini devre dışı bırakan uygulama olan "çevre görevlisi" uygulaması başlatıldığını kaydeden Onur, "Bu kadar çevre sorununun yaşandığı bir ortamda, çevre mühendisi almamanın altında fazla bir şey aramayayım ama onca çevre felaketi varken, bu kadar mühendisin işsiz kalması, işsizliği hem artırıyor hem de çevre ihlallerini daha da onarılamaz hale getiriyor" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüleceğini anımsatan Onur, çevre mühendislerinin kadro taleplerine ilişkin hazırladığı metni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye sunacağını söyledi.

Melda Onur, "Bu kadar ağır çevre felaketlerinin yaşandığı, bu çevre felaketlerinin ne yazık ki iş cinayetlerini tetiklediği ülkemizde, çevre mühendisleri için kadro açılmamasının altında artık kötü niyet aramak gerekiyor. Sayın Bakan bu sorumuzu da magazin olarak bulmazsa - 'niye domuzlar şehre indi?' sorusunu magazin bulduğu gibi - kendisine bu akşam neden çevre mühendisi almıyorsunuz diye soracağız" dedi.

Çevre Müdendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Emine Girgin, "çevre görevlisi" olmadıklarını, "çevre mühendisi" olduklarını söyledi.

Dört yıllık üniversite eğitimini tamamlayarak mühendis ünvanını aldıklarını belirten Girgin, bakanlığın kendilerine vermeye çalıştığı çevre görevlisi ünvanının kaldırılmasını talep ettiklerini kaydetti. Bu mesleğin yapılmasının ön şartı olarak 3 günlük eğitim zorunluluğu getirilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Girgin, 3 günlük eğitimle bu mesleki bilgi ve birikime sahip olunamayacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Melda Onur : Bu Kadar Mühendisin İşsiz Kalması, Çevre İhlallerini Daha da Onarılamaz Hale Getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement