Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Putin'e Benzetti - Son Dakika
Güncel

Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Putin'e Benzetti

Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ı Putin\'e Benzetti

Çeşitli temaslarda bulunmak için Rusya'ya giden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Putin ve sayın Erdoğan'ın karakterlerini birbirine benzetiyorum." dedi.

11.12.2014 11:04  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Putin ve Erdoğan'ın bazı açılardan birbirine çok benzediğini belirterek, Rusya ve Türkiye yakınlaşmasının Batı'yı telaşa düşürdüğünü söyledi.

"ARAYA MESAFE GİRDİ"

Moskova'da her yıl düzenlenen Moskova Forumu'na katılmak için geldiklerini ifade eden Gökçek, "Değişik ülkelerden belediye başkan, başkan yardımcıları katılıyor. Eski Belediye Başkanı Yuri Luzhkov zamanında münasebetlerimiz çok daha yoğundu. Luzhkov sonrası araya biraz mesafe girdi. Karşılıklı olarak bir birimizi davet ettik, kısmet olursa Sayın Başkan (Sobyanin) ile ilk defa bir araya geleceğiz. Özellikle Rusya ve Türkiye arasında son zamanlardaki sıcak gelişmeler öyle zannediyorum bizim bu görüşmemize de ciddi anlamda katkı sağlayacak ve daha güzel işbirliği yakalama şansını da yakalayabileceğiz diye düşünüyorum" dedi.

"KARAKTERLERİNİ BENZETİYORUM"

Rusya ve Türkiye'nin 1 Aralık Ankara buluşmasında da yeni tarihi fırsatın yakaladığını da ifade eden Gökçek şöyle devam etti: "Bir anda Avrupa'nın Rusya ve Türkiye'ye bakışı değişti. Aslında bu tarihi bir fırsat ve bu tarihi fırsat en mükemmel şekilde değerlendirilmeli. Rusya'nın ve Türkiye'nin pek çok konuda ortak menfaati var. Hani bir söz var 'kazan, kazan'… Dolayısı ile kazan, kazan bu şekilde mükemmel işleyebilecek bir formül Rusya için de Türkiye içinde. Önümüzdeki dönemlerde çok güzel gelişmeler olur. Yalnız batı telaşa düşüyor, Türk-Rus iş birliğine yüzde yüz taş koymaya çalışacak buna kimsenin tereddüttü olmasın, işte burada kararlı ve dik duruş lazım. Ben sayın Putin ve sayın Erdoğan'ın belli konulardaki karakterlerini birbirine benzetiyorum, umarım ki bu iki karakter birlikte çok iyi iş yaparlar."

MOSKOVA'NIN TRAFİĞİ

Moskova ile 23 yıllık kardeş şehir olduklarını da anımsatan Gökçek, Moskova'nın yoğun trafiği konusunda ise şunları söyledi: "Trafik bütün dünyada sıkıntı, tabii Moskova bize nazaran nüfusu daha büyük, şu anda nüfusu 12 milyon civarında ve biz sadece 5 milyonuz. Nüfus büyüdükçe sıkıntılar artıyor, çözüm için daha fazla çaba sarf etmek gerekiyor. Her şeyin çözümü var çözümsüz bir şey yok."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Putin'e Benzetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • celalettin aslan: siz önce insana benzeyin 13 3 Yanıtla
  • KoRkut ATA: kendisi ne ye benziyor acaba bi de onu öğrensek. . . 13 2 Yanıtla
  • Osmanlı: Buldunuz bir Enayi Millet kurdunuz İmparatorluğunuzu Ama ne zamana kadar kul hakkı bilmeyenlerden zamanı gelince 7 bin cettinden hesabı sorulacak 14 1 Yanıtla
  • cabbar: Bunca sene din üzerinde siyaset yaptınız milleti kandirdiniz güya islamiyeti temsil ediyodunuz şimdide itiraf ediyorsunuz islamiyet le alakamiz yoktur diye ve biz ancak gayri Müslimlere benzeriz diye. 10 1 Yanıtla
  • MELiHO: harbi bu velet benzetme ozurlu :-) 6 2 Yanıtla
  • zaza musa bingöl: beyaz tv nin siyah karabaşı beyaz tv kimin açıkla yoksa ben açıklarım . . . 5 0 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement