Melikgazi Gençlik Meclisi Üyeleri "Hayalindeki Mesleği Bir Bilene Sor" Söyleşilerinde - Son Dakika
Yerel

Melikgazi Gençlik Meclisi Üyeleri "Hayalindeki Mesleği Bir Bilene Sor" Söyleşilerinde

Melikgazi Gençlik Meclisi Üyeleri "Hayalindeki Mesleği Bir Bilene Sor" Söyleşilerinde

Melikgazi Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeleri, okullarda bir dizi söyleşi programları yaparak öğrencileri meslekler konusunda bilgilendiriyor.

28.03.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeleri, okullarda bir dizi söyleşi programları yaparak öğrencileri meslekler konusunda bilgilendiriyor.

"Hayalindeki Mesleği Bir Bilene Sor" söyleşileri ile öğrencileri meslekler konusunda bilgilendiren, örnekler veren, o meslek sahipleri ile yapılan söyleşilerle gençleri gelecekte iş ve meslek seçmelerine yardımcı olan Melikgazi Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeleri bu çalışma ile sosyal sorumluluk örneği sergilemektedirler.

Melikgazi Gençlik Meclisi öğrencilerin, üniversitede okuyan meslek sahibi adayı olarak her hafta iki okulda bu seminerleri tekrarlayacaklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "Melikgazi Belediyesi olarak eğitime ve eğitime yapılan yatırımlara büyük önem veriyoruz. Bu neden ile şimdiye kadar 2 anaokulu, 3 ortaokul ve 2 lise okul binası yaparak ilçemiz halkının hizmetine sunduk. Gelecek eğitim ile şekillenir ve eğitimler güven altına alınır. Burada en önemli olan da bireyler bilerek isteyerek bir meslek sahibi olmalıdır. Mesleklerini kendi becerileri ve bireysel yapılarına göre seçmeleri veya sevdikleri bir mesleği seçmelerine yardımcı olunması gerekir. Bu nedenle Gençlik Meclisi Üyeleri, ortaokul öğrencilerine merak ettikleri meslekler hakkında bilgiler veriyor ve bilinçlendiriyor. Çünkü sevdiği mesleği yapanlar da iş başarısı daha da artmaktadır. Gençlik Meclisi Üyelerine bu çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Bu hafta Gürpınar ve Ağırnas Osman Yücel Ortaokulunu ziyaret eden ve 8. Sınıf öğrencilerine "Hayalindeki Mesleği Bir Bilene Sor" söyleşileri yapan Gençlik Meclisi Üyeleri önümüzdeki hafta Nuhnaci Yazgan, Erciyes ve Melikşah ortaokulu örencilerini ziyaret edeceklerdir.

Birçok mesleği bilmediklerini çünkü hep gördükleri ve çevresinde olan meslekleri bildiklerini ifade eden ortaokul öğrencileri "Örneğin; bir hastanede, biz sadece doktoru, hasta bakıcıyı, hemşireyi, kantinciyi, hasta kabul veya kan alan ve tahlil edenleri biliyoruz. Ancak görmediğimiz ve bilmediğimiz hastanede o kadar çok meslek ve çalışan varmış ki haberimiz yok. Üniversite okul tercih kitapçığını görünce şaşırdık. Bilmediğimiz yüzlerce meslek eğitimi varmış. Bunları bize aktardıkları, açıkladıkları, öğrettikleri ve bilgilendirdikleri için Melikgazi Gençlik Meclisi Üyelerine teşekkür ediyoruz" dediler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Melikgazi Gençlik Meclisi Üyeleri 'Hayalindeki Mesleği Bir Bilene Sor' Söyleşilerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement