Mem û Zîn Sezon Finalini Yaptı - Son Dakika
Güncel

Mem û Zîn Sezon Finalini Yaptı

Mem û Zîn Sezon Finalini Yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (DBŞT) Mem u Zin oyununun sezon finalini yaptı.

26.06.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik Kürt Edebiyatının önemli yazarlarından Ehmedê Xanê'nin Mem u Zîn adlı eserini mekan tiyatrosu olarak uyarlayan DBŞT oyuncuları izleyicisiyle son kez buluştu.

Yazar Kawa Nemir'in günümüz Kürtçesine uyarlayarak yazdığı, Genel Sanat Yönetmenliğini Rüknettin Gün'ün yaptığı Mem û Zîn Destanı Cemilpaşa Konağı'nda adeta yeniden yazıldı. Mekan tiyatrosu olarak gösterilen oyuna ilgi büyük oldu. 65 kişilik kadrosuyla, dansın, stranların ve oyunculuğun iç içe geçtiği oyunda sanatçıların performansı tarihi konağın mistik ortamında izleyenleri büyüledi.

BASIN KONSEYİ İZLEDİ

Aralarında; Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, 2. Başkan Murat Önok, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Gazeteci Orhan Birgit, Radikal Yazarı Altan Öymen, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, İstanbul Barosu Eski Başkanı Turgut Kazan, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakorözer, Ulusal Kanal Genel Koordinatörü Yalçın Büyükdağlı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Misket Dikmen, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Avukat Oktay Huduti ve Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak'ın bulunduğu heyet de oyunu izledi.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile birlikte gösteriyi izleyen heyet; muhteşem bir görsel şölene tanık olduklarını ve oyundan çok etkilendiklerini belirterek, Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak'a ve Yönetmen Rüknettin Gün'ü tebrik etti.

İlk gösterimi mahalle sakinlerine oynanan oyunun prömiyer dahil 12 gösterimi yapıldı. Koltuk sayısı 400 olan mekanda izleyici hemen her gece yer bulmakta zorlandı. Toplam 4 bin 800 kişiye ulaşan oyun dün akşam sezon finalini yaptı. DBŞT oyuncuları Eylül ayında yeniden buluşmak üzere perdeyi kapattı.

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement