Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı - Son Dakika
Yerel

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı

Mardin'de kadınlara meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri kapsamında meme kanseri hakkında bilgi verildi.

16.10.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de kadınlara meme kanseri bilinçlendirme ayı etkinlikleri kapsamında meme kanseri hakkında bilgi verildi.

Etkinlikler kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürü Nureddin Özdener ve sağlık çalışanları ile Mardin Müftülüğünü ziyaret ederek, buradaki kadın din görevlilerini kanser konusunda uyardı.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesinde görevli Doktor Seda Doğan, farkındalık yaratmak için kadınlara meme kanseri hakkında bilgi vererek, pembe fular dağıttıklarını söyledi.

Meme kanserinin gerek gelişmiş  gerekse gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen kadın kanseri olduğuna dikkat çeken Doğan, Türkiye'de de kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanserinin kadınlarda kanserden ölüm nedenlerinin başında geldiğini kaydetti.

Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu aktaran Doğan, "Meme kanserinin nedenleri, belirtileri, tarama, korunma ve erken tanı konularında vatandaşlarımız Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde bulunan KETEM'e (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ve aile hekimlerine müracaat ederek gerekli bilgilere ulaşabilirler" dedi.

Müftü Dursun Ali Coşkun da sağlık çalışanlarına Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kur'an-ı Kerim ve peygamberin hayatından oluşan kitap seti hediye etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement