Memleket Sevdalıları Evet Diyor" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Memleket Sevdalıları Evet Diyor" Etkinliği

Memleket Sevdalıları Evet Diyor" Etkinliği

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bu sistem CHP'yi de değiştirecek, hiç merak etmeyin.

18.02.2017 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bu sistem CHP'yi de değiştirecek, hiç merak etmeyin. Onlar yenilikten, değişimden, reformdan korkuyorlar, onun için 'Hayır' diyorlar. Bugüne kadar CHP'nin neye 'Evet' dediğini gördünüz. Nerede bir hayırlı iş varsa o işin arkasında CHP'nin 'Hayır'ı var. Dün de 'Hayır' dedi, bugün de 'Hayır' diyor. Yanına HPD'yi de katmış, koro halinde 'Hayır' türküsünü birlikte söylüyorlar. İkisine de hayırlı olsun. Hatta bölücü terör örgütleri de bu koroya katılmış gibi gözüküyor. Hatta bölücü terör örgütleri diyor ki 'Evet çıkarsa biz biteriz.' Evet çıkacak, siz de biteceksiniz." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezince Oberhausen Arena'da düzenlenen ve Almanya'nın yanı sıra Avrupa'nın çeşitli kentlerinden de gelen Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği "Memleket Sevdalıları Evet Diyor" etkinliğine katıldı.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğini kendileri için yaptıklarına yönelik eleştirilere yönelik şunları söyledi:

"Almanya'dan soruyorum. Biz bugüne kadar yaptığımız hangi işi kendimiz için yaptık? Marmara'yı kendimiz için mi yaptık? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kendimiz için mi yaptık? Avrasya tünelini kendimiz için mi yaptık? 24 bin kilometre bölünmüş yolu kendimiz için mi yaptık? Şehir hastanelerini, okulları, barajları kendimiz için mi yaptık? Demokratik adımları kendimiz için mi attık? Tüfeğimizi, tankımızı, helikopterimizi kendimiz için yapmadık. Alçaklar bunları çalarak milletin üzerine buradan bomba attılar ve biz de onların canlarına ot tıkadık."

Anayasa değişikliğini Türkiye'nin aydınlık yarınları için yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Tek bir derdimiz var değerli kardeşlerim. Bizden öncekilerin yaşadıklarını, bizim yaşadıklarımızı, çocuklarımız, torunlarımız yaşamasın. Türkiye işleyen bir sisteme sahip olsun. Millet kimi seçerse kimi takdir ederse yetki de sorumluluk da onda olsun istiyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'ye birçok eser kazandırdıklarını, şimdi de yıllar yılı milletin hayır duasını alacakları en güzel eseri ülkeye kazandırmak istediklerini belirtti.

Bazılarının bu değişiklikten rahatsız olduğunu çünkü seçilmiş hükümetlere artık darbe yaptıramayacaklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Merhum Menderes'e yaptıklarını bundan böyle hiçbir hükümete yapamayacaklar. Milli iradenin yetkisini asla gasp edemeyecekler. CHP, artık korkutmayla kutuplaştırmayla istismarla oy toplayamayacak. Bu sistem CHP'yi de değiştirecek, hiç merak etmeyin. Onlar yenilikten, değişimden, reformdan korkuyorlar, onun için 'Hayır' diyorlar. Bugüne kadar CHP'nin neye 'Evet' dediğini gördünüz. Nerede bir hayırlı iş varsa, o işin arkasında CHP'nin 'Hayır'ı var. Dün de 'Hayır' dedi, bugün de 'Hayır' diyor. Yanına HPD'yi de katmış, koro halinde 'Hayır' türküsünü birlikte söylüyorlar. İkisine de hayırlı olsun. Hatta bölücü terör örgütleri de bu koroya katılmış gibi gözüküyor. Hatta bölücü terör örgütleri diyor ki 'Evet çıkarsa biz biteriz.' Evet çıkacak, siz de biteceksiniz. Burada ilan ediyorum."

Milletin karşı çıktığı hiçbir adımı atmadıklarını ve ne yapıldıysa milletle beraber yapıldığını dile getiren Yıldırım, "Hazırladığımız ve sizin onayınıza sunduğumuz değişiklik teklifi, içinde ülkemiz için milletimiz için insanımız için daha güzel gelecek sağlayacak bir tekliftir." dedi.

- "Menderes, Erbakan, Türkeş, Yazıcıoğlu ve Özal'ın hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz"

Başbakan Yıldırım, değişiklik teklifinin onlarca yıldır konuşulduğunu, istişare edildiğini ve değerlendirmeler yapıldığını, merhum Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istediklerini ama ömürlerinin vefa etmediğini anlatarak şöyle şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğan ve arkadaşları onların bu özlemlerini gerçeğe dönüştürüyor. Hepsi de tamamı da Türkiye'nin daha verimli, daha kaliteli, daha istikrarlı bir sistemle yönetileceğini ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle bunun mümkün olacağını söylediler. Şimdi zaman o büyütmenin, o Türkiye'ye ömrünü hasretmiş, değerli siyasilerin hayallerini gerçeğe dönüştürme zamanıdır. Nasıl ki Abdülhamid'in hayallerini gerçeğe dönüştürdükse nasıl ki Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini gerçeğe dönüştürdükse nasıl ki Türkiye'ye tarihi reformlar, tarihi rekorları yaşattıysak şimdi de merhum Menderes'in, Erbakan'ın, Türkeş'in, Yazıcıoğlu'nun, Özal'ın hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz."

80 milyonun huzur, istikrar ve refah içinde yaşayacağı sistemi inşa ettiklerinin altını çizen Yıldırım, Türkiye'nin bekası, istiklali ve istikbali için tarihi adımı hep birlikte attıklarına işaret etti. Yıldırım, salondaki vatandaşlara şöyle seslendi:

"Sizlere bir kez daha soruyorum. Öyle bir haykırın ki sesiniz Berlin'de duyulsun. Öyle bir seslenin ki sesiniz Paris, Londra, Brüksel'de inlesin. Öyle bir haykırın ki Filistinli mazlumun, Suriyeli mazlumların yüreği ferahlansın. Öyle bir seslenin ki Ankara'da sesiniz yankılansın. İstanbul, Ürdün, Edirne, Diyarbakır duysun. Büyük Türkiye için var mısınız? Güçlü Türkiye için var mısınız? Kalıcı istikrar için hazır mısınız? 15 Temmuz'un hesabını daha güçlü şekilde sormaya hazır mısınız? Terörle daha kararlı mücadele için var mısınız? Ülkemizin bekası için var mısınız? Aydınlık yarınlara hazır mısınız?"

"Bu mesele memleket meselesi"

Salondakilerden çok çalışmalarını ve mutlaka sandığa gitmelerini isteyen Yıldırım, "Bu mesele memleket meselesi, bu mesele millet meselesi. 15 Temmuz şehitlerini unutmayacağız." dedi.

Toplantıya katılan gurbetçilerle organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Alman makamlarına teşekkür eden Yıldırım, toplantı nedeniyle salonda yapılması planlanan bir futbol maçının ise ertelendiğini öğrendiğini, onlara da teşekkür ettiğini belirtti.

Son günlerde Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet hakkında Avrupa'da yanlış ve eksik bilgilendirmeden kaynaklı bir algı operasyonu sürüp gittiğini aktaran Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Menfi bir propaganda yapılmakta, bunu görüyoruz ve üzüntüyle izliyoruz. Sayın Merkel'le bu sabah yaptığımız görüşmede, bütün bu konuları enine boyuna ele aldık değerlendirdik. Prensip olarak da Türkiye ve Almanya'nın stratejik tarihsel iki ortak ülke olduğunun altını çizdik. Tabii bu stratejik ortaklığın en büyük delili sizlersiniz. Bizim Almanya ile Türkiye ilişkilerini geliştiren, Almanya'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kalkınmasında sizin dedeleriniz, birinci kuşak vatandaşlarımızın büyük gayreti var. Şimdi üçüncü kuşağı yaşıyoruz, siz gurbete geldiniz, burada çalıştınız çabaladınız. Şimdi artık yeni kuşak hem Almanyalı, hem Avrupalı, hem Türksünüz. Bir yandan değerlerinizi koruyacaksınız, bir yandan da yaşadığınız bu ülkenin kaderinde söz sahibi olacaksınız. Bunun için çalışacaksınız, bunun için gayret edeceksiniz."

Avrupa'da, Türkiye hakkında maksadını aşan yalan yanlış beyanlara asla itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin geleceğinden başka bir gündemleri olmadığını bildirdi.

Hiçbir ülkenin içişlerine karışmak, hiçbir ülkeyi dizayn etmek gibi bir heveslerinin hiç olmadığına ve bundan sonra da olmayacağına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ama birileri bizim içimize girerse bizim işlerimize burunlarını sokarsa onun da cevabını veririz, gereğini yaparız. Artık laf söylenince başını öne eğen, el bağlayan bir Türkiye yok. Türkiye bugün özgüveniyle Suriye'de, Irak'ta, bölgede sorunlara çözüm üreten bir ülke. Türkiye sadece kendi güvenliğini sağlamıyor, aynı zamanda Avrupa'nın da güvenliğini sağlıyor. Türkiye ortaya koyduğu bu mücadeleyle göçmen akımının Avrupa'yı istila etmesinin önüne geçiyor. Dolayısıyla Avrupa ülkeleri, AB, Türkiye ile ilişkilerinde çok daha adil olması ve Türkiye'nin beklentilerini boşa çıkaracak hareketlerden kaçınması gerekir. Türkiye, AB'ye girecekse bu kararı Avrupa ülkeleri lütfettiği için değil, milletimiz karar verirse isterse girecek. Onun için bizim öteden beri yaptığımız şey ülkemizin demokrasisini daha da geliştirmek. Kalkınma sürecini tamamlamak, refahı artırmak, birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmaya çalışanlarla da amansız mücadele etmek."

Notlar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan programda, Başbakan Yıldırım, konuşması öncesi kürsüye eşi Semiha Yıldırım ile gelerek salondakileri selamladı.

Başbakan Yıldırım'ın kürsüye geldiği sırada, sözleri Yalçın Polat'a ait Ceyhun Çelikten'in seslendirdiği "Tabii ki evet" şarkısı çalındı.

Belçika'da yaşayan rap sanatçısı İsrafil Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırladığı şarkıyı seslendirmesi, salondakilerden büyük alkış aldı.

Tamamen dolan 15 bin kişilik salonda, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" yazılı pankartlar yer aldı.

Salona, Türk bayrakları ve üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu afişler asıldı. Türk bayraklarının yanı sıra Bosna Hersek ve Doğu Türkistan bayraklarının da asıldığı salonda, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın fotoğrafları da yer aldı.

Başbakan Yıldırım'ın salona girmesi sırasında büyük coşku yaşandı. Salonda bulunanlar cep telefonlarının ışıklarını yakarak, görsel şov oluşturdu. Programa, Alman medyası da yoğun ilgi gösterdi.

Programın sonunda, 15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz ve kızı Hatice Yılmaz, sahneye gelerek Başbakan Yıldırım ile tokalaştı.

Avrupalı Türklerin Başbakan Yıldırım ile buluştuğu etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya ile milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memleket Sevdalıları Evet Diyor' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement