Memur-Sen Asılsız İddialara Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen Asılsız İddialara Tepki Gösterdi

Memur-Sen Asılsız İddialara Tepki Gösterdi

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde Memur-Sen Şube Temsilcisi Nevzat Yiğit, isimsiz dilekçeler ve asılsız ithamlarla suçlanan kurum müdürleri hakkındaki iddialara tepki gösterdi.

20.02.2014 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde Memur-Sen Şube Temsilcisi Nevzat Yiğit, isimsiz dilekçeler ve asılsız ithamlarla suçlanan kurum müdürleri hakkındaki iddialara tepki gösterdi.

Sincik Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Temsilcisi Nevzat Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada isimsiz, imzasız asılsız, ispatsız ve somut verilere dayanmayan dilekçelerle kurum müdürlerimize atılan iftiraların tamamının asılsız çıktığını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Nevzat Yiğit şunları söyledi:

"Sincik'te kamu görevlileri hakkında defalarca isimsiz, imzasız dilekçelerin işleme konulduğu tarafımızca bilinmektedir. İl Denetmenleri tarafından yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde suç içerici hiçbir bulguya rastlanmadığı görülmüştür. Aynı konularda sürekli yapılan şikayetler üzerine başlatılan inceleme ve soruşturmalar, çalışanlarımızın onurunu rencide etmekte, toplum tarafından suçlu olarak görülmesine ve zan altında kalmasına yol açmaktadır. Bunun yanında çalışanlar görevlerini ifa ederken, huzursuz olduklarını, çalışma azminin kırıldığını, morallerinin bozulduğunu ifade etmektedirler. Ayrıca haksız isnat ve iftiralara karşı isimsiz ve imzasız dilekçelerden dolayı haklarını arayamadıkları bu durum farklı bir sıkıntıyı beraberinde getirmektedir.

Kamu görevlileri olarak haklarında birçok asılsız iddia olduğu ve bir konuda defalarca kez incelemelerin yapıldığı ve hiçbir suç unsuru bulguya rastlanmadığı halde her asılsız şikayette yine soruşturmaya ve incelemeye tabi tutulmalarının doğru olmadığı kanaatindeyiz. Bu durum hem kamu çalışanlarımızı boş yere uğraştırmakta, hem de il denetmeklerimizin iş yükünü artırmaktadır. Son olarak Abuzer Karakuş, Dursun Demir, Nevzat Yiğit, Sırrı Polat, Mehmet Korkut, Yusuf Karataş, Ramazan Akarslan, Ramazan Turan ve İbrahim Sakız hakkında inceleme başlatılmıştı. Yapılan inceleme ve soruşturma ilgili birimlerce tamamlanmış olup iddiaların yersiz olduğu ortaya çıkmış ve 25 Aralık 2013 tarih ve 142 sayılı raporda iddialarda adı geçen amir ve memurlarla ilgili herhangi bir işlem tayinine gerek kalmadığı sonucuna varılmıştır. Kişisel menfaat ve çıkarları uğruna İftira ve karalamalarla üyelerimizi yıpratma girişimleri sonuçsuz kalmış ve iftira atanlar müfteri durumuna düşmüşlerdir." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-Sen Asılsız İddialara Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement