Memur-Sen Başkanı Gündoğdu: Anayasa Mahkemesi Twitteri Korumak İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Başkanı Gündoğdu: Anayasa Mahkemesi Twitteri Korumak İçin Seferber Oldu

Memur-Sen Başkanı Gündoğdu: Anayasa Mahkemesi Twitteri Korumak İçin Seferber Oldu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin twitter kararına tepki göstererek,"Anayasa Mahkemesi vatandaşın hakkını koruması gerekirken twitteri korumak için seferber oldu" dedi.

09.04.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin twitter kararına tepki göstererek,"Anayasa Mahkemesi vatandaşın hakkını koruması gerekirken twitteri korumak için seferber oldu" dedi.

Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin twitter kararını ve 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirdi.

-"KÜRESEL OPERASYONCULAR KAYBETTİ"-

Seçimlere katılımın yüksek seviyede oluşunu "kazanım" olarak değerlendiren Gündoğdu, "İleri demokrasiden maksat milletin iradesini sandığa yansıtmasıydı. Böylede oldu" dedi. Sandığa müdahale girişimlerinin millet tarafından boşa çıkartıldığını ifade eden Gündoğdu, "Seçimler özgürlük ve kazanımların korunması yarışmasına dönüştü. Millet kazandı, seçimi yerel seçim havasından çıkaran küresel operasyoncular kaybetti. Küresel operasyonlardan medet umanlar, kendisine algı operasyonu can simidi yapmak isteyenler sandıktan çıkan sonuçla hayal kırıklığına uğradı. Millet sandıkta 'vesayetin paraleline de yatayına da dikeyine de taviz vermeyiz' dedi. Ortaya çıkan kayıt dışı siyaset ve kayıt irade kabul edilemez. Her türlü illegal yapının üzerine gidilmeli, paralel yapı da deşifre edilmeli. Millet ayrıca yetimlerin malına göz dikenlere yönelik ciddi bir adım da bekliyor. Bu adım da ivedi atılmalı" diye konuştu.

-"ÖNCE VATANDAŞIN HAKKINI GÖZETMELİ"-

Anayasa Mahkemesinin twitter kararını ise "Yasakları savunmuyoruz ama Anayasa Mahkemesi vatandaşın hakkını koruması gerekirken twitteri korumak için seferber oldu. Bunu da kabullenemiyoruz" şeklinde değerlendiren Gündoğdu, " Twitter, YouTube, Facebook'un yasaklanmasına karşıyım ama birde gerçekler var. Özgürlük başkasının hayatına özgürlüğüne girdiği yerde biter. Basın yoluyla hakaret söz konusu olduğunda yargıya müracaat ediliyor. Ve hukuk devreye girerek hesap soruyor. Ama aynı durum sosyal ağlar söz konusu olduğunda hukuk işletilmiyor. Twitter diyor ki; "Ey Türkiye ben İngiltere'de, Fransa'da, Belçika'da, Almanya'da, Danimarka'da o vatandaşlara, o ülkeye tanıdığım hakkı size tanımam, burada ofis bile açmam. Sizin Hâkimleriniz, Savcılarınızın müracaatını dikkate almam.' Bu anlama gelecek çıkışı yapıyor ve bunun önü açılıyor. Anayasa Mahkemesi önce bireysel başvuru hakkıyla vatandaşlarının hakkını gözetmesi gerekiyorken, Türkiye'yi dikkate almayan bir şirketin hakkını gözetiyorsa iki kere iki ne zaman dört edecek diye soruyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Başkanı Gündoğdu: Anayasa Mahkemesi Twitteri Korumak İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement