Memur-Sen'den 12 Eylül Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den 12 Eylül Açıklaması

Memur-Sen\'den 12 Eylül Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Eylül askeri darbesine yönelik, "Millet iradesine karşı yapılan Gezi kalkışması, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri vesayetin son hamlesi oldu" dedi.

12.09.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 Eylül askeri darbesine yönelik, "Millet iradesine karşı yapılan Gezi kalkışması, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri vesayetin son hamlesi oldu" dedi.

Gündoğdu, 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Türkiye'nin demokrasi yolculuğunu sekteye uğratan, ülke tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 34 yıl geçtiğini hatırlattı. Gündoğdu, 12 Eylül ihtilalinin gözaltına alınan, işkenceye maruz kalan, sürgün edilen, mesleğinden atılan, idam edilen yüz binlerce insanın hukuk hiçe sayılarak kan ve gözyaşının akıtıldığı karanlık bir dönem olarak tarihe kazındığını belirtti. Millet iradesinin önünün her 10 yılda darbe ve muhtıralarla kesildiğini vurgulayan Gündoğdu, "Türkiye'nin daha özgür ve daha demokratik bir ülke olma yolundaki ilerleyişi hep sekteye uğratıldı. Bütün karanlık darbe dönemlerinde olduğu gibi 12 Eylül'de de yüz binlerce insan yasa dışı muamelelere, işkencelere, acı ve gözyaşlarına mahkum edildi. Kamu düzenini sağlama adına hukukun ayaklar altına alındığı anti-demokratik süreçte insan onuru ve temel bir hak olan yaşama hakkı hiçe sayıldı" dedi.

Aradan geçen 34 yıla rağmen darbenin izlerinin tamamen silinemediğini belirten Gündoğdu, "Milletin vicdanında mahkum edilmiş o günün darbecileri, şimdi adalet önünde hesap veriyor. Başta 12 Eylül referandumu olmak üzere son yıllarda atılan demokratik adımlarla Türkiye dünyanın lider ülkesi olma yolundaki yolculuğuna, ekonomik gelişimine, muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefine doğru hızla ilerliyor. Milletimiz, darbelerle giydirilmek istenen deli gömleğini 12 Eylül referandumuyla bir daha asla giymeyeceğini gösterdi. Demokrasiye karşı her türlü karanlık darbe girişimine 'dur' diyen milletimiz, yıllardır özlemini duyduğumuz demokratik, özgürlükçü, sivil bir anayasayla darbeler döneminin tamamen kapatılmasını bekliyor" ifadelerini kullandı.

"17 ve 25 ARALIK DARBE GİRİŞİMLERİ VESAYETİN SON HAMLESİ"

Son olarak millet iradesine karşı yapılan Gezi kalkışması, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin vesayetin son hamlesi olduğunu kaydeden Gündoğdu, "Milletimiz vesayetçilere karşı iradesine sahip çıkarak, darbecilerin oyununu bozdu. Milletimiz bundan sonra da ülkesine sahip çıkacak, ülkenin karanlık yapılar tarafından dizayn edilmesine fırsat vermeyecektir. Memur-Sen olarak her türlü darbenin ve vesayetin karşısında yer almaya, milletle yürümeye devam edeceğimizi belirtiyor, tüm darbeleri bir kez daha lanetliyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den 12 Eylül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement