Memur-Sen'den '4-C' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den '4-C' Açıklaması

Memur-Sen\'den \'4-C\' Açıklaması

Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, "İzin haklarının iyileştirilmesi ve oransal zamma ilave olarak seyyanen zam verilmesi gibi doğrudan ve sadece 4-C'lilere yönelik önemli kazanımlar ürettik."

28.06.2013 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, "İzin haklarının iyileştirilmesi ve oransal zamma ilave olarak seyyanen zam verilmesi gibi doğrudan ve sadece 4-C'lilere yönelik önemli kazanımlar ürettik. Bunlarla yetinmeyeceğimizi de her fırsatta dile getirdik ve kadroya alınma mücadelesini de sürdürmekte kararlıyız" denildi.

Memur-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, Memur-Sen olarak toplu sözleşme masasında, kamu hakem kurulunda, kamu personel danışma kurulunda, hükümet nezdinde ve alanlarda 4-C'lilerin kadroya geçirilmesi için yoğun bir mücadele verdikleri belirtildi. Bu mücadelelerin sonucunda, çalışma süresinin 11 ay 28 güne çıkması, iş sonu tazminatı ödenmesi, öğretim düzeyi arttıkça ücretinin artması, izin haklarının iyileştirilmesi ve oransal zamma ilave olarak seyyanen zam verilmesi gibi doğrudan ve sadece 4-C'lilere yönelik önemli kazanımlar ürettikleri belirtilen açıklamada, bunlarla yetinmeyecekleri ve kadroya alınma mücadelesini de sürdürmekte kararlı oldukları kaydedildi.

Bu kapsamda Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ve yönetim kurulu üyelerinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ile görüşerek 4-C statüsünün kaldırılması, özlük ve mali haklarının iyileştirilmek suretiyle 4-C'li mevcut personelin, 4-A öncelik olmak üzere 657 sayılı Kanunun 4'üncü maddesinde belirtilen diğer istihdam türlerinde mağduriyetlerine de son verecek biçimde istihdamlarının sağlanması yönündeki taleplerini ilettiği bildirildi.

Bu talepler karşılanıncaya kadar 4-C'lilerin beklentilerini karşılamaya yönelik kararlı ve ısrarlı mücadelelerini sürdürecekleri belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda önümüzdeki hafta genel kuruluna ineceğini ön gördüğümüz kanun tasarısıyla ilgili süreçte plan bütçe komisyonuna benzer girişimlerimizle ve duruşumuzla sorunu çözüme kavuşturuncaya kadar kararlılığımızı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "4-C'lilerin mağduriyetlerinin giderilmesinin yanında ilk toplu sözleşmede ve sonrasında gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında üzerinde büyük oranda mutabakata varılan '2005 yılından sonra göreve başlayanlara-başlayacaklara 1 derece verilmesi', 'disiplin cezalarının affı', 'Kamu kurum kuruluşları ve yerel yönetimlerde işçi kadrosunda görev yapan avukat, mühendis, biyolog ve benzeri yüksek öğretim mezunu personelin memur kadrosuna geçirilmesi' konusunda da mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den '4-C' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement