Memur-Sen'den Çin'e Boykot Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den Çin'e Boykot Çağrısı

Memur-Sen\'den Çin\'e Boykot Çağrısı

Adana'da Memur-Sen üyeleri, Çin'in Uygur Türkleri'nin ibadetlerine getirdiği yasaklamaları protesto ederek, Çin mallarını boykota çağırdı.

02.07.2015 13:59  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Memur-Sen üyeleri, Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur Türklerinin oruç tutmalarını ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerini yasaklayan Çin'e boykot uygulanması için çağrı yaptı.

"YÜREĞİMİZ YARALI RAHATLIKLA İFTAR EDEMİYORUZ"

İnönü Parkı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri, sloganlar atarak Çin'i protesto etti. Burada konuşan Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, 15 gündür Çin askerlerinin Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ni tamamen kuşattığını belirterek, "Yüreğimiz yaralı. Gönül rahatlığıyla iftar edemiyoruz" dedi.

"DÜNYA BU ZULME GÖZ YUMMAMALIDIR"

Çin'e; Doğu Türkistan'a baskı uygulamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeçmesi konusunda çağrıda bulunan Başkan Sezer, "Uyarıyoruz, akıttığınız kanda boğulacaksınız. Hiçbir zulüm ebedi değildir. Aklınızı başınıza alın. Bu zulme 'dur' demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz.

Bugün Çeçenistan'ın Ruslardan gördüğü zulmü, Doğu Türkistanlılar Çinlilerden görmektedir. Dünya ise bu zulme göz yummaktadır. Doğu Türkistan meselesi sadece Uygurların bir sorunu olarak görülmemeli ve vicdan sahibi insanlar bu meseleyi sahiplenmelidir" diye konuştu.

"HADİ İLK ÖNCE BOYKOT İLE BAŞLAYALIM"


Sezer, Uygur Türklerine yapılan zulümleri protesto etmek için boykot çağrısı yaparak, "Çin, Doğu Türkistanlılara esir muamelesi yapmakta ve onlara türlü zulümleri reva görmektedir. Faşist Çin Hükümeti, Doğu Türkistan'da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmektedir. Susacak mıyız? Hadi ilk önce 'boykot' ile başlayalım. Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. 'Çin mallarına hayır' diyerek, tepkimizi gösterelim" şeklinde konuştu.

Grup, bir süre slogan atarak dağıldı.




Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den Çin'e Boykot Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ronaldo: koyun can derdinde kasap et derdinde neyin kafasını yaşıyon kardeş sen ya 0 0 Yanıtla
  • Mrz: Beyazlı kıs asık oldum sana :=) 0 0 Yanıtla

Advertisement