Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet" Buluşması Rize'de Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet" Buluşması Rize'de Gerçekleştirildi

Memur-Sen\'e Davet, Tercih Evet" Buluşması Rize\'de Gerçekleştirildi

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Türkiye’de önemli bir konuda inisiyatif almak gerektiğinde Memur-Sen’in en önde olduğunu belirterek "Yeni bir sürecin eşiğindeyiz.

12.03.2017 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Türkiye'de önemli bir konuda inisiyatif almak gerektiğinde Memur-Sen'in en önde olduğunu belirterek "Yeni bir sürecin eşiğindeyiz. Eğer doğru okumazsak aksi halde kaybedenler silsilesine biz de katılırız" dedi.

Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda gerçekleştirilen "Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet" buluşmasına Selvi'nin yanı sıra Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta ve konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Esasında bizim isteğimiz yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. 12 Eylül'ün tortularından kalan, 1961 yılının vesayetinden oluşturulmuş, bölge içerisinde bir takım mekanizmalarla birbirini kontrol ederek, müesses nizamdan haksız şekilde beslenenlerin hegemonyası ile şekillendirilmiş yapılara katlanmak mecburiyetinde değiliz. Yeni bir sürecin eşiğindeyiz ve ihmal etmemeliyiz eğer doğru okumazsak aksi halde kaybedenler silsilesine biz de katılırız. Bu anlamda Memur Sen kadroları güçlü bir insiyatif almak zorundadır. Bu bağlamda bizler farkındalığı okuyan bir kitleyiz" diye konuştu.

Selvi, "Bizler ülkenin temeline sahip çıkmak zorundayız" diyerek sürdürdüğü konuşmasında "Her yerde organize olmalıyız ve önümüzdeki refarandumda bizlerin sorumluluğu büyük olmalıdır. Rahmetli Erbakan hocamızın sözlerini hatırlamak zorundayız. İslam dünyasına yaptığımız ziyaretlerde bunun farkındalığını görüyor ve yaşıyoruz. O yüzden yükümüz ağır sizlere çok iş düşüyor hem yurt dışında hem yurt dışında sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundayız. Biz hayali konuşmuyoruz yapacağımız çalışmaları ulusal alana taşımak zorundayız. Her şey uluslararası bir dizaynla ilerliyor ve hareket ediyor. Dünyayı yöneten güçler dünyayı sömürüyor ve bu dünyada insanlar aç yatıyor bu düzen değişmek zorundadır. Bunun yolu da güçlü bir iktidardan geçiyor" diye konuştu.

"Memur-Sen olarak 16 Nisan'da 'evet' demek için aldığımız karar bu ülkenin geleceği adı altında aldığımız bir inisiyatiftir" diyen Selvi "Memur-Sen bütün süreçlerde kararlı bir şekilde bu adımı ülkesi ve milleti için her zaman atmıştır. Doğru bulduğumuz her şeyin hayatiyet kazanması için, yeni bir çalışma hayatının dizayn edilebilmesi için, vahşi kapitalizmin bize emanet ettiği çalışma hayatında var olmak istemiyoruz. Adil ve herkesçe kabul edilebilir. bir hayatı arzu ediyoruz. Bu alanda çalışanların huzur ve mutlu olduğu bir süreci işletebilmek için çalışma hayatının bütün birimlerinde mücadelemiz hep sürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da hep beraber 'evet' diyeceklerini belirterek, "Batının sömürüsüne, batının emperyalizmine, vahşi kapitalizmin, vahşi sosyalizmin her türlü tavsiyesine hayır demek için, insanca yaşamak ve dünyada adil bir düzen kurmak için 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demek mecburiyetindeyiz" dedi.

Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta da, 16 Nisan'da kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için, istikrar için, huzurumuz için geleceğimiz için, siyaseti dizayn etmeye çalışan vesayetçilerin oyununu bozmak için, güçlü bir Türkiye için 'evet' diyeceklerini kaydetti. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet' Buluşması Rize'de Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement