Memur-Sen Gazze'ye Yardım Eli Uzatacak - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Gazze'ye Yardım Eli Uzatacak

Memur-Sen Gazze\'ye Yardım Eli Uzatacak

Genel Başkan Yardımcısı Esen: ''Toplanan bağışlarla Gazze'de 'Mehmet Akif İnan Mescid i Aksa Okulu' ve 'Memur Sen Şifa Hastanesi'nin yapımı amaçlanıyor'' "Memur Sen, Gazze'ye bir heyet göndermeyi kararlaştırdı.

09.08.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Gazze için başlatılan yardım kampanyasında toplanan bağışlarla Gazze'de "Mehmet Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu" ve "Memur-Sen Şifa Hastanesi" yapımının amaçlandığını belirtti.

Esen, konfederasyonun Gazze için başlatacağı yardım kampanyasıyla ilgili Saffron Otel'de basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in 238'i kadın, 405'i çocuk olmak üzere bin 867 Filistinli'yi katlettiğini ifade eden Esen, dünyanın katliama sessiz kalmasını eleştirdi.

Gazze'ye yönelik uygulananların soykırım niteliğinde olduğunu belirten Esen, saldırılar sonucunda üniversitelerin, okulların, sağlık merkezlerinin, birçok alt yapının işlevsiz hale geldiğini söyledi.

Türkiye'nin bütün bu olanlara sessiz kalamayacağını vurgulayan Esen, Memur-Sen ve konfederasyona bağlı 11 sendikanın genel başkanıyla bir araya gelerek Gazzelilerin yaralarına merhem olabilmek için yardım kampanyası başlatmayı uygun gördüklerini söyledi.

-SMS atarak da yardımda bulunulabilecek

Yardım kampanyasının isminin "Gazze için ben de varım diyoruz. Gazze'ye vefa ve şifa kapısı açıyoruz" olduğunu belirten Esen, kampanyaya bütün sivil toplum kuruluşlarının, tüm vatandaşların destek verebileceğini ifade etti.

Toplanan bağışlarla Gazze'de "Mehmet Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu" ve "Memur-Sen Şifa Hastanesi" yapımının amaçlandığını belirten Esen, arta kalan parayı da Gazze'de kullanılamaz hale getirilen binaların onarımına harcamayı düşündüklerini söyledi.

Kampanya için Ziraat Bankası Ankara Yenişehir Şubesi'nde hesap açtıklarını belirten Esen, bunun yanı sıra tüm GSM operatörlerinden 2406'ya "Gazze" yazıp SMS gönderilerek de bağışta bulunulabileceğini bildirdi.

-"İzin çıkarsa Gazze'ye ekip gidecek"

Yardım kampanyasının yanında Memur-Sen'in Gazze'ye bir heyet göndermeyi planladığını da belirten Esen, heyette doktor, öğretmen, ilk yardım personeli, imam, öğretmen, sosyal danışman, su ve elektrik teknisyeninin olacağını söyledi. Esen, Dışişleri Bakanlığı'nın vereceği izinle bu ekibin Gazze'ye gideceğini kaydetti.

Kampanyanın 24 Ekim 2014'te sona ereceğini bildiren Esen, kampanyanın Türkiye'ye duyurulması için medyanın da destek vermesini istedi.

Esen, Dünya Rabia Günü ilan ettikleri 14 Ağustos'ta Türkiye'nin her ilinde alanlara inerek, bütün diktatörlere karşı geleceklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Gazze'ye Yardım Eli Uzatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement