Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, “Ülkemiz üzerinde dış mihraklar tarafından çok ciddi oyunlar oynanmaktadır.

13.10.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, "Ülkemiz üzerinde dış mihraklar tarafından çok ciddi oyunlar oynanmaktadır. Bugünleri de birbirimize kenetlenerek aşacağız. Kardeşlik iklimi güçlendirerek bu günleri geçeceğiz" dedi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki 35 ilden gelen STK temsilcileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na IŞİD protestoları ile ilgili bölgede yaşanan olayların ardından ortaya çıkan sıkıntılarını anlattı.

TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen istişare toplantısına AB- Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi, STK'ların Başkanları ve Memur-Sen Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi İl Temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya, yaşanan olayları kınayarak, kamuoyunu sağduyuya davet etti.

KAYA: "BUGÜNLERİ AŞACAĞIZ"

Asırlardır ülke ve millet olarak büyük bedeller ödeyerek, zor günler geçirdiklerini kaydeden Kaya, "Ülkemiz üzerinde dış mihraklar tarafından çok ciddi oyunlar oynanmaktadır. Dolayısıyla sıkıntılı günleri geride bırakarak, bu günlere de milletin birliği dirliği, ferasetiyle ve basiretiyle geldik. Bugünleri de birbirimize kenetlenerek aşacağız. Kardeşlik iklimi güçlendirerek bu günleri geçeceğiz" diye konuştu.

"SORUMLULUK ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"Memur-Sen kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan, Memur-Sen'in misyonunu ve vizyonunu yeni Türkiye'nin inşasında bir erdemliler hareketi olarak tanımlamıştır" diyen Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz de Memur-Sen olarak ülkenin birliği, dirliği ve kardeşliği için üzerimize ne görev düşüyorsa, hangi sorumluluk düşüyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da devam edeceğiz. Olayların asıl hedefi bölgedeki insanı yıldırmak, oradaki kamu hizmetlerini aksatmak, bölgeyi yaşanmaz kılmaktır. Dolayısıyla inadına demokrasi dediğimiz gibi daha fazla bölgeye yoğunlaşmamız gerekiyor. Orada çalışan kamu görevliler için Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere ülkemizin bu bölgelerine mutlaka pozitif ayrımcılık uygulanması gerekir. Olayların çözüm sürecini hedef aldığını görüyoruz. Dolayısıyla çözüm sürecinden asla vazgeçilmemelidir. Aksine üzerine gidilerek kararlı bir şekilde çözüm süreci götürülmelidir, ancak aklı selimle yeniden değerlendirilerek üslup ve metot noktasında yeni bir takım revizyon yapılabilir. Ama hedeften ve dosyadan asla şaşılmamalıdır. Bu süreç milletin sürecidir. Milletin sürecine biz de sivil toplum olarak ve kamu otoritesi yürütme olarak sahip çıkılması gerekiyor. Zaman dolduğu için söylenecek sözlerim vardı ama burada sonlandırıyorum bütün halkımızı selamlıyorum."

Toplantıda Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş ve Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun da birer konuşma yaparak, önerilerini sıraladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement