Memur Sen Genel Başkan Yardımcıları Muş'ta - Son Dakika
Güncel

Memur Sen Genel Başkan Yardımcıları Muş'ta

Memur Sen Genel Başkan Yardımcıları Muş\'ta

Muş’ta Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) genel başkanlarının katılımıyla ‘İl Buluşması’ toplantısı yapıldı.

17.10.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) genel başkanlarının katılımıyla 'İl Buluşması' toplantısı yapıldı.

Muş Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Feyat Asya, Eğitim Birsen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, Memur-Sen Konfederasyonu ve Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, sendika üyeleri ve davetliler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, yapılan sunum ile devam etti. Sunumun ardından toplantının açılış konuşmasını Memur-Sen Muş İl Başkan Vekili Güven Yalvarıcı yaptı. Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Yalvarıcı, "Memur-Sen Muş İl Temsilciliği olarak bu inançla insanlarımızı diğer STK'ları kategorize etmeden tek çatı altında toplamak ve çalışanın sesini duyurmak amacıyla özenle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hizmet kolları başkanları ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte kişisel bazı sorumluluklarımızı da ikinci plana iterek, üstün vazife anlayışı ve büyük bir özveri ile Memur-Sen İl Temsilciliğimizi bugünlere taşıdık. 15 Mayıs 2015 yıllı tespit tutanaklarında 11 hizmet iş kollarımızla birlikte yetkili sendika olma gururunu yaşadık. Toplamda 5 bin üyesi olan Muş Memur-Sen Konfederasyonumuzun vizyon ve misyonuna yakışır bir biçimde ipi göğüslemenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Yeni hedeflerini açıklayan Yalvarıcı, şunları söyledi:

"Yeni hedefimiz ise Mayıs 2016'da Allah'ın izniyle 6 bin üye olarak hedeflenmekteyiz. Ayrıca sendikamızın kurulduğu ilk günden hizmet bayrağını alıp, bugünlere kadar taşıyarak bizleri Türkiye'nin en büyük yetkili sendikası olmasını sağlayan tüm dava arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Göreve talip olduğumuz ilk günden bugüne kadar farklılıklarımızı bir zenginlik olarak değerlendirip birlik ve beraberliğe, kardeşliğe vurgu yaparak farkımızı ortaya koyduk. Ortaya koyduğumuz fikir ve mücadeleye dayalı çalışma prensiplerimizle, bu yıl da ilimizde 11 hizmet iş kolunda etkili ve yetkili sendika olmaya devam ediyoruz. Bu uğurda inançla emek veren tüm arkadaşlarıma, teveccühleriyle bizleri bu noktaya taşıyan tüm Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum."

"836 BİN 505 ÜYEYLE ZİRVEYE OTURDUK, LİDERLİĞİMİZİ SÜRDÜRDÜK"

836 bin 505 üyeye ulaştıklarını hatırlatan Memur-Sen Konfederasyonu ve Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır da, "836 bin 505 üyeyle zirveye oturduk, liderliğimizi sürdürdük. Kamu-Sen, KESK ve diğer sendikaların, konfederasyonların toplam üye sayısı ancak bir Memur-Sen ediyor. Toplu sözleşme masasına ilk kez 11 oturma hakkı elde ettik. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'nin üyelerinin tamamı bizim sendikalardan oluştu. Akademik çalıştaylarla 3. dönem toplu sözleşme taleplerimizin alt verilerini ortaya koyduk. Akademik çalışmalarla oluşturulan verileri teşkilatımızdan gelen taleplerle birleştirerek yoğurduk, olgunlaştırdık. Ortaya çıkan talepleri Memur-Sen yönetimi, Başkanlar Kurulu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nun istişare mekanizmalarından geçirerek, teklifler paketine dönüştürdük ve Devlet Personel Başkanlığı'na sunduk. Bilimsel çalışmalarla ortaya çıkan ve istişare mekanizmalarından geçen bu teklifler paketi, bereketli bir toplu sözleşme süreci yaşayacağımızın habercisiydi. Bu süreçte Başbakanla yaptığımız görüşme tekliflerimizin devletin zirvesinde masaya yatırılmasına, tartışılmasına, bürokrasinin işi daha ciddi ele almasına zemin hazırladı. Sonrası hepinizin malumu ilk turda üç kazanım. ve sabahlara kadar devam eden turlar. Alın teri, emek, müzakereler, peş peşe gelen yeni kazanımlar. Masada oturup kalan Kamu-Sen ve KESK" ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz, bölgemiz, siyasi açıdan, ekonomik açıdan, diplomatik açıdan, sosyo-politik bağlamda yeni bir sürecin içinden geçiyor" diyen Yakışır, "Bu noktada ülkemizde siyasi konjonktür, siyaset zeminine yönelik Memur-Sen duruşu ve yakın tarihte gerçekleşecek genel seçimler hakkındaki değerlendirmeleri de genel başkanımız ifade edecekler" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur Sen Genel Başkan Yardımcıları Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement