Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğlu, 62. Hükümet Proğramını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğlu, 62. Hükümet Proğramını Değerlendirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğlu, 62. Hükümet Proğramını Değerlendirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 62. Hükümet programını değerlendirdi.

03.09.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 62. Hükümet programını değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 62. Hükümet programını değerlendirdi. Gündoğdu, programın olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğunu aktardı. Hükümet programında insanı önemseyen, insan onurunu esas alan önemli bir yaklaşımın olduğunu ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

"İnsan onurunun programda yer almasını çok onurlu buluyoruz. İnanç, düşünce, ifade, girişim özgürlüğü maddelerini önemli buluyoruz. Özgürlüğün esas alındığı bir program görüyoruz."

Çözüm sürecinde sivil toplum ve paydaşlar ile işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Çözüm sürecinin ilk kez hükümet programına girmiş olmasını kardeşlik adına, öteki oluşturmama adına önemsiyoruz. Demokrasi, ekonomi, kalkınma ve eşit yurttaşlık kavramları çok önemli. Bu sürecin daha da şeffaf yönetilmesi, sivil toplum ve sosyal paydaşlarla işbirliği yapılmasıdır" dedi.

Demokrasinin kurumsallaşması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Sivilleşme, demokratikleşme bunlar önemlidir. Demokrasinin bütün kurum ve kurullarıyla birlikte hareket etmesini gerektirir. Yeni anayasa vaadinin çok çok somut bir şekilde programda yer alması önemli ama bu artık bir vaat olmaktan çıkmalı, icraata dönüşmelidir" diye konuştu.

Yargının sorun olmaya devam ettiğini belirten Gündoğdu, şöyle devam etti:

"2010 referandumunda 26 maddeden birkaçı yargıyı ilgilendiriyordu. Yargı hala sorundur. Bir taraftan yargının bağımsızlığını önemseyen yargıçlar var. Diğer tarafta yargı tarafsız olmalı diyen güçlü bir ses var. Hem bağımsız hem de tarafsız yargı. Son dönemlerde yargının açılış törenlerinin yasama yürütme organlarına ve siyaset kurumuna ayar verme şovuna dönüşmüş olması ve yargının vesayet kurumlarıyla Türk milleti adına hesaplaşma gerçeği arasındaki bağlantı ümitlerimizi zayıflatıyor."

Programda olumsuz olarak gördüğü güçlü ekonomi konusunda ise Gündoğdu, şunları aktardı:

"Güçlü ekonomi vaadi var. Orta vadeli programın hazırlanmasından bahsediliyor. Orta program hazırlığında paydaşların yeri yok. Ekonomik, sosyal konsey 2010 referandumundan önce fiili olarak vardı. 2010 referandumu ile anayasal bir kurum oldu. Ekonomi programı hazırlanmada gündem de yok. İşçi, memur, toplu sözleşme heyetlerinin yeri yok. Tek taraflı hükümet ekonomik orta vadeli program hazırlığı görüyoruz. Bu yönüyle büyük bir eksiklik var. İktidarın bakışındaki en önemli sorunlardan birisi budur. Krize ortak olun çalışanlar ama büyümeye ortak olmayın deniliyor bize. Krize de ortak olalım, büyümeye de ortak olalım. Milli gelirin nereden nereye geldiği ile ilgili bir hesaplama yok. Milli geliri artırdık cümlesine, çalışanlarla irtibatta olmaksızın şu kadar artırdık deniliyor. Milli gelirin artışından enflasyon payını düştüğümüzdeki büyüme payının neden çalışana yansıtılmadığı sorusu bu programda da en önemli soru olarak yerini koruyor."

Üniversiteler konusunun programda yer almasını değerlendiren Gündoğdu, şunları aktardı:

"YÖK'e üniversitelere el atılacak olmasını önemli buluyorum. Üniversiteler, halka rağmen halkın değerleriyle kavgalı, ikna odalarının olduğu ve milletin vergisiyle millete düşmanlığı körükleyen kurumlardı. Akademik özerkliğin yanında mali yeterliliğin dikkate alınması lazımdır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğlu, 62. Hükümet Proğramını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement