Memur-Sen Genel Başkanı: Memurlar İçin Enflasyon Farkı Yeniden Konuşulabilir - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı: Memurlar İçin Enflasyon Farkı Yeniden Konuşulabilir

Memur-Sen Genel Başkanı: Memurlar İçin Enflasyon Farkı Yeniden Konuşulabilir

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR- SEN) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümet ile imzaladıkları toplu sözleşmenin, 2015'te memurları gelir kaybına uğratacağı iddialarına "Bu algı operasyonudur" diye karşılık verdi.

08.11.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR- SEN) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümet ile imzaladıkları toplu sözleşmenin, 2015'te memurları gelir kaybına uğratacağı iddialarına "Bu algı operasyonudur" diye karşılık verdi. 17 ve 25 Aralık'ta Türkiye'nin ekonomik anlamda sıkıntı yaşar hale geldiğini ve o günün şartlarında öngörülen enflasyonun farklı olduğunu belirten Gündoğdu, "Yeniden konuşulabilir mi ? Bunlar teklif edilebilir" dedi.

Konfederasyon çatısı altında yer alan Büro Memur-Sen'in Antalya'daki Kervansaray Otel'de düzenlediği 2'nci Türkiye Buluşması Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun da katıldığı toplantıyla başladı.

Konfederasyon Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikacılığın üyelerinin sorunlarını çözülmesiyle birlikte insanlık adına üstleneceği yeni sorumluluklarla da birleşmek zorunda olduğunu söyledi. Bu kapsamdaki sorumlulukların başında 'çözüm süreci'nin geldiğini belirten Gündoğdu, "Bir diğeri de son birkaç gün içinde adeta atalarımızın 'Eceli gelen köpek cami duvarına bevleder' atasözünde olduğu gibi terörist devlet İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya saldırılarıdır" diye konuştu.

Bunun bir bütün proje olarak ortaya çıktığını ve Mescid-i Aksa'ya, Gazze'ye saldılar, Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık operasyonları ve en son 6- 7- 8 Ekim'de yapılan katliamların birbirinden ayrı olaylar olmadığını savunan Gündoğdu, "Aynı paketin aynı üst aklın maşalarıyla birlikte farklı yerlerde ortaya koyduğu olaylardır" yorumunu yaptı.

SEYREDEN DEVLETE KARŞIYIZ

Konfederasyonun hem Türklük hem de Kürtlük üzerinden bir ırkçılığa karşı olarak çözüm sürecinde, devlet ile millet arasında köprü olmak için yer aldığını aktaran Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Memur- Sen ailesinin ilkesi JİTEM'e de, KCK'ya da, Ergenekon'a da, PKK'ya da, İŞİD'e de aynı uzaklıkta olmaktır. Türklük adına JİTEM'in, derin devletin de Kürtleri dışlamasını lanetlerken, Kürtlerin hakkının koruduğunu ve tek temsilciliğini yaptığını iddia edenler, muhafazakar Kürtleri öldürerek, ölümüne çağrıda bulunarak, 16 yaşında kurban eti götüren Yasinimizi katlederek Kürdün ve Türkün kardeşliğine dinamit koymuştur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Öyleyse Diyarbakır'da 'devlet yok' anlayışını Trabzon'da 'devlet var', Diyarbakır'da da 'devlet var' anlayışına döndürmek devletin asli görevidir. Bütün vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak devletin asli grevidir. Ama 6-7-8 Ekim'de gördük ki, seyreden devlet var. Biz dün derin devlete karşıydık bugün de seyreden devlet istemiyoruz."

Türkiye'nin, iktidarın deyimiyle 'Yeni Türkiye', Memur- Sen'in ifadesiyle 'Yeniden Büyük Türkiye' beklentisi ve sorumluluğunun dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlar için fırsat olacağını kaydeden Gündoğdu, Halep'ten gelenler kadar Kobani'den gelenlerin de o kadar mazlum ve kardeş olduğunu söyledi.

'YÜZDELİK ZAM PİRAMİDİN ÜSTÜNÜN İŞİNE GELİR'

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, açılış konuşmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Gündoğdu, Hükümet ile imzaladıkları toplu sözleşmeye bu yıl için enflasyon farkı konulmamasının 2015'te memurları gelir kaybına uğratacağı iddialarına cevap verdi.

Toplu sözleşmenin 2 yıl geçerli olmak üzere imzalandığını kaydeden Gündoğdu, "Birisi 2015, 3 artı 3 ve enflasyon farkı, birisi de taban aylık. Şimdi 2015'te enflasyon farkını koyanların 2014'ü unutması olabilir mi? Olamaz. Bu unutulmuş bir şey değil" diye konuştu. Toplu sözleşmede, tepedeki üst gelir gruplarının yer aldığı bir piramit modelinin olduğunu kaydeden Gündoğdu, "Bu gruplar için yüzdelik zam dahi iyi, çünkü gelirleri yüksek. Bizim memurlarımızın 1 milyon 950 bini bu alınan taban aylıkla 5 artı 5 olsa dahi daha karlı çıkan kesim" şeklinde konuştu.

Bu kesimde yüzdelik zammın ortalama 90 TL aylık zam anlamına geldiğini ve bunun emeklilik gibi geleceğe yansımasının olmayacağını dile getiren Gündoğdu, "Dar gelirlere baktığımızda yüzde 30'un üzerinde zam gelen kesimler var. Ortalamasına baktığımızda yüzde 12'nin üzerinde zam gelen kesimler var. Burada unutulan bir şey değil. Yüzde 1 zam gelen var, milletvekili. Yüzde 30 zam gelen var. 4/C'lileri saymıyorum, 23 bin civarında arkadaşımız, onlara yüzde 48 zam aldık" dedi.

'ALGI OPERASYONU'

Taban aylığa zam talebinin memurun işçi karşısında durumunu düzeltmek amacıyla savunulduğunu belirten Ahmet Gündoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buna dil uzatanlar kimler? Bir gazetede 'Memura çifte bayram' diye manşet atılmıştı. 17 Aralık'tan sonra o gazete enflasyondan, başka şeylerden, ömrümde hiç Kıbrıs'a gitmedim, 'Memur-Sen Genel Başkanı Kıbrıs'ta' diye manşet haber attılar. Şimdi haberi yapanlar kimler? Sağımızdaki konfederasyon, 9 yıl yetkiliydi. 'Aldığımızın yüzde 50'sinin alabildi mi?' diye soruyorum. Bu algı operasyonudur. Ortamı değersizleştirmektir. 17 ve 25 Aralık'ta Türkiye ekonomik anlamda sıkıntılar yaşar hale de geldi. O günün şartlarında öngörülen enflasyon böyle bir şey değildi. Yeniden konuşulabilir mi? Bunlar teklif edilebilir ama enflasyon şartını aynı sözleşmede 2015'e koyup 2014'e koyulmamasını unutulmuş gibi iftiraya döndürmeyi sağlıklı bulmuyorum. Memurların yüzde 85'i bugün orta ve uzun vadede bu toplu sözleşmeden çok karlı olmuştur. Böyle 2-3 toplu sözleşme daha yapılabilirse taban aylık, emekli ikramiyesi ve emekli maaşını eşitlemiş olur ve emekliye ayrılmak isteyenin maaştan dolayı cezalı olduğu bir sistem ortadan kalkmış olur."

UTANÇ TABLOSU

Sadece iyi yasa çıkartarak canların korunamayacağını Ermenek'teki maden kazasının gün yüzüne çıkardığını söyleyen Ahmet Gündoğdu, "Uygulamada, uygulayıcılarda sorun var. İşveren karını, çalıştırdığından daha değerli görüyorsa burada insanlığın utanç tablosu var" dedi.

SİVİL PERSONELE ÜCRETSİZ TOPLU ULAŞIM

Farklı bir sendikal anlayışın temsilcileri olduğunu dile getiren Büro Memur- Sen Başkanı Uğur Ünalan ise, "Sendikacılığı bir rant ve ağalık sistemi olarak gören eski sendikal anlayışa karşı, bizler sendikacılığın üyesine hizmet eden ve üyesinin çıkarlarını her şeyin önünde tutan anlayışın temsilcileriyiz" diye konuştu.

Bu çerçevede hükümete kamu görevlilerinin sorun ve talepleriyle ilgili ek dosya sunmaya hazırlandıklarını aktaran Ünalan, dosyada emniyet ve silahlı kuvvetlerde görev yapan sivil memurların toplu taşıma araçlarından tıpkı polisler gibi ücretsiz yararlanılması, tüm 4/C'lilerin 4/B kadrosuna geçirilmesi gibi taleplerin bulunduğunu belirtti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı: Memurlar İçin Enflasyon Farkı Yeniden Konuşulabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement