Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "1 Kasım'dan sonra Türkiye ikinci bir istikrarsızlık fotoğrafını asla kaldırmaz. O yüzden 1 Kasım, Türkiye'de istikrarın yeniden yakalanmasına vesile olmalıdır" dedi.

27.09.2015 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  "1 Kasım'dan sonra Türkiye ikinci bir istikrarsızlık fotoğrafını asla kaldırmaz. O yüzden 1 Kasım, Türkiye'de istikrarın yeniden yakalanmasına vesile olmalıdır" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Sağlık-Sen Tokat İl Temsilciliğinin bayramlaşma programı katılan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Memur-Sen'in Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini belirten Yalçın, "Bizim söyleyeceğimiz şudur:  Türkiye 1 Kasım seçimlerinden sonra ikinci bir istikrarsızlığı asla kaldırmaz. Bu işin en önemli kesimi burasıdır. 1 Kasım'dan sonra Türkiye ikinci bir istikrarsızlık fotoğrafını asla kaldırmaz. O yüzden 1 Kasım, Türkiye'de istikrarın yeniden yakalanmasına vesile olmalıdır. Türkiye'nin son süreçte bir küresel aktör edasıyla ortaya koyduğu vizyoner politikalar, 2023 hedefi ve 2071 hedefi gibi Türkiye'nin geleceğine ilişkin kurgularını ifade ettiği şeyler küresel odakları, küresel güçleri bu anlamda tedirgin etmiş ve o yüzden Türkiye'ye her defasında 'Nasıl çelme takarız' arayışı içindeler" diye konuştu.

Yalçın, ülkede son 12-13 yıllık süreçte 7 defa darbe girişiminin olduğunu, her 10 yılda bir darbe geleneğinin bulunduğunu söyledi. Ali Yalçın, 90 küsur yılı bulmuş cumhuriyet tecrübesinde her 1,5 yılda bir hükümet deneyiminin yaşandığı istikrarsız bir ülkede, son yıllarda yakalanmış istikrarın devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu aktardı.

Türkiye'nin belli noktaları tedirgin ettiğini ifade eden Yalçın, "Güçsüz bir Türkiye'de iddiası olmayan, sınırları dışında cümle kurmayan bir ülkede belki koalisyon hükümetleri hoş görülebilir ama bu saatten sonra Türkiye'de bir koalisyon hükümetiyle yönetilmesi demek, Türkiye'nin mevcudun gerisine doğru gidişi anlamına gelir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin koalisyon dönemlerinde he zaman kaybettiğini vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:

"1 Kasım seçimleri yeniden istikrar ortamının yakalandığı bir seçim olur temennisindeyiz. Çünkü Türkiye bir küresel aktör olma iddiasını bu süreçte ortaya koymuş, tarihi sorumluluğunu kadim medeniyetin üzerine yüklediği sorumluluğu bu anlamda yerine getirmeye çalışan mazlum ve mağdur coğrafyaların sesi olmaya ahdeden, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Kafkasya'ya varana kadar bütün medeniyet paylaşımımız olan ülkelerdeki sıkıntılara bu anlamda çare olmaya çalışan ülkedir. Buralara  kol kanat germeye çalışan bir ülke olarak, oradaki insanların da beklentisi Türkiye'nin istikrarsızlığa bir daha düşmemesidir. 1 Kasım seçimlerinin bu anlamda istikrarın yakalandığı bir seçim olması temennisini biz de kamu çalışanları olarak, çalışan kesimin temsilcileri olarak tabii ki arzularız."

Yalçın, Türkiye'nin ne zaman kaybetse ve örselense burada en büyük zararı kamu çalışanlarının gördüğünü ve kamu çalışanları olarak bu ülke zarar görmek istemediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement