Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Amaç Türkiye'yi Ateşin İçerisine Sokmak" - Son Dakika
Güncel

Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Amaç Türkiye'yi Ateşin İçerisine Sokmak"

Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Amaç Türkiye\'yi Ateşin İçerisine Sokmak"

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin hedefte olduğunu belirterek, “Şu an NATO kuvvetlerinin komutanı 48 saatte ’Türkiye’ye konuşlanabiliriz’ diyor.

09.10.2015 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'nin hedefte olduğunu belirterek, "Şu an NATO kuvvetlerinin komutanı 48 saatte 'Türkiye'ye konuşlanabiliriz' diyor. Rusya üzerinden taciz. Tezgah büyük, amaç Türkiye'yi ateşin içerisine sokmak" dedi.

Memur-Sen'in "1 Milyon Üye" hedefiyle başlattığı 81 ilde yapılan teşkilat buluşmaları Manisa'dan devam ediyor. Teşkilat buluşmaları kapsamında Manisa'ya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, tarihi Mehmet Paşa Bedesteni'nde Memur-Sen teşkilatına hitap etti. Katılımın oldukça yoğun olduğu buluşmada konuşan Yalçın, çalışanların kanayan yaralarına pansuman olmak amacıyla faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek, "PYD'den Türkiye'ye gelen Türkiye'nin altını oyanları kendi sendikasında tedavi ünitesi kurup onları tedavi edenlerle bizim aramızda fark vardı. Biz masaya üyemizi, ülkemizi kazandırmak için kamu görevlilerinin tamamını kazandırmak için otururken kamu görevlisinin emeklerini de düşünerek konum alırken, masaya gelenlerin tek bir amacı vardı. O da çalışanların kazanması değil, Memur-Sen nasıl kaybeder?" diye konuştu.

Geçmişte Türkiye imkanlarının belli bir azınlığın elinde paylaştırıldığını söyleyen Yalçın, "381 milyar dolar, bu ülkede özel bankaların başındaki emekli paşalar kamu bankalarının başındaki sünepe maşalar vasıtasıyla peşkeş çekilmiştir. Bu ülkede siyasal istikrarsızlık başlamış ve ülke çökertilmiştir. Ondan cesaret alanların son 7 darbe girişiminde karşılarında Memur-Sen'i bulması ve Memur-Sen'in bu konuda bir daha asla diyerek duruş ortaya koyması tesadüf değil. Değerli dostlar bu ülkenin temel sorunu; adı sivil yapılarının çoğunun beyninin üniformalı olmasından kaynaklanıyor. Bu ülkede bir işçi konfederasyonunun başkanı zamanında 'Bu ülkede bu ülkede en büyük sivil toplum örgütü silahlı kuvvetler, ikincisi biz' demiştir. Sendikacılık dediğiniz şey sınırları ve sinirleri zorlamaktır. Hakkını bilerek haddi aşmamak demektir" dedi.

"DERSHANELERİ ASLA TASVİP ETMEDİK"

Paralel yapının dershaneler üzerinden milletin iradesine ipotek koymaya kalktığını söyleyen Yalçın, "Dershane tartışması üzerinden bu ülkede milletin gönlünden koparıp verdiği, çocuğunun rızkından eksilterek verdiği, kendisinin yemeyip oraya aktardığı imkanları seferber ettiği ve manevi haz aldığı o krediyi, o bakiyeyi yanlış anlayanlar; herkesi kendilerinin kurşun askeri zannedenler, olimpiyatlarda sahaları dolduranları kendi kurşun askeri zannedenler bu ülkede İsrail'le, CIA'yle iş birliği yapanlar millet iradesine ipotek koymaya kalktılar. Bunu dershane tartışması üzerinden yürütmeye kalktılar. Biz dershaneleri asla tavsif etmedik. Çünkü dershaneler devletin emeğine, devletin okulundaki öğretmenin alın terine saygısızlıktır. Ama dün 28 Şubat'ta biz bedel öderken, siz bedel öderken her şeye tevil diyenlerin herkesi tehdit eder hale gelmiş olduğu bu atmosferde, alt tarafı samimiyet ve ibadet, ortası hararet ve ticaret, üst tarafı cesaret ve ihanet içerisinde olanlara bu ülkeyi asla peşkeş çektirmeyeceğimizi ifade ettik. Tarihin en iyi toplu sözleşmesinin olduğu, 213 kazanımın olduğu bir toplu sözleşmede paralel ihanet çetesinden başka paralel medyadan başka Memur-Sen'e laf atan, dil uzatan ve itibarsızlaştırmaya çalışan olmamıştır. Çünkü kuyruk acıları var" şeklinde konuştu.

"REZALET AYLAN BEBEKLE DEŞİFRE OLDU"

Rus uçaklarının Türkiye hava sahasını taciz etmesini değerlendiren Yalçın, "Türkiye hedeftedir. El birliğiyle yapılıyor bu. Şu an NATO kuvvetlerinin komutanı "48 saatte Türkiye'ye konuşlanabiliriz' diyor. Rusya üzerinden taciz. Tezgah büyük, amaç Türkiye'yi ateşin içerisine sokmak. Suriye'de sıkıntı devam ediyor. 2 milyon insan Türkiye'de misafir ediliyor. ve insani şartlar altında misafir ediliyor. Ensar-muhacir kardeşliği içerisinde 136 bin insan Avrupa kapılarına gitmiştir. Avrupa kapılarındaki karşılaştıkları rezalet Aylan bebeğin denizden cesedinin sahile vurmasıyla deşifre olmuştur" diye konuştu.

Programın sonunda Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a çiçek ve Demirci halısı takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: 'Amaç Türkiye'yi Ateşin İçerisine Sokmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Sanatseverlere 4 Oyun
    12:28 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Sanatseverlere 4 Oyun

    Bursa Devlet Tiyatrosu, gelecek hafta 4 farklı oyunla seyircilerin karşısına çıkacak. 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde, 'Harikalar Mutfağı' oyunu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sahnelenecek. 'Uçurtmanın Kuyruğu' ise Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, Adana Kültür Yolu Festivali kapsamında 'Lobotomobilin Üç Seferi' adlı oyun da Adana'da sahnelenecek.

  • Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:25 Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Domaniç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis Katip Üyesi ve Meclis Başkan Vekilleri seçildi, 2024 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu oluşturuldu. Birlik Encümenine muhtar üye seçimi yapıldı ve 2023 yılı Birlik faaliyet raporu ile kesin hesabı okundu.

  • Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu
    12:25 Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 43 kiloda Rümeysa Keskin birinci oldu. Bingöllü sporcular ise 1 Türkiye birinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde etti.

  • Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
    12:22 Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

    Nilüfer Belediyesi'nin kente kazandırdığı Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, envanterine 22 adet son teknoloji kentsel arama ve kurtarma malzemeleri daha ekledi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor
    12:20 Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan kara yolunu açma çalışmaları devam ediyor. Karayolları ekipleri, metrelerce karın bulunduğu bölgede zorlu şartlarda çalışarak yolun bir kısmını açmayı başardı. Ancak hala 25 kilometrelik yol kapalı durumda. Ekipler, çığ riski nedeniyle güçlüklerle karşılaşıyor ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağı belirsizliğini koruyor. Karla mücadele devam ederken, Bahçesaray'a ulaşım sağlamak için ekipler var güçleriyle çalışıyor.

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek
    12:18 DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), 2023-2024 Akademik Yılı'nın son 6 haftasında futbol, basketbol ve voleybol dallarında 6 farklı turnuva düzenleyecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 50. yılını kutlayacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu, futbol turnuvasıyla etkinliklere başlayacak. Ayrıca, Yaşayan Arapça Topluluğu ve Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğu da spor etkinlikleri düzenleyecek. Mühendislik Fakültesi ise futbol, basketbol ve voleybol turnuvalarına ev sahipliği yapacak.

  • Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı
    12:18 Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı

    Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, ilkbaharın gelişiyle ilçe genelindeki çocuk oyun alanları ile parklarda genel temizlik kampanyası başlattıklarını duyurdu. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecek olan kampanya kapsamında, vatandaşlar temizlik konusunda duyarlı olmaya çağrıldı.

  • Dem Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan:
    12:15 Dem Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: "Seçim Sonuçlarında Ortaya Çıkan Bu Zemini, Demokratik İttifakları Büyüterek Sonuca Ulaştıracağız"

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim sonuçlarını değerlendirerek demokratik ittifakları büyüterek sonuca ulaşacaklarını belirtti. Kürt halkının iradesini sandığa yansıttığını ve demokratik çözüm konusunda güçlü bir irade ortaya koyduğunu vurgulayan Bakırhan, önümüzdeki dönemde örgütlenme ve genişleme çalışmalarına odaklanacaklarını ifade etti.


Advertisement