Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Kazanımlarımızla Herkesi Mutlu Ettik" - Son Dakika
Ekonomi

Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Kazanımlarımızla Herkesi Mutlu Ettik"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Toplu sözleşme sürecinin başında herkesi mutlu edeceğiz demiştik, sürecin sonucunda da herkesi mutlu ettik. Kamu görevlilerini, kamu emeklilerini, Kamu-Sen ve KESK’in üyelerini de mutlu ettik” dedi.

27.08.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplu sözleşme sürecinin başında herkesi mutlu edeceğiz demiştik, sürecin sonucunda da herkesi mutlu ettik. Kamu görevlilerini, kamu emeklilerini, Kamu-Sen ve KESK'in üyelerini de mutlu ettik" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara'da gerçekleştirilen Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda konuştu. Konuşmasında imza atılan toplu sözleşmeyi büyük kazanımların elde edildiği, ilk defa 11 hizmet kolunun tamamında mutabakata varılan "tarihi" bir sözleşme olarak nitelendiren Yalçın, "Azimli bir çalışma yürüterek kritik süreci başarıyla tamamladık. Teşkilatımıza çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"3. dönem toplu sözleşme daha önce yapılan toplu görüşmelerin üzerine bir şeyler katığımız, yeni bir şeyler ürettiğimiz bir süreç olmuştur" diyen Yalçın, "Herkes Memur-Sen'in elde ettiği kazanımları konuşuyor. Türkiye'de 'toplumsal uzlaşıya' katkı sunacak, bütün toplum kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir süreci geride bıraktık. Bu toplu sözleşmede emeklerimizin karşılığını aldık, kamu görevlilerini mutlu ettik" dedi.

"213 KAZANIM ELDE ETTİK"

3. toplu sözleşme sürecinin kamu görevlileri adına kapsamlı ve bol kazanımlı bir sözleşme ile sonuçlandığını vurgulayan Yalçın, "Genel toplu sözleşmede bir önceki toplu sözleşmede aldığımız kazanımlara ilaveten yüzde 90'lık bir iyileşme sağladık. Hizmet kolunda ise yüzde 100'lük bir kazanım artışı gerçekleştirdik. Toplu sözleşmede genel tekliflerimizden toplam 43, hizmet kolu sözleşmesinde ise toplam 170 kazanıma imza attık. Toplamda 213 kazanım elde ettik. Bu tarihi başarıyla mali sosyal haklar paketini hayata geçirmiş olduk" şeklinde konuştu.

"HİZMET KOLLARININ ÖNEMİ ARTTI"

3. dönem toplu sözleşme sürecinin hizmet kollarının öneminin artması bakımından önemli olduğunu belirten Yalçın, "Bu toplu sözleşmede hizmet kollarının da katılmasıyla kapsam genişlemiştir. Bu son derece önemlidir. Bu şu anlama geliyor; daha sonraki süreçlerde bu alanlarda daha fazla kazanım için taleplerimizi sunabileceğiz. Bunlardan bazıları 4/C ve cuma namazı izni konularıdır, bunlar gelecek taleplerimiz için emsal teşkil edecektir. Bu toplu sözleşme sürecinin başında önemli bir strateji geliştirerek, hizmet kolunun öneminin artırılmasını teklif ettik. Kabul gördü ve ilk gün bunu kazanıma dönüştürdük" ifadelerini kullandı.

"MASADA KALANLAR NE OLDUĞUNU ANLAMADI"

Masada Memur-Sen kazanımlarıyla, teklifleriyle dik duruş sergilerken, diğer konfederasyon başkanlarının ne olduğunu bile anlayamamış bir şekilde gafil avlandığını ifade eden Yalçın, "Bu sürecin başında herkesi mutlu edeceğiz demiştik, sürecin sonucunda da herkesi mutlu ettik. Kamu görevlilerini, kamu emeklilerini hatta Kamu-Sen ve KESK'in üyelerini de mutlu ettik. Mutlu olmayan iki isim, Kamu-Sen ve KESK Başkanı. Memur-Sen'in kazanımlarını nasıl kirletebiliriz, algıları nasıl yönetebiliriz diye düşündüler, ama başarılı olamadılar. Memur-Sen süreci dik duruşu ve kazanımlarıyla tamamladı" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: 'Kazanımlarımızla Herkesi Mutlu Ettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hüseyün kaçar: yahu ali başkan sen kimi mutlu ettin 13 yıldır ak partiye oy vermiş kamu çalışanlarınımı mutlu ettin yok sa ak partiyimi tabiki ak partiyi yasıklar olsun hani bayram ikramiyesi hani vergi dilimlerinin kaldırılması neyin eflasyonu sokak enflasyonun dan haberin varmı 0 0 Yanıtla

Advertisement