Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Millet, Onuruna ve İzzetine Sahip Çıkarak İşgalcilere Diz Çöktürdü" - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "Millet, Onuruna ve İzzetine Sahip Çıkarak İşgalcilere Diz Çöktürdü"

Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) ve destekçilerini kınayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Millet, onuruna ve izzetine sahip çıkarak işgalcilere diz çöktürdü” dedi.

18.08.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) ve destekçilerini kınayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Millet, onuruna ve izzetine sahip çıkarak işgalcilere diz çöktürdü" dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, geçmiş olsun dileklerini iletmek için Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin ele alındığı görüşmede Yalçın, darbe teşebbüsünün milletin kahramanca mücadelesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve siyasi iradenin ortak tavrıyla bertaraf edildiğini belirtti. Yalçın, "15 Temmuz günü yaşadığımız darbenin ötesinde bir işgal girişimidir. Önce işgali denediler. İşgal ordusunun karşısına millet çıktı. Millet, onuruna ve izzetine sahip çıkarak işgalcilere diz çöktürdü. Eğer bu millet olmasaydı 16 Temmuz günü istila başlayacaktı" ifadelerini kullandı.

Vali Kılıçlar ise kanlı işgal girişiminin durdurulmasında sivil toplum kuruluşlarının büyük bir rol oynadığını söyledi. Vali Kılıçlar, 15 Temmuz gününe ilişkin, "Milletimiz, atılan kurşunlardan, bombalardan korkmadığını göstererek hainlere dur demiştir. Yeni bir bağımsızlık savaşının verildiği o gece İl Emniyet Müdürü saat 21.30 gibi arayıp Genelkurmay Başkanlığı içinden silah sesleri geldiğini söyleyince hazırlanıp 10 dakika sonra konuttan ayrılıp Meclis'in Dikmen kapısına geldim. Jandarma Alay Komutanı ve Garnizon Komutanını arayıp durumu tetkik etmelerini istedim. Fakat onları kışlaya girer girmez esir almışlar. O esnada jetler üzerimizden uçmaya başlayınca olayın bir darbe girişimi olduğunu anladım ve Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızı arayıp durum hakkında bilgi verdim. Sayın İçişleri Bakanımız da uçakta olduğundan o anda bilgi veremedim. Ardından saat 10.30 gibi Emniyet Genel Müdürü ve İl Emniyet Müdürümüzle kriz merkezine geçip güvenlik güçlerimizi koordine ettik. Alınan tedbirler hakkında bilgi vermek amacıyla telefonla görüştüğümüz Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga'nın 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçelim, orada çalışmaları yürütelim' demesi üzerine biz Külliye'ye geçtik. Fakat Sayın Genel Sekreteri de evinden çıkarken esir almışlar. Sabaha kadar oradaki arkadaşlarla, Büyükşehir ve Kazan Belediye Başkanlarımızla, adli askeri ve güvenlik mercileri ile görüşerek gerekli çalışmaları yürüttük. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını tüm Ankara'ya camilerimizden anons ettirerek duyurduk. Vatandaşlarımız da Kazan'dan, Kızılcahamam'dan, tüm Ankara'dan Meclisimizi korumak, Genelkurmay'dan işgalcileri çıkarmak için koşup geldiler ve vatan uğruna, bağımsızlık uğruna şehit düştüler. Allah cümlesine rahmet etsin, gazilerimize şifalar versin. Bu vatanı, bu milleti de özelikle hainlerden korusun" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve hain girişimin yaşandığı sırada tüm üyelerini meydanlara davet eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı kutlayan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, tüm Memur-Sen teşkilatına teşekkürlerini iletti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 'Millet, Onuruna ve İzzetine Sahip Çıkarak İşgalcilere Diz Çöktürdü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.

  • Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti
    10:14 Bozdoğan'da Okul Servislerine Rehberlik ve Denetim Faaliyeti

    Bozdoğan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle, öğrencilerin okullarına ve evlerine daha güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için okul servislerine yönelik rehberlik ve denetim faaliyeti düzenlendi. Denetimlerde araçların teknik yeterliliği, sürücülerin ehliyet ve belgelendirme durumları ile taşıma kapasiteleri üzerinde duruldu. Ayrıca, servis sürücülerine trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor
    10:14 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımı ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, maliyetler en aza indirilmektedir. Ayrıca, atölyede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla yeni ekipman ya da parça için harcanacak para da tasarruf edilmektedir.

  • Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti
    10:14 Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi sayesinde şehir trafiğinin canlı olarak denetlendiğini ve olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.

  • Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı
    10:13 Kırıkkale'de yapılan operasyonda 7 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi
    10:11 Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Plaj, sahili, yeşil alanı ve su sporlarıyla dikkat çekiyor. Görüntülerin bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor.


Advertisement