Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Muş'ta - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Muş'ta

Eğitim-Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur-Sen 8 bin gıda kolisiyle Diyarbakır'da, Sur'da, Nusaybin'de, Şırnak'ta, Cizre'de mağdur ve masum olan insanlara merhamet elini uzatmış ve ekmeğini bölmüştür.

18.05.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur-Sen 8 bin gıda kolisiyle Diyarbakır'da, Sur'da, Nusaybin'de, Şırnak'ta, Cizre'de mağdur ve masum olan insanlara merhamet elini uzatmış ve ekmeğini bölmüştür." dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Muş'a gelen Yalçın ve beraberindeki heyet, Memur-Sen İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar ve diğer iş kollarının başkanlarınca karşılandı.

Havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Ali Yalçın, bir gazetecinin, CHP Edirne Milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu'nun basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesiyle ilgili yönelttiği sorusuna, siyasetin nezaket olduğunu, işi husumete döküp daha sonrada üslubu daha da seviyesizleştirmenin toplum tarafından asla hoş karşılanmadığını belirterek cevap verdi.

Yalçın, "Bunu toplum beğenmez ve sempati göstermez. Toplumun iğreti edebileceği davranışlardan siyasetçilerin uzak durması lazım. Bu siyasete olan güveni sarsar. Siyaset, hakaret ederek yapılacak bir meslek değildir, dolayısıyla eğer siyaset hakarete yönelmişse, nezaket bırakılmışsa burada bir acziyet söz konusudur. Bu acziyet kendisini bu şekilde dışa vurmuş demektir. Hiçbir siyasi, topluma sevimsiz gelecek söylemi söylememesi gerekir, nezaketi elden bırakmamak gerekir. Bir siyasetçinin bu üslubu kullanması kabul edilebilir bir şey değildir." diye konuştu.

Dokunulmazlık konusuna da değinen Ali Yalçın, "Dokunulmazlıklar konusunda biz konfederasyon olarak çok net bir şey ifade ettik, kürsü dokunulmazlığı mutlaka olmalıdır. Fikrin ifade edilmesi konusunda bir engel, temel hak ve hürriyetlerle çelişir, fakat fikri açıklamak teröre destek vermek, teröre PR yapmak anlamında kullanılamaz." şeklinde konuştu.

Milletin birliğini, beraberliğini hedef alan her türlü yaklaşımın toplum tarafından kabul görmeyeceğini belirten Yalçın, bunun toplumun vicdanında yargılanacağını ifade etti.

Ali Yalçın, "O yüzden dokunulmazlık konusunda, 'kürsü dokunulmazlığı hariç geri kalan dokunulmazlıklara gerek yok' dedik. Fakat Meclis'te ortaya çıkan tablo, millet tarafından ibretle takip edilmektedir. Tablo milleti memnun etmemiştir. Dolayısıyla bunun siyasi karşılığı nasıl olacaktır, buna da yine millet karar verecektir." ifadelerini kullandı.

"Terör propagandası yapmak, şüphesiz en ağır suçlardandır"

Devlet memurlarının sosyal medyada terör propagandası yapması konusuna değinen Yalçın, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun, nelerin suç kapsamında olduğu ve nelerin kapsam dışında kaldığını belirlediğini anımsattı.

"Dolayısıyla terör propagandası yapmak, şüphesiz en ağır suçlardandır" diyen Ali Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör konusunda devletin, güvenlik ve kamu görevlilerinin son derece dikkatli ve titiz davranması gerekiyor. Çünkü toplum adına, millet adına bu hizmeti yürütüyorlar. Bunlar, 'terör sevicilik', 'terör propagandası' yapmak gibi bir açmazın içerisine düşmemeleri gerekiyor. Düşenleri ise yasal anlamda karşılaşabilecekleri doğal sonuçlar vardır. Bu konuda da kimsenin ağlamaya hakkı yoktur. Çünkü terörü sevimli ve sempatik göstermek, dünyanın hiçbir yerinde olumlu karşılanacak bir davranış değildir. ABD'de terörü sevimli ve sempatik gösterecek tavır gösterirseniz bunun karşılığını orada görürsünüz, diğer ülkelerde terörle alakalı bir cümle kurarsanız ve ona yardım, yataklık ederseniz bunun karşılığını görürsünüz. Her ülke bu anlamda doğal olarak kendisini korumak, toplumun kendisine verdiği hükümlülüğü yerine getirmek durumundadır."

Yalçın, daha sonra Muş Valisi Seddar Yavuz ile Muş Belediyesine ziyaret gerçekleştirdi.

Muş Belediyesi Toplantı Salonu'nda konuşan Ali Yalçın, "Burada çukur siyasetinin ürettiği bir mağduriyet varsa, burada kendisini 'Beyaz Kürt' olarak görenlerin bir Kürt tehcirine vesile olması gibi bir dramatik durum yaşanıyorsa, terör burada insanların huzurunu bozuyor, can alıyorsa, Memur-Sen'in duyarsız olması söz konusu değil." dedi.

Memur-Sen'in 10 tırdaki 8 bin gıda kolisiyle Diyarbakır'da, Sur'da, Nusaybin'de, Şırnak'ta, Cizre'de mağdur ve masum olan insanlara merhamet elini uzattığını ve ekmeğini bölüştüğünü belirten Yalçın, bölgede terörün bitmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Ali Yalçın, şunları kaydetti:

"Burada insanlar terörün cenderesinden bunaldılar ve çok çektiler. Bu ortamın ılımanlaşması, iklimin düzgünleşmesi, halkın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanabildiği zeminlerin oluşabilmesi temel amacımız. Buranın yatırım almasını, işsizlik oranlarının düşmesini, kaynakların yatırıma dönüşmesini istiyoruz. Bu bölgede 5 yıl hizmet üretmiş, buradaki insanların sıcak samimi duygularına tanıklık etmiş, ekmeklerini yemiş bir kardeşiniz olarak ifade ediyorum. Bölge güzel insanlarla dolu ama güzel insanların bölgede terör dolayısıyla yaşadığı bir kötü kaderi söz konusu. Bunu değiştirmek, bölgenin kendi elinde. Memur-Sen herkesin huzurunu, refahını ve memleketin kalkınmasını önemseyen bir teşkilat. Çünkü, memleket kalkınırsa milli gelirlerimizden bize pay ona göre düşecek."

Yalçın, daha sonra Bingöl'e geçti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi
    15:54 Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası kara saldırısının daha fazla mağdur oluşturabilecek felakete neden olabileceğini belirterek bunun da insani yardım faaliyetlerinde gittikçe artan bir zorluğa yol açacağını, ülkesinin bu duruma müsamaha gösteremeyeceğini söyledi. Bakan Kamikava, düzenlediği basın toplantısında, bölgede çok sayıda Filistinli mültecinin toplandığına dikkati çekerek Japonya'nın, İsrail'in Refah'a olası askeri saldırısından derin endişe duyduğunu vurguladı.

  • Kayseri'de 32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı
    15:53 Kayseri'de 32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan 32 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı. Cezaevi firarisi R.B. (56), düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.

  • İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı
    15:53 İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı

    İzmir'de yapılan asayiş uygulamasında yakalanan şüphelilerden 14'ü tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsatsız silahlar, uyuşturucu maddeler ve çalıntı motosikletler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 12 kişiye işlem yapıldı ve 410 kişiye yoklama kaçağı olduğu belirlendi.

  • Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı
    15:51 Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı

    Muğla'da narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 124 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi tutuklandı. Operasyonlarda toplamda 541 gram esrar, bin 213 gram skunk, 31 gram metamfetamin, 21 gram kokain, 32 gram eroin, 396 adet sentetik hap ve diğer uyuşturucu madde ve malzemeler ele geçirildi.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak
    15:50 Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ün başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, il genelindeki projeler ele alındı. Bu sene ilde uygulanacak olan 225 projeden 17'si tamamlandı, 29'u ihale aşamasında, 56'sına henüz başlanmadı ve 123'ü devam ediyor. Projelerin toplam maliyeti ise 8 milyar 641 milyon 889 bin lira olarak açıklandı.

  • Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
    15:49 Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. En yüksek sıcaklıkların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görüleceğini söyleyen Çelik, Adana'da 32 dereceye kadar çıkabileceğini ifade etti. Batı bölgelerinde ise aralıklarla yağış bekleniyor. Ankara'da cumartesiye kadar yağış olmayacağını ve sıcaklıkların hafta sonu 22 dereceye düşeceğini aktaran Çelik, İstanbul'da ise perşembe ve cuma günü kısa süreli sağanak beklendiğini ve hafta sonu sıcaklıkların 19-20 dereceye kadar düşeceğini söyledi. İzmir'de ise gelecek 3 gün boyunca kısa süreli sağanak geçişi bekleniyor ve hafta sonuna doğru sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

  • Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı
    15:48 Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan asayiş çalışmasında, üzerinde sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma aparatı bulunan bir zanlı yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.

  • Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı
    15:46 Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun bir şekilde çalışarak 36 bin ton evsel atık topladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kentteki turizm hareketliliğinin esnafı ve belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

  • Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı
    15:44 Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

    Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin mali durumunu paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.


Advertisement