Memur-Sen Heyeti Kilis'te - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Heyeti Kilis'te

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kilis dünyada insanlık onurunu kurtaran bir şehir. Kendi nüfusundan fazla kardeşini bağrına basan, ekmeğini onlarla paylaşan ve bereketi ortaya çıkaran bir şehir." dedi.

19.06.2016 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kilis dünyada insanlık onurunu kurtaran bir şehir. Kendi nüfusundan fazla kardeşini bağrına basan, ekmeğini onlarla paylaşan ve bereketi ortaya çıkaran bir şehir." dedi.

Yalçın, Kilis'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Koordinasyon Merkezi ve Suriyeli sığınmacıların barındığı Öncüpınar Konteyner Kent'te incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Sığınmacılar için inşa edilen çift katlı konteynerleri gezen Yalçın ve beraberindeki heyet, daha sonra roket saldırılarında hayatını kaybeden kişilerin ailelerinin de katıldığı Memur-Sen Kilis İl Teşkilatınca düzenlenen iftar programına geçti.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Kilis'in kendileri için önemli bir şehir olduğuna vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kilis dünyada insanlık onurunu kurtaran bir şehir. Kendi nüfusundan fazla kardeşini bağrına basan, ekmeğini onlarla paylaşan ve bereketi ortaya çıkaran bir şehir. Dolayısıyla böyle bir şehir sadece bizi değil, bütün insanlığı ilgilendiriyor ve bütün insanlığa bir mesaj veriyor. Bu mesajı bütün insanlığın anlaması ve algılaması gerekiyor. Bedel ödeyen bir şehir çünkü terör saldırılarında kendi evlatlarını kaybetmiş ailelerimizle beraber. Acılarınızı her daim paylaşıyoruz. Hiçbir şey kader çizgisinin dışında değildir. Giden geri gelmez ama acıları paylaşma bizim elimizde. Memur-Sen olarak Kilis'e 15 kişilik bir ekip göndermiştik ve iki gün boyunca alan taraması yapmıştık. Bu incelemenin ardından bir rapor hazırladık. Bu raporu Başbakan Binali Yıldırım'a takdim ederek atmosferi resmettik. Başbakanımızın duyarlı davranması, detayını almak için sorular sorması ve ne yapılabilir noktasında tutarlı davranmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bunun Kilis'e iyi yansımalarının olacağını düşünüyorum."

Güneydoğu'daki olaylara da değinen Yalçın, Türkiye'nin terörle imtihan edildiğini ifade ederek, çukurların ürettiği mağdurların üzerinden doğuda bir Kürt tehciri yaşandığını ve 300 bin insanın evinden, yurdundan ayrıldığını aktardı.

Yalçın, Kilis'e gelirken 1 tır kumanya yardımı getirdiklerini anımsatarak, kentte geldiklerinde üniversitede görev yapan öğretim üyelerince hazırlanan kumbara ile 12 kişilik bir ailenin bütün ihtiyacını karşıladıklarının görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan'ın başladığından beri Memur-Sen olarak ilk iftarı Kilis'te verdiklerini dile getiren Yalçın, "Biz bu sene iftarları iptal ettik. Ramazan kumanyasıyla onlara dönmek istedik. Bu sosyal sorumluluk projesi sadece burada yürümüyor. Şırnak, Yükseova, Van, Cizre, Midyat, Diyarbakır, Sur ve Gaziantep'te aynı projeleri yürütüyoruz." diye konuştu.

Yalçın, Avrupa'da 100 bin insanın barınması söz konusu olduğunda tel örgüler çekildiğini ve insanların perişan olduğunu ancak Kilis'in kendi nüfusundan fazla insanı bağrına bastığını sözlerine ekledi.

Yalçın ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret ederek ihtiyaç ve sıkıntılarını dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Heyeti Kilis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement