Memur-sen ile Cotu İşbirliği Anlaşması Yaptı - Son Dakika
Güncel

Memur-sen ile Cotu İşbirliği Anlaşması Yaptı

Memur-sen ile Cotu İşbirliği Anlaşması Yaptı

Memur-Sen ile Kenya’nın tek yetkili çatı konfederasyonu olan COTU arasında ikili işbirliği anlaşması yapıldı.

23.05.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen ile Kenya'nın tek yetkili çatı konfederasyonu olan COTU arasında ikili işbirliği anlaşması yapıldı. Anlaşmaya göre; konfederasyonlar arasında "çalışma hayatına" ilişkin karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması hedefleniyor.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kenya'ya giden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve beraberindeki heyet Kenya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ile Kenya'nın tek yetkili çatı konfederasyonu olan Kenya Sendikaları Merkez Örgütü (COTU) arasında ikili işbirliği anlaşması yapıldı.

"DOSTLUĞUMUZ PEKİŞECEK"

İkili işbirliği anlaşmasına imza atan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen, yapılan anlaşmaların sendikalar açısından önemli olmasının yanı sıra Türkiye ve Kenya ilişkilerinin gelişmesi için rol oynayacağını söyledi. Esen, "Sendikal birikimlerin paylaşılması iki ülke dostluğunun ileriye taşınmasına vesile olacak. Bu sayede karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulmuş oluyoruz" dedi.

"İKİLİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRECEK ANLAŞMA"

İkili işbirliği anlaşmasına göre çalışma hayatı ve sendikal faaliyetler hakkında karşılıklı olarak bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak üzere karşılıklı heyet gönderilecek. Konfederasyonlar, devletler ve halklar arasında güçlü ilişkiler kurulmasına katkı yapılması amacıyla faaliyetlerde bulunacak. Ayrıca iki konfederasyon arasında gazete, dergi, broşür ve kitap gibi farklı materyal paylaşımı gerekleştirilecek. Anlaşma kapsamında çalışma hayatı uzmanları yetiştirilmesi amacıyla eğitim programları için danışmanlık hizmeti sunulması da hayata geçirilecek.

Memur-Sen ve Hak-İş heyeti, Kenya ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda da bulundu. Heyet, Kisumi kentinde vatandaşlarla bir araya gelerek, halkın yaşadığı sıkıntıları dinledi. Heyet birçok ülkeden temsilcinin iştirak ettiği COTU'nun 13. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen, COTU Genel Sekreteri Francis Atwoli'den, COTU'nun sendikal faaliyetleri, ülkenin ekonomik ve sosyal durumu, çalışma koşulları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Ayrıca Genel Sekreter Atwoli, bu yıl içerisinde Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini belirtti. Esen ise, ziyaretten memnuniyet duyacaklarını ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-sen ile Cotu İşbirliği Anlaşması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement