Memur-Sen'in Sivas Buluşması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'in Sivas Buluşması

Memur-Sen\'in Sivas Buluşması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, halk oylamasıyla ilgili "16 Nisan bu ülkenin kader günü. 16 Nisan yarına ilişkin yürüyeceğiz mi, büyüyeceğiz mi, yine her defasında tökezleyeceğiz mi, bunun kararının verileceği kader anı." dedi.

22.03.2017 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, halk oylamasıyla ilgili "16 Nisan bu ülkenin kader günü. 16 Nisan yarına ilişkin yürüyeceğiz mi, büyüyeceğiz mi, yine her defasında tökezleyeceğiz mi, bunun kararının verileceği kader anı." dedi.

Memur-Sen tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hedef 1.111.111 Üye Memur-Sen'e Davet Tercih Evet Sivas Buluşması"nda konuşan Yalçın, Memur-Sen'in yasal haklarla helal haklar arasındaki makası birleştiren bir sendika olduğunu söyledi.

Memur-Sen için önemli üç ay bulunduğuna dikkati çeken Yalçın, "16 Nisan, 15 Mayıs ve 1-30 Ağustos arası bir aylık mücadele dönemi. 16 Nisan bu ülkenin kader günü. 16 Nisan yarına ilişkin yürüyeceğiz mi, büyüyeceğiz mi, yine her defasında tökezleyeceğiz mi, bunun kararının verileceği kader anı." diye konuştu.

15 Mayıs'ın ise Memur-Sen'in 1.111.111 hedefiyle yan yana duran, birlerin bereket ve heybetini büyütme mücadelesinin sandığı ve onun referandumu olduğunu dile getiren Yalçın, 1-30 Ağustos'un ise 4. dönem toplu sözleşme tarihi olduğunu anımsattı.

Memur-Sen'in 16 Nisan'a ilişkin yola çıkışından rahatsız olanların bulunduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Niye bu alana giriyorsunuz diyerek bu işi sanki siyasetin bir yarış, bir kavga alanı gibi göstermeye çalışan bir manipülatif hareketle alanda bir dalga oluşturmaya çalışıyorlar. Halk oylaması konusu siyasi partilerin tek başına bir konusu olamaz. Çünkü Türkiye parlamenter sistemi geride bırakarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bundan sonra on yılların, yüzyılların geleceğini belirleyecek bir kritik eşik yaşıyor. Bu eşiğe ilişkin 'hayır' kampanyası yürütenlerin bu anlamda kafa bulandırmaya, beyin sulandırmaya çalışmaları kesinlikle bilinçli bir harekettir. Onun için Memur-Sen bu ülkenin entellektüel birikimidir, beyin takımıdır. Onun için kimse bizimle kafa bulmasın, bizimle kafa geçmesin. Biz bu sürecin önemini biliyoruz, çeyrek asrı geride bırakmış bir teşkilat olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar tüm demeçlerimizin baş konusu bu ülkenin anayasa ihtiyacıdır. Çünkü biz kralın çıplak olduğunu biliyoruz, görüyoruz."

Ülkenin yaşadığı temel travmayı parlamenter sisteminin dikiş tutmaması ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin her zaman kriz oluşturmasına bağlayan Ali Yalçın, ülkedeki parlamenter sistem tarihindeki en önemli krizlerin cumhurbaşkanlığı seçim dönemlerinde yaşandığını vurguladı.

"Mesele evet-hayır meselesi değil"

Türkiye'nin toparlanmasından, istikrarı yakalamasından ve ayağa kalkmasından rahatsızlık duyanların olduğunu vurgulayan Yalçın, " 15 Temmuz'da bu millet destansı mücadele verirken, sabaha kadar uyanık kalıp meydanlara akan bir gönül kitleniz var. Onun için 'siz ayağa kalkmamalısınız' diyen odaklar elinden geleni arkasına koymuyorlar." şeklinde konuştu.

"Mesele sadece bir evet-hayır meselesi değil, Erkan Yolaç yarışması falan değil." diye konuşan Yalçın, bu işin ya yeniden ayağa kalkma yada köleliği razı olma meselesi olduğunu söyledi.

Meselenin siyasi bir mesele olmadığına işaret eden Yalçın, 15 Temmuz'da demokrasinin yanında darbecilerin karşısında olan Memur-Sen'in ülkenin aynı badireleri yaşamaması için halk oylamasında 'evet' oyu kullanacağını dile getirdi.

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise halk oylamasında güçlü bir 'evet' kararı verilmesi gerektiğini belirterek, bunun için canla başla çalışacaklarını ifade etti.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, bazı kurum müdürleri ile Memur-Sen il temsilcileri ve üyeler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'in Sivas Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de bir baba, küçük yaştaki kız çocuğuna tır kullandırarak o anları sosyal medyada paylaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan baba hakkında idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

  • Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi
    17:41 Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi

    Uludere Katliamı'nı anmak için sosyal medya paylaşımları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve başka bir yere sürülen 3 okul müdürüyle ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürleri için disiplin cezaları istendiğini bildirdi.

  • Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı
    17:41 Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çankırı'da yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerine kadar 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, atama yapılmaması durumunda öğretmenlerin oylarına talip olduğunu söyledi ve emeklilerin durumuna benzer şekilde bu hakkı söke söke alacağını vurguladı. Ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    17:38 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Havran ilçesinde Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Parti İlçe Başkanı Sercan Şık ve MHP İlçe Başkanı Saadettin Kul ile nakliyeciler kooperatifini ve esnaf halini ziyaret etti. Yılmaz, Havran için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylerken, Emin Ersoy da ilçe esnafına kolaylık diledi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı
    17:38 Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Projelerini Anlattı

    Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 5 yıl boyunca sosyal ve kültürel anlamda hayata geçirdiği projeleri anlattı. İkinci kez seçilmesi durumunda Dikilitaş'ta Spor ve Yaşam Kompleksi'ni hayata geçireceğini söyledi.

  • CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'
    17:38 CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'

    CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Çorum'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'a sahip çıkma çağrısına karşılık 'korku dağları sarmış' dedi. Nazlıaka, CHP'li belediyelerin sosyal projeleri ve hesap verebilirlik anlayışını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın hemşericilikle tabloyu değiştiremeyeceğini belirtti. İstanbul seçimleri için ise '17 bakan da gelse halkın iktidarını değiştiremez' dedi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak
    17:38 Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni döneminde kapalı pazar yerini kapatarak semt pazarlarını yeniden kente kazandıracağını açıkladı. Mevcut kapalı pazar yeri ise sivil toplum yerleşkesi olarak düzenlenecek.


Advertisement