Memur-sen Sivas İl Temsilciği Suruç'ta Yaşanan Terör Olayına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Memur-sen Sivas İl Temsilciği Suruç'ta Yaşanan Terör Olayına Tepki Gösterdi

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi İlhan Karakoç, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı ile ilgili olarak, “ Milletimizin acısı, yası ve teröre karşı tavrı ortaktır.

22.07.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi İlhan Karakoç, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı ile ilgili olarak, " Milletimizin acısı, yası ve teröre karşı tavrı ortaktır."dedi.

Karakoç yaptığı açıklamada," Türkiye'de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca Suruç'ta gerçekleştirilen ve 32 insanımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. İnsanlığa yönelik saldırıda hayatını kaybedenlere ve Adıyaman'da gerçekleşen çatışmada terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal kardeşimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz."dedi.

Güçlü Türkiye hedefi her dönemde küresel güçleri ve işbirlikçilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Karakoç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Çok uzak olmayan tarihlerde gerçekleşen Reyhanlı saldırısı, G. Antep patlaması, Gezi Olayları, 6-7 Ekim Olayları ile Diyarbakır Mitingi'ne yönelik bombalı saldırı bu kapsamda ilk akla gelen girişimler olarak kaydedilmiştir. Suruç'ta çoğunluğunu gençlerimizin oluşturduğu vatandaşlarımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı, bu olaylardan bağımsız değildir. Sözü edilen terör yapılanmaları ve faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da, hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye'nin yolunu kesmek, Güçlü ve Büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir. Suruç dahil olmak üzere terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklı selime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir. Türkiye, tarihi ve kültürel olarak bağlarının bulunduğu Ortadoğu'da yaşanan kırılma, çatışma, kamplaşma ve iç savaşların derinleşmesi ve sürmesi adına yürütülen faaliyetlerin içine çekilmek istenmektedir. Suruç'ta gerçekleşen terör saldırısıyla, hem iç hem de dış politika kapsamlı etkiler üretilmesi hedeflenmiştir.

"Çözüm Süreci ile birlikte sınırları içerisindeki terör sorununu büyük oranda çözen Türkiye, bölge ülkelerine, bölgenin yeraltı ve yer üstü kaynaklarına dair emperyalist sömürü planları olan ülkelerin yer aldığı küresel oluşumların hesaplarını bozmuştur" diyen Karakoç," Dünyayı emperyalist hedeflerinin sahnesi, insanları da daha çok kazanma hırslarını tatmin edecek sömürü metası olarak görenler, Birinci Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu'da yapay devletler ve cetvelle çizilmiş sınırlar ürettiler. Dünyanın yeni konsepti ve Türkiye'nin son dönemde ortaya koyduğu irade, bu devletlerin ve sınırların sömürü düzeni bağlamında işlevini yitirmesine neden olmuştur. Buna bağlı olarak, 'kabile devletler' yerine 'terör odaklı örgüt devletler' oluşturma konsepti devreye sokulmuştur., mensup oldukları yapılar terör örgütü, bu örgütlere arka çıkanlar, sessiz kalanlar, açıktan ya da gizli destek verenler ise terör destekçisidir. "ifadelerini kulandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-sen Sivas İl Temsilciği Suruç'ta Yaşanan Terör Olayına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement