Memur Sen Taleplerinde Kararlı - Son Dakika
Yerel

Memur Sen Taleplerinde Kararlı

Memur Sen Taleplerinde Kararlı

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, bazı sendikaların erteleme taleplerine rağmen 3 Ağustos’ta hükümetle toplu sözleşme masasına oturacaklarını ve taleplerini ileteceklerini söyledi.

27.07.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, bazı sendikaların erteleme taleplerine rağmen 3 Ağustos'ta hükümetle toplu sözleşme masasına oturacaklarını ve taleplerini ileteceklerini söyledi.

Bu yıl, yüzdelik zam, taban aylığa zam, enflasyon farkı, refah payı talebiyle müzakerelere başlayacaklarını vurgulayan Sofuoğlu, "Toplu görüşme ve toplu sözleşme süreçlerinde bugüne kadar mali, sosyal, özlük haklara yönelik yüzlerce kazanım ürettik. Bu mali ve sosyal hakların içinde öyle kazanımlar vardı ki, insani boyutu çok yüksek, insan onurunu doğrudan ilgilendiren haklardı. Hamile kadınların ve engellilerin gece nöbeti tutmaması, vardiyaya kalmaması, bakıma muhtaç hastaları olanlara kısa bir zaman dilimi de olsa izin verilmesi bunlardan bazıları. Başta bu insani kazanımlar olmak üzere tüm kazanımlarımızdan asla taviz vermeden, geri gitmeden yeni kazanımlar üreterek, erdemli sendikal yolculuğumuzu sürdüreceğiz. İnsan hayatına temas eden, insan hayatını kolaylaştıran her faaliyetin, her icranın içinde olacağız." dedi.

Memur-Sen olarak, toplu görüşme ve toplu sözleşmelerde yüzdelik zam dışında ek ödemeler alarak, kamu görevlilerine enflasyonun üzerinde zam aldıklarını kaydeden Sofuoğlu şunları söyledi:

"Bu yıl yüzdelik zam artı taban aylığı isteyerek kamu görevlilerinin enflasyonun üzerinde gelir elde etmesini devam ettireceğiz. Grev ve siyaset hakkı talebimizi de sürekli gündemde tutacağız. Memur-Sen, 3. Dönem toplu sözleşmelerde de üreteceği kazanımlarla sendikal tarihe geçecek, kamu görevlilerinin takdirini toplamaya, 850 binlere ulaşan üye sayısını arttırmaya devam edecektir." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur Sen Taleplerinde Kararlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement