Memur-Sen üyeleri, BM Temsilciliği önünde protestoda bulundu - - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen üyeleri, BM Temsilciliği önünde protestoda bulundu -

Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararı Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği ve Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği önünde protesto edildi.

10.04.2014 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararı Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği ve Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği önünde protesto edildi.

Memur-Sen üyeleri, Mısır'da 528 kişiye verilen idam kararını protesto etmek için Demokrasi Parkı'nda buluşarak, meşalelerle BM Temsilciliği önüne yürüdü.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, burada yaptığı açıklamada, Mısır'ın darbeyle başa gelmiş illegal, gayri insani bir yönetim tarafından yönetildiğini belirtti.

Mısır halkına yönelik zulümlerin her geçen gün daha da arttığına dikkati çeken Gündoğdu, "Demokrasiye darbe suçuna yeni insanlık suçları ekleniyor. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır'ın istiklal mahkemeleri darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart'ta idama mahkum etti" diye konuştu.

Alınan idam kararının hukuk normlarıyla uyuşmadığını vurgulayan Gündoğdu, kararın darbeye karşı direnci kırmaya yönelik siyasi ve sinsi bir karar olduğunu söyledi.

Gündoğdu, "Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı olan bu karar uygulanır ve 529 idam kararı infaz edilirse, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye daha sahip olacaktır" dedi.

Başta batılı ülkeler olmak üzere Mısır'daki darbe yönetimine destek verenlerin, sessiz kalanların, idam yoluyla gerçekleştirilmek istenen katliamın azmettiricisi ve asli faili olacağını savunan Gündoğdu, şunları kaydetti:

" Türkiye'de Gezi Parkı olaylarında parkın ziyarete kapatılmasına, kişilik haklarının korunması adına Twitter'ın erişime kapatılmasına tepki gösterenlerin, 529 mazlumun hayata gözlerini kapattıracak idam kararı karşısındaki sessizlikleri nedendir? Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve diğer uluslar üstü organizasyonları ve insan hakları örgütlerini idam kararına karşı tepki vermeye ve bu kararların uygulanması için gerekli adımları atmaya siyasi ve ekonomik baskı uygulamaya davet ediyoruz."

"Rabia" işareti yapan ve sloganlar atan grup, BM önünde darağacı kurarak yaktı.

-bm ankara temsilciliği önünde protesto

Memur-Sen üyeleri, BM Temsilciliği önünde protestoda bulundu -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen üyeleri, BM Temsilciliği önünde protestoda bulundu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement