Memur Zam Görüşmeleri Sona Erdi - Son Dakika
Ekonomi

Memur Zam Görüşmeleri Sona Erdi

Memur Zam Görüşmeleri Sona Erdi

Memurlarla hükümet arasındaki zam pazarlığı görüşmeleri tamamlandı. Az sonra bir açıklama yapılması ve sözleşme imzalanması bekleniyor.

22.08.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 2 milyonu bulan memur emeklisinin 2016-2017 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde yasal süre bugün bitti. 3 Ağustos'taki ilk toplantıyla başlayan 3. dönem toplu sözleşme süreci kapsamında, Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyetleri genel talepleri görüşmek için dört kez bir araya gelmişti.

YAPILAN TEKLİFLER

Üçüncü toplantıda, memurlara 2016'nın her iki yarısında 4+4, 2017'nin her iki yarısında ise 3+3 oranında artış ve enflasyon farkı öneren Kamu İşveren Heyeti, memur konfederasyonlarının tepkisi üzerine, dördüncü toplantıda bu teklifini 2016 yılı için 5+4, 2017'nin her iki yarısında ise 3+3 oranında artış ve enflasyon farkı olarak artırmıştı. Hafta içinde hizmet kollarının taleplerinin görüşülmesiyle devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde yasal süre yarın sona erecek. Taraflar arasında yarın akşama kadar anlaşma sağlanamaması halinde, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Kurul, en geç 31 Ağustos'a kadar kamu görevlileri ve memur emeklilerine yapılacak zam oranını belirleyecek.

HAKEM KURULU'NUN KARARI KESİN SAYILACAK

Yasa gereği 11 kişiden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na, Yargıtay, Danıştay ya da Sayıştay'dan Bakanlar Kurulu tarafından seçilecek üye başkanlık edecek. Bakanlar Kurulu, akademisyenler arasından da bir üye seçecek. Bunun yanından memur konfederasyonların akademisyenler arasından aday göstereceği 7 adaydan birini üye olarak belirleme yetkisi de Bakanlar Kurulu'nda olacak. Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ise kurulda 4'er üye ile temsil edilecek. Hakem Kurulu en az 8 üye ile toplanacak. Kurul, başvuru tarihinden itibaren 5 gün içinde kararını verecek. Üyeler çekimser oy kullanamayacak. Resmi Gazete'de yayımlanacak olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları, kesin ve toplu sözleşme hükmünde olacak.

KONFEDERASYONLARIN ZAM TALEPLERİ

Kamu çalışanlarının 2016-2017 yılları kapsayan 3. dönem toplu sözleşmesi için Memur-Sen 2016'da 8+8 zam ve taban aylığa 150 lira, 2017'de 7+7 oransal zam ve taban aylığa 100 lira artış, Türkiye Kamu-Sen 2016 yılında yüzde 22 ve taban aylığa seyyanen net 100 lira zam, KESK ise en düşük memur maaşının 2 bin 900 liraya yükseltilmesi ile aile, çocuk ve yemek yardımı talep etmişti. Öte yandan, 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin ardından memur maaşlarının taban aylığına 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere brüt 175, net 123 lira zam yapılmıştı. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Memur Zam Görüşmeleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Vatandaş: işçiye %11zam veren hükümet memura gelince hiç oralı olmuyorsa tüm memurlar tepkisini sandıkta gostermelidir 57 1 Yanıtla
  • ali: devlet üçbinde verse memur doymaz az bulan istifa eder serbest çalışır % 18 KDV ye tabi olur o zaman nelerin kıymetini anlar bunlar 3 18 Yanıtla Fevzi: Ali efendi maaşlara zammı hırsızlara hibe edelim devletten üçbin isteyen yok ama insan gibi yaşayacak ücret istiyoruz cumhurbaşkanlığı danışmanları ne kadar maaş alıyor biliyormusun.sen% 18 e devam et. 1 1
  • Reis: Oylar Ak partiye hayırlı olsun. 2 16 Yanıtla
  • Memurların oyu seçimi belirler: Seçim de görüşürüz 15 0 Yanıtla
  • isci: isciler askeri ucrete calisiyo 1000 tl bunlar 2500 e azimsiyo benim hakkim haram olsun memura ahirette hakkimin isteyecem 3 8 Yanıtla
  • akapemisin nesin: mesru olarak hukumette yoksun memurun zam oranins karar veriyosun 7 3 Yanıtla
  • ahıska : HAY BATSIN BU MEMURLAR BIKTIRDILAR VALLAHİ. DÜNYA ALEM KKARIŞIK BUNLAR KENDI DERDINDE....... 3 5 Yanıtla
  • Reis: Nema paralarını.konut edindir me paralarını Kim ödedi.Bankalarda faiz kaça düştü.İmf belasını kim ödedi. 6 2 Yanıtla
  • Ankara: Allah şükür edin. 2 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement