Memurlar, İş Güvencesi İstiyor - Son Dakika
Yerel

Memurlar, İş Güvencesi İstiyor

Memurlar, İş Güvencesi İstiyor

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Fikret Özcan, bir çalışan için en büyük hakkın, 'İş Güvencesi' olduğunu belirterek, ''İktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, her türlü söylemlerle, kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir'' dedi.

26.06.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Fikret Özcan, bir çalışan için en büyük hakkın, 'İş Güvencesi' olduğunu belirterek, "İktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, her türlü söylemlerle, kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Fikret Özcan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı açıklamada, özellikle son yıllarda giderek artan bir şekilde bir tarafta, devleti temsil eden memurların haklarının ellerinden alınması, iş güvencelerinin yok edilmesi, diğer tarafta ise Anayasa'da şeklini bulan devletin üniter yapısının değiştirilmesi gibi girişimlerle karşı karşıya kalındığını ifade ederek, "bu nedenle, hem kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi hem de varlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti ve temelleri üzerinde yükseldiği tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yıllardan beri yetersiz kaynakla, elverişsiz şartlarda, düşük ücretle hizmet yürüten memurlarımız, art niyetli saldırıların hedefi olmakta, asılsız iftiralara maruz kalmaktadır. Memurluk mesleğine karşı yapılan bu saldırıların altında bir tek hedef yatmaktadır, Memurların bugüne kadarki en büyük kazanımı olan iş güvencelerinin ellerinden alınmak istenmesidir. Bir çalışan için kazanılmış en büyük hak, iş güvencesidir. ktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, her türlü söylemlerle, kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir" diye konuştu.

İş güvencesinin, devlet memurların geleceğinden çok, ülke ve milletin menfaatlerinin ve geleceğinin gereği olduğunu vurgulayan Özcan, "Bizler, toplu sözleşme masasında oturup anlaştığımız, Kamu Görevlileri Danışma Kurulu'nda karara bağladığımız, 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affı, yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi, 4/C'li sözleşmeli personele kadro verilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süreci sınırının kaldırılması, öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi gibi konuların torba kanunla hayat bulmasını beklerken, iktidar Soma'nın acısından dahi kendisine fırsat yaratıp, memurların güvencelerini yok edecek uygulamalar peşinde koşuyor. Tayin hakkı olmayan, aile bütünlüğümüzün korunmadığı, her türlü baskıya ve istismara açık, yarınımızın belli olmadığı, geleceğimizin karartıldığı, güvensiz ve güvencesiz çalışmayı kabul etmiyoruz. Buradan iktidarı uyarıyoruz, bu eylem bir başlangıçtır. Memurların daha fazla hak kaybına tahammülü kalmamıştır. Bundan sonra yapacağımız her eylem de meşru müdafaa anlamı taşıyacak ve hiçbir sınır tanımayacaktır" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memurlar, İş Güvencesi İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement