Denizli'de Memurlar Meydana İndi - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Memurlar Meydana İndi

Denizli\'de Memurlar Meydana İndi

Denizli'de Kamu-Sen'e bağlı sendikalar, memurlara yapılan 123 TL'lik zammı beğenmeyerek, yüzde 12 zam isteğiyle meydana indi.

28.10.2014 18:12  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de Kamu-Sen'e bağlı sendikalar, memurlara yapılan 123 TL'lik zammı beğenmeyerek, yüzde 12 zam isteğiyle meydana indi. Valilik önünde toplanan sendika üyeleri, sloganlar atarak Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü. Eyleme katılan sendika üyeleri ve ülkücü gençler, 3 askerin şehit edilmesini de kınadı.

Denizli Valiliği önünde biraraya gelen Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri, Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüyerek tepkilerini sloganlarla dile getirdi. Kamu-Sen Denizli Temsilcisi Turgay Demirtaş, çözüm süreci ve 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili tepkisini de belirtip, hükümetin 3+3 zammını beğenmediklerini söyledi. Toplu görüşmeleri yürüten Memur-Sen Konfederasyonu'nu da eleştiren Demirtaş, Tarihte hiçbir sendika işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi. Bunun adına ne sarı sendikacılık, ne de memuriyet sendikacılığı denir. Bunun adı olsa olsa memnuniyet sendikacılığı, bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur. Bize 'toplu sözleşmenin dışına çıkamayız' diyenler hakim ve savcıların maaşlarına bin 155, akademik personele 725 ile 835 lira arasında zam yapılmasına karar verdi dedi.

Demirtaş, kamu görevlilerinin sorunlarının dağ gibi biriktiğini öne sürüp yüzde 12 ek zam istediklerini belirterek, Bu ihmal, bu adaletsizlik ve Memnun-Sen'in yaptığı ihanet, Cumhuriyetimizin niteliklerine ve ilkelerine uygun değildir. Cumhurbaşkanlığı bütçesini iki katına çıkarıyorsunuz. Atatürk'ün emaneti Orman Çiftliği'ni talan edip, milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz. Milletvekili maaşlarına bin lira zam yapıyorsunuz. PKK ile terör pazarlığı, Apo'yla ihanet pazarlığı yapıyorsunuz. IŞİD'le rehine pazarlığı yapıyorsunuz, memurla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız diye konuştu.

Açıklamanın ardından meydanda toplanan yaklaşık 200 kişi, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Denizli'de Memurlar Meydana İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement