Memurlardan Düşük Maaş ve Yemek Zammı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Memurlardan Düşük Maaş ve Yemek Zammı Protestosu

Memurlardan Düşük Maaş ve Yemek Zammı Protestosu

İzmir'de, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi memurlar, yemek zammına tepki göstermek ve 2014 enflasyon ek zammının kendilerine ödenmesi için eylem yaptı.

15.09.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi memurlar, yemek zammına tepki göstermek ve 2014 enflasyon ek zammının kendilerine ödenmesi için eylem yaptı. Eyleme katılan memurlar maaş bodrolarını rüzgar nedeniyle yakamayınca, yırtarak tepkilerini ortaya koydu.

BES İzmur Şubesi üyesi yaklaşık 50 kamu çalışanı, Konak Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanarak basın açıklaması eylem yaptı. Maliye emekçilerinin maaşlarının açlık sınırına yaklaştığını, ancak yemeklerine zam yapıldığını belirten BES İzmir Şube Başkanı Selma Şen, Emekçiler olarak temmuz enflasyon farkınının ödenmesi yönünde tepki ve eylemlerimizi gösterdiğimiz bu dönemde, ne hikmetse yılın ortasında, Maliye birimlerinin yemek fiyatları yüzde 30 oranında artırıldı. Bunun nedeni olarak da gıda fiyatlarına yapılan zam gösterildi. Memura zam yok, ancak yemek katkı payına zam var. Bu durum asla kabul edilemez. Her geçen gün düşen yemek kalitesini ve artan katkı payını protesto etmek amacı ile bugün maliye birimlerinde yemek yemeyerek tepkilerimizi gösterdik. Yapılan zam geri alıncaya kadarda yemek yemeyerek tepkilerimizi göstereceğiz dedi. Şen ayrıca tüm kamu emekçilerine 2014 enflasyon farkı kadar ek zam ödenmesini, kamuda en düşük ücretin yoksulluk rakamı olan 3 bin 826 TL'ye çıkarılmasanı, aynı iş yapanlar arasında ücret adaletin sağlanmasını istedi. Basın açıklamasının ardından eyleme katılan memurlar, maaş bodrolarını yakmak istedi. Memurlar, rüzgar nedeniyle yakamadıkları bordrolarını yırtarak tepkilerini ortaya koydu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Memurlardan Düşük Maaş ve Yemek Zammı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement