Muğla'da Memurun Enflasyon Farkına Protesto - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Memurun Enflasyon Farkına Protesto

Muğla\'da Memurun Enflasyon Farkına Protesto

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Muğla Şubesi üyeleri, 2014 yılındaki enflasyon farkının ödenmemesini protesto etti.

15.09.2014 16:40  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şubesi üyeleri, 2014 yılındaki enflasyon farkının ödenmemesini protesto etti. Üyeler, 15 Ekim'e kadar toplayacakları imzaları Başbakanlığa göndereceklerini açıkladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde bir araya gelen SES Muğla Şubesi üyesi çalışanlar, 'Direne direne kazanacağız', 'Sağlık haktır, gasp edilemez' sloganları atarak, enflasyon farkı ödenmemesine tepki gösterdi. Üyeler adına konuşan Şube Başkanı Fatma Yarış, imzalanan toplu iş sözleşmesi uyarınca 1 Ocak 2014'ten itibaren memurların maaşlarına 123 liralık, memur emeklisinin aylıklarına da 140 liralık zam yapıldığını hatırlattı. 2014 yılı enflasyon farkının ödenmemesi kararının alındığını belirten Yarış, şöyle dedi:

"Ağustos ayında enflasyon oranı tüketici fiyatlarında yüzde 9.54 olarak gerçekleşmiş, 2014 maaş zamları çoktan buharlaşmıştır. Bugüne kadar enflasyon zammı alan kamu emekçileri, hesap kitap bilmeyen, en temel matematik bilgilerinden bile yoksun olan hükümet yandaşı konfederasyon yüzünden, ilk defa enflasyon farkı alamamış, enflasyon oranının hızla artması nedeniyle bugüne kadar yaşanabilecek en büyük mağduriyetle karşı karşıya bırakılmıştır."

Bu yıl enflasyon farkının ödenmemesinin yanında aile ve çocuk yardımı ile doğum ve ölüm yardımı ödemelerinde de 2013 yılı rakamlarının esas alındığını kaydeden Başkan Yarış, şöyle devam etti:

"Tüm kamu emekçileri 2014 enflasyon farkı kadar ek zam ödenmesini, enflasyon farkından kaynaklanan ek zam oranının 2015 bütçesi içinde yer almasını, başta insanca yaşayacak ücret talebi olmak üzere, kamu emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı bütün ekonomik mağduriyetlerinin giderilmesini, son 12 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmasını, ek ödemelerin tamamının temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, vergi dilimi uygulamasının sabitlenerek, ücretlerde yaşanan erimenin önüne geçilmesini istiyoruz." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Memurun Enflasyon Farkına Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement