Menderes'e Modern Parklar - Son Dakika
Yerel

Menderes'e Modern Parklar

Menderes\'e Modern Parklar

Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde hayata geçirilen parklarda çalışmalar tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.

12.04.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde hayata geçirilen parklarda çalışmalar tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı. Tematik ve engelli dostu parklar Menderesliler tarafından çok sevildi.

Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçe merkezi ve sahil bölgesindeki parkların yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. Dört mahallede vatandaşların hizmetine açılan yedi park engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlandı. Cüneytbey Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Kasımpaşa Mahallesi, Özdere Çukuraltı Mahallesindeki çalışmalar kapsamında toplamda 6 bin metrekarelik alanda çimlendirme, ağaç dikimi ve mevsimlik çiçek dikimi de gerçekleştirildi.

TEMATİK PARKLAR

Kemalpaşa Mahallesi 131 sokakta bin 230 metre kare alan üzerine kurulu Geometri Park, 334 metrekaresi yeşil alana sahip. Üç parkın birleşmesiyle 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Kemalpaşa Mahallesi 177 sokaktaki Alfabe Park ise 2 bin 500 metrekare yeşil alana sahip. Alan bir adet kafeterya, piknik alanları, spor aletleri ve su perdeli süs havuzundan oluşuyor. Bin 780 metrekare alan üzerine kurulan Kasımpaşa Mahallesi 216 sokaktaki Rakam Parkı'nın da 780 metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Rakam parkın bulunduğu alan çevresindeki evlerin dış cepheleri de konsepte uygun olarak boyanarak, sokakta bütünlüğün sağlanması amaçlandı. Bin 365 metrekare alan üzerine kuruluan Cüneyt Bey Mahallesi İbrahim Turan Caddesi'ndeki park 857 metrekaresi yeşil alana sahip. Özdere Çukuraltı Mahallesi 2166 sokakta yer alan park ise bin 300 metrekare alanda 700 metrekare yeşil alana sahip.

ÖZEL IŞIKLANDIRMA, OTOMATİK SULAMA

Yapılan tüm parklar özel aydınlatma sistemi ve otomatik sulama sistemi ile donatıldı. Yedi parkta 161 adet aydınlatma direği, 45 adet çim aydınlatması, 10 spot, dokuz aplik ve led ışık kullanıldı. Yeni yapılan tüm parklar otomatik sulama sistemi ile donatılarak su kaybının ve iş gücü kaybının önüne geçilmesi amaçlandı.

HEM ÖĞRENECEKLER HEM EĞLENECEKLER

Parkları kısa sürede hizmete sokmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Menderesimizin çehresini değiştirmeye yönelik başlattığımız çalışmalar kapsamında ilçemizin dört bir yanındaki mevcut parklarımızı yenilerken, ilçemize yeni parklarımızı da kazandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eskiler yeni yüzüne kavuşurken, yeni parklarımız ile birlikte ilçemizin çehresi modern görünüme kavuşuyor. Cüneytbey, Kemalpaşa, Kasımpaşa ve Özdere Çukuraltı Mahallelerimizde hizmete açılan parklarımızın en büyük özelliği tematik park olmaları. Normal park formatından farklı olarak geliştirdiğimiz proje ile çocuklarımızın eğitimine katkı koymayı amaçladık. Projemiz kapsamında alfabe, rakam ve geometri parkı Menderesimize kazandırdık. Böylelikle çocuklarımız oyun oynarken hem öğreniyor hem eğleniyor" dedi.

ENGELLİ DOSTU PARKLAR

Yeni parkların engelli çocuklar için uyumlu olduğunu kaydeden Başkan Soylu, "Ne yazık ki bizim dönemimizden önce yapılan parklarda engelli çocuklarımız unutulmuş. Onlar için herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemiş. Göreve geldiğimizde herkesin hizmetinde olacağımızı söylemiştik. Bu söylemle hareketle yeni parklarımızı engelli dostu olarak tasarladık. Parka gelmek isteyen çocuğumuz veya onu parka getiren velisi engelli olabilir. Bu dikkate alınarak park projelerimiz tasarlandı. Modern parklarımızda isteyen çocuğumuz ve aileler gönüllerince vakit geçirebilecek. Kimse eve mahkum bir hayat yaşamayacak " ifadelerini kullandı.

YEŞİL PARKLAR

Başkan Soylu, çalışmalarda özellikle yeşillendirme konusuna da dikkat ettiklerini belirterek, "Parklarımızda özellikle dikkat ettiğimiz yeşil alanın miktarı oldu. Biz yeşili bol bir Menderes için kolları sıvadık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz her projede yeşil alana çok önem veriyoruz. Parklarımızda da yeşil alan çalışmalarımız bir hayli fazla. Yedi parkımızda yer alan yeşil alan miktarımız toplam 6 bin metrekare" diye konuştu.

HER MAHALLEYE PARK

Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ara vermeden çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Başkan Soylu, "İlçe merkezimizde hayata geçirdiğimiz parklarımızın tamamlanmasının ardından, diğer mahallelerimize de yeni parklar yapmak için kolları sıvadık. İnşallah görevde olduğumuz süre kapsamında 46 mahallemizin tamamına yeni parklar kazandıracağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menderes'e Modern Parklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement