Menderes'in Köyünden Fetö Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika
Güncel

Menderes'in Köyünden Fetö Darbe Girişimine Tepki

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, 27 Mayıs askeri darbesi sonrasında asılarak idam edilen merhum başbakan Adnan Menderes'in Aydın'daki köyünde de tepkiyle karşılandı.

20.07.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERDİ UZUN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, 27 Mayıs askeri darbesi sonrasında asılarak idam edilen merhum başbakan Adnan Menderes'in Aydın'daki köyünde de tepkiyle karşılandı.

Merhum Menderes'in asılmasına neden olan 27 Mayıs 1960 darbesini dinledikleri radyodan öğrenen, FETÖ'nün darbe girişimini ise televizyondan izleyen Adnan Menderes'in hemşehrileri, hissettiklerini AA muhabiriyle paylaştı.

Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir (71), Adnan Menderes'in asıldığı 1960 darbesini yaşadığını, o dönemlerde büyük üzüntü duyduklarını anlattı.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece de çok üzüldüklerini ifade eden Demir, "İlk duyduğum anda irkildim. Çok üzüldüm ve eyvah dedim. Çocuklarımın yanında ağlamamak için kendimi zor tuttum ama dayanamadım ve ağladım. Menderes dönemindeki gibi kötü günlerin geri geleceğini düşündüm. Menderes döneminde bütün insanların gözyaşları sel olmuştu." ifadelerini kullandı.

"Menderes'e yapılanın aynısı şimdiki hükümete yapılmak istendi"

Türk halkının 1960 darbesinin yaşandığı döneme göre daha bilinçli olduğunu vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Halk eski halk değil. Menderes'i bilen insanlar bizi gördüklerinde "Neden Menderes'e böyle sahip çıkmadınız" diye sitem ediyorlar. Ama o zamanlar böyle bir iletişim ağı yoktu. O dönemler 3 kişi bir arada olamıyorduk. Fakat şimdi iletişim çok gelişti ve herkes iyi örgütlendi ve darbeyi engelledi. Menderes'e yapılanın aynısı şimdiki hükümete yapılmak istendi. Ama onlar hep lanetle anılacak. Eğer demokrasi istiyorsanız sandığa gideceksiniz. Başa gelen insanlar kılıçla gelmiyor ki oyla geliyor. Bıraksınlar, demokrasiyi rahatlıkça yaşayalım."

Menderes'in çiftliğinde çalışanlardan 83 yaşındaki Hüseyin Karagöz, "Menderes'i yok yere yediler. İlk duyduğumuzda aynısını Recep Tayyip Erdoğan için de mi yapacaklar diye düşündük. Eskiden insanlar uyanık değildi. Şimdi insanlar çok uyanık. Darbe çok kötü bir şeydir. Bu memleket kolay kurulmadı. Neyimiz eksik şimdi. Her şey güllük gülistanlık. Bizi bu duruma getirenlerden Allah razı olsun. Atatürk'ten sonra kıymetli bir adam geldiyse o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah kendisine uzun ömür versin." diye konuştu.

-"Adnan Menderes'e yapılan şeyleri hissettim"

Darbenin hiçbir ülke için iyi bir şey olmadığını vurgulayan 82 yaşındaki Orhan Demir de darbenin ülkeyi 40-50 yıl geriye götüreceğini kaydetti.

Demokrasi çıtasının Menderes ile yükseldiğini fakat buna müsade edilmediğini ve asıldığını dile getiren Demir, "Darbe girişiminin olduğu gece, Adnan Menderes'e yapılan şeyleri hissettim. Rahmetlinin asıldığı günlerde 1 ay askere yanaşamadım, çekiniyordum askerden. Televizyonda o görüntüleri izlediğimde ülkemizin geriye gideceğini düşündüm. Ama Allah onlara o fırsatı vermedi. Darbe nereden gelirse gelsin kötüdür. Allah bir daha böyle bir bela yaşatmasın bu millete." diye konuştu.

Emine Kuru da Menderes'in asılmasından sonraki dönemin çok kötü olduğunu anımsatarak darbe girişiminin yaşandığı gece eski kötü günlerin yeniden geleceği endişesini yaşadıklarını anlattı.

Kuru, "Çok korktuk, akşam dışarıya çıkamadık. Sabaha kadar dua ettik ve namaz kıldık. 'Allah'ım ülkemize kötülük gösterme, her şey düzgün olsun' diye dualar ettim. Güzellik varken, mutluluk varken bu insanlar neden böyle yapıyor anlamış değilim." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Menderes'in Köyünden Fetö Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement