Menderes Nehri Taştı Tarım Alanları Su Altında Kaldı - Son Dakika
Yerel

Menderes Nehri Taştı Tarım Alanları Su Altında Kaldı

Aydın'da günlerdir etkili olan sağanak nedeniyle Büyük Menderes Nehri taştı, Germencik ve Koçarlı ovalarında tarım alanlarını su bastı.

01.01.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da günlerdir etkili olan sağanak nedeniyle Büyük Menderes Nehri taştı, tarım alanlarını su bastı.

Nehirdeki taşkın nedeniyle İncirliova, Germencik ve Koçarlı ovalarındaki tarım alanları göle döndü. Nehir kenarındaki karayolu, yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çabasıyla tarım alanlarındaki ve kara yolundaki su tahliye edilmeye çalışıldı. Jandarma ekipleri de taşkın nedeniyle trafiğe kapanan yolda güvenlik önlemi aldı.

Çaylardan gelen sular taşkına neden oldu

Koçarlı Kaymakamı Mehmet Sülün ve İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, taşkının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Mevsim normallerinin üzerinde yağış kaydedildiğini söyleyen Ertürk, Cılımbız ve İkizdere çaylarından gelen su nedeniyle Büyük Menderes Nehri'nin taştığını, DSİ ekiplerinin durumu kontrol altına aldığını belirtti.

Çiftçiler mağdur oldu

Arazilerini su basan çiftçiler ise ürünlerinin zarar gördüğünü ifade ederek yetkililerden su taşkınına karşı çözüm bulunmasını istedi.

Çiftçilerden Cem Ata, nehir yatağında düzenli ıslah çalışması yapılmasını gerektiğini belirterek, "Nehrin tahliye kanallarının sağlıklı olmamasından dolayı taşkının gerçekleştiğini düşünüyoruz. Tarlalarımız göle döndü. Arazilerdeki fiğ, buğday, arpa, marul, lahana ve ıspanak gibi ürünlerimiz büyük zarar gördü" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Menderes Nehri Taştı Tarım Alanları Su Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement