Menderes Ramazan'a Hazır - Son Dakika
Yerel

Menderes Ramazan'a Hazır

Menderes Ramazan\'a Hazır

Menderes Belediyesi tarafından Ramazan için tüm hazırlıklar tamamlandı.

04.06.2016 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menderes Belediyesi tarafından Ramazan için tüm hazırlıklar tamamlandı. İlçede 30 gün boyunca kurulacak iftar sofralarının yanı sıra Ramazan şenlikleri de ilk kez gerçekleştirilecek.

Menderes Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan için ilçe genelinde hazırlıklarını tamamladı. Bir ay boyunca top sahasında her gün bin 500 kişi için iftar sofraları kurulurken Gümüldür, Özdere, Gazipaşa ve Görece Mahallerinde de farklı günlerde iftar sofraları kurulacak. İlk kez düzenlenecek Ramazan şenlikleri de renkli görüntüler oluşturacak.

HER AKŞAM ETKİNLİK

Kurulacak iftar sofralarının yanı sıra farklı etkinliklerde Ramazan ayı boyunca Menderes'te gerçekleşecek. Semazen gösterileri, tasavvuf müziği gösterileri, Hacivat ve Karagöz orta oyunu, meddah, fasıl geceleri, kabareler, ateşbaz gösterileri, jonglör gösterilerinin yer alacağı Ramazan etkinlikleri kapsamında Kadir Gecesi Kur'an tilaveti, ney ve semazen gösterileri gerçekleşecek. Ramazan'ın son günü ise sanatçı Ömer Faruk Özcan konseri gerçekleşecek.

CAMİLER TEMİZLENDİ

Menderes Belediyesi ibadethane temizlik ekibi, Ramazan öncesinde ilçedeki tüm camilerde temizlik işlerini tamamladı. Vatandaşların daha temiz ortamda ibadetini yerine getirmesi için camilerin tamamında dip köşe temizlik gerçekleştiren ekipler, camii içerisindeki temizliğin dışında camii bahçesinde de düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi.

"RAMAZAN DOYASIYA YAŞANACAK"

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes'te Ramazan'ın en iyi şekilde yaşanacağını belirterek, "Göreve geldiğimizde başlattığımız Ramazan etkinliklerimizi bu yıl da gerçekleştiriyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan için her türlü hazırlığımızı tamamladık. Ramazan'ın ruhunu en iyi şekilde yaşayacağız. İbadethane temizlik ekibimiz ilçedeki tüm camilerimizde temizlik işlerini tamamladı. Ramazan'da sağlıklı ve hijyenik ortamda vatandaşlarımız ibadetlerini gerçekleştirecek. Top sahamızın yanında yer alan alanda kuracağımız iftar sofralarımızda her gün bin 500 kişiyi ağırlayacağız. Sadece ilçe merkezimizde değil farklı günlerde farklı mahallelerimizde de iftar sofraları kurarak vatandaşlarımızla oruçlarımızı açacağız. Bu yıl gerçekleştireceğimiz Ramazan şenlikleri ile hem eğleneceğiz hem de eski Ramazanları yaşayacağız. Geleneklerimizi yaşatmak adına gerçekleştireceğimiz şenliklerimizde yine bir ilki yapmış olacağız. Ramazan ayı boyunca Allah edeceğimiz duaları, tutacağımız oruçları kabul etsin" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menderes Ramazan'a Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement