Menderes Rengarenk Oldu - Son Dakika
Yerel

Menderes Rengarenk Oldu

Menderes Rengarenk Oldu

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gümüldür ve Özdere’nin eski renklerini geri verdi.

16.04.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gümüldür ve Özdere'nin eski renklerini geri verdi. Beldeler kapatıldıktan sonra ilçenin rengi olan kırmızı-beyaza boyanan kaldırımlardaki renkleri tamamen kaldıran Soylu, Gümüldür'ün yeşil-sarı, Özdere'nin mavi-beyaz olan renklerinin yeniden geçerli olduğunu açıkladı. Soylu, ilk fırçayı kendisi atarken "Seçimden önce sözümüz vardı. Yerine getirdik" dedi.

Seçimlerin ardından halkın büyük desteği ile başkan seçilen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu göreve geldiği günden buyana yaptığı çalışmalar ile dikkat çekiyor. Başkan Soylu, seçim öncesi verdiği bir sözü daha yerine getirdi. Menderes'in turizm bölgesi Özdere ve Gümüldür'ün eski renklerini geri verdikleri belirten Başkan Soylu, ilçenin simgesi olan kırmızı-beyaz renklerin eski beldelerde kaldırıldığını açıkladı. Soylu, "2009 yerel seçimlerinden sonra Gümüldür ve Özdere beldeleri kapatılarak Menderes'in mahallesi oldu. Her yerin olduğu gibi o bölgenin de kendine has özellikleri ve simgeleri var. Özdere denizi ve kumsalları ile bilinen bir bölgemiz. Gümüldür ise hem turizm hem de mandalinası ile biliniyor. Özdere'nin yıllardır bilinen rengi mavi ve beyazdı. Gümüldür'ün ise mandalina ve doğal güzellikleri simgeleyen yeşil ve sarı rengi vardı. Beldeler kapatılınca Menderes'in rengi kırmızı-beyaz uygulaması yapıldı. Beş yıl boyunca kaldırımlardan tabelalara, resmi kurumlardan, yön levhalarına kadar her yer bu renge boyandı. Seçim döneminde halkın tepkisini gördük. Bu durumu düzelteceğimizin sözünü vermiştik. Eski renkleri geri verme kararı aldık. Bu iş sıradan renk değiştirme işi değildir. Mesele aslında kimlik meselesidir. İki önemli yere kimliğini, aslını verme kararıdır" diye konuştu.

SPORA DESTEK VERECEĞİZ

Özdere ve Gümüldür'de silinen renklerin aynı zamanda spor kulüplerinin de renkleri olduğunu ifade eden Soylu, "Belediyeler kapatıldıktan sonra spor kulüpleri yaşamlarını sürdürmekte zorlanmaya başladı. Gümüldür'de faaliyetler devam ederken Özdere'deki çalışmalar durdu. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözleri var. Biz, belediye olarak spora ve sporcuya destek vereceğiz. Altyapıya destek vererek spor kulüplerini daha üst liglerde yarıştıracağız. Biz gençlik ve spor konusunda önemli tespitler yapan Atatürk'ün sözlerini yerine getireceğiz. Laf değil iş üreteceğiz. Birileri gibi Atatürk'ü kullanmayacağız" dedi.

FIRÇAYI ELİNE ALDI

Başkan Soylu, Özdere ve Gümüldür'de başta kaldırımlar olmak üzere tüm tabela ve yön levhalarının yeniden boyanacağını söyledi. Çalışmaları bir hafta gibi kısa bir sürede tamamlamak istediklerini söyleyen Soylu, bölgede yaşayan vatandaşlarla birlikte boyama işlemini yaptı. Eline fırçayı alan Soylu, Özdere ve Gümüldür'de ilk boyayı kendisi yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menderes Rengarenk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement