Menderes'te Teknolojik Dönem Başladı - Son Dakika
Güncel

Menderes'te Teknolojik Dönem Başladı

Menderes\'te Teknolojik Dönem Başladı

Menderes Belediyesi tarafından uygulamaya konan Tek Tuşla Menderes projesi ile ilgili tanıtım toplantısı gerçekleşti.

23.01.2016 09:25  Güncelleme: 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü'nün, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)ile hayata geçirdiği Tek Tuşla Menderes projesinin tanıtım toplantısı Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun ev sahipliğindeki toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Menderes Belediyesi Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran ve Ayşegül Duran Türker, Menderes Belediyesi Meclis Üyeleri ve belediye birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Bir milyon TL yatırım

İZKA'nın,"Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı"kapsamında, 750 bin Türk Lirası tutarında hibe alınarak hazırlanan ve bir milyon liraya mal olan projenin tanıtımını Menderes Belediyesi Etüt Proje Müdürü Kazım Evren Posacı gerçekleştirdi. Menderesli vatandaşların belediye hizmetlerine rahatlıkla ulaşmasını amaçlayan proje kapsamında İzmir'de ilk ve tek olan uygulamalarda hayata geçirildi.

Hayatı kolaylaştıran uygulamalar

Elektronik belge yönetim sisteminden, araç takip sistemine, yeni web sitesinden, kent rehberine, Mendroid akıllı telefon uygulamasından, 360 derece Menderes ve IP Santral sistemine kadar birçok uygulamayı içerisinde barındıran Tek Tuşla Menderes projesi ile vatandaşların hizmete bir tuş kadar yakın olması amaçlandı. Uygulamalar ile vatandaşlar belediye hizmetlerine rahat ve kolay ulaşırken, ilçeyle ilgili bilgi, etkinlik ve hizmet detaylarına da rahatlıkla ulaşabiliyor.

İzmir'de ilk ve tek

Tek Tuşla Menderes projesinde yer alan birçok uygulama İzmir'de ilk ve tek olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Mobil ortamda elektronik imza, evrak takip sistemi kapsamında mail gönderimi, harita tabanlı istek ve şikayet sistemi, tıkla konuş uygulamaları ve özellikli kiosklar proje kapsamında İzmir'de ilk kez Menderes Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulamalar.

Engelli vatandaşlar unutulmadı

Projede yer alan Mendroid uygulamasında görme engelli vatandaşların belediyeden haber alması için sesli okuma motoru uygulamaya konulurken, engelli şarj istasyonu olarak da hizmet veren ve ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen kiosklar ile engelli vatandaşların akülü iskemlelerini şarj edebilme olanağına da sunuluyor.

10 noktada ücretsiz internet

Vatandaşların internetten faydalanabilmesi için akıllı direkler ve kiosklar ile ücretsiz wifi hizmeti de sunuluyor. Ücretsiz wifi uygulaması Gümüldür, Özdere, merkez pazaryeri, kültür merkezi, Görece, Aykut Vural Parkı, ilçe meydanı ve Oğlananası'nda olmak üzere 10 noktada vatandaşın hizmetinde.

Menderes'te destan yazılıyor

Tanıtım toplantında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya,"Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bu yana İzmir'de yaptığı hizmetlerle dikkat çekti ve hizmetleriyle çok ciddi bir fark oluşturdu. Kendisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Derdi olan bir adam geldi Menderes'e ve ekibiyle birlikte belediyecilikte destan yazıyor. Yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle kendisine teşekkür ederim" dedi.

İlçenin gelişimi adına çalışıyoruz

Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal ise, "Bulunduğumuz yer için hep en iyisini yapmak zorundayız. Bu İlçenin hep daha iyiye gitmesi için çalışmalıyız. İlçemiz her alanda öncü bir ilçe, Türkiye'de nadide ilçelerden bir tanesi. Bu anlamda görevde olan bizlere de daha çok çalışmak düşüyor. Bizlerin hayalleri, hedefleri, planları ve eylemi olmalı. Menderes'in gelişimine katkı koyan herkese teşekkür ederim. Belediye Başkanımız Sayın Bülent Soylu'ya da verdiği hizmetler için teşekkür ederim, ekibi ve kendisine başarılar dilerim" dedi.

Çağın ilerisine taşıyacak proje

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da, "Menderes'te başlattığımız çalışmalarda belediyemizin teknolojik alt yapısının güçlenmesi adına önemli adımlar attık. Bu adımları atarken vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması için gerekli çalışmaları gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeyi de sürdürüyoruz. İZKA ile yaptığımız protokolle artık Menderesli kardeşlerim belediyelerine bir tuş kadar yakın. Bugün itibariyle kendi teknolojik alt yapısı ve vatandaşlarına verdiği teknolojik hizmetler anlamında İzmir'in en gelişmiş ilçesi olduğumuzu paylaşmaktan büyük gurur ve sevinç duymaktayım. Projemiz ile Menderes'i çağın gerisinde bırakmıyor, çağın bir adım önüne geçiriyoruz"dedi.

İlkleri hayata geçirdik

Proje kapsamında İzmir'de ilk ve tek olan uygulamaları da faaliyete soktuklarını kaydeden Başkan Soylu,"İlçemizin marka değerini arttıracak işleri yapmaya devam ediyoruz. Tek Tuşla Menderes projemiz kapsamında da İzmir'de ilk ve tek olan uygulamaları vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu yenilikler ile amacımız vatandaşımızın rahatlıkla belediye hizmetlerinden ve ilçemizden faydalanmasını sağlamaktı. Bu amacımıza da ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Proje ile artık vatandaşlarımız akıllı telefonlarından veya bilgisayarlarından bir tuş ile Menderes ile ilgili tüm bilgilere ve belediyenin hizmet detaylarına ulaşabiliyor. Belediyemize gelmeden belediye ile alakalı işlerini vatandaşlarımız bulundukları yerden çözebiliyor. Bunun yanı sıra Menderes Kent Rehberi uygulaması ile tüm İzmirlilerin Menderes'i daha yakından tanıma, Menderes hakkında istedikleri bilgiye sahip olma imkanları oldu. 360 Derece Menderes uygulaması ise ilçemizi 360 derece açıyla tüm vatandaşlarımızın yerlerinden kalkmadan gezebilmelerini, Menderes'i tanıyabilmelerini, seyahat ve güzergah planlarını yapabilmelerini, adres bulabilmelerini sağlıyor. Ayrıca Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile resmi yazışmalarımızı, dilekçelerimizi elektronik ortama taşıyarak vatandaşımızın takip edebilmesini sağladık. Bunlar ve daha fazlasını ilçemize sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Menderes'te Teknolojik Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement