Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Akıllı Belediyecilik Dönemi - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Akıllı Belediyecilik Dönemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi\'nde Akıllı Belediyecilik Dönemi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Türkiye'de ilk defa akıllı belediyecilik adına yeni sistemleri büyükşehir belediyesine kazandıracaklarını anlattı.

17.07.2014 00:13  Güncelleme: 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya Büyükşehir Belediyesini örneklerinden daha başarılı bir şekilde akıllı belediyecilik yapar hale getireceğiz. Bununla ilgili hazırlık çalışmalarımız tamamlandı" dedi.

Türel, Döşemealtı ilçesinde hizmete açılan Halil Akyüz Huzurevi'nde düzenlenen iftarda gazetecilerle bir araya geldi. İftara AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de katıldı.

Türel, burada yaptığı konuşmada, yeni projeleri hizmete sokmak, gelecekte vizyon projeleri Antalya'ya kazandırmak için çalıştıklarını ve dolu dolu 3 ay geçirdiklerini söyledi.

Antalya'nın ulaşım sıkıntılarını giderebilmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Türel, Gazi Bulvarı üzerinde karayolları tarafından inşaa edilen kavşaklar ile ilgili belediye olarak tüm düzenleyici kararları aldıklarını kaydetti.

Kepez Belediyesi önündeki kavşakta ulaşımın üç katlı geçiş sistemi ile sağlanacağını dile getiren Türel, "Mevlana Caddesi'nden Adnan Menderes Bulvarına dönüşte ciddi bir sıkışıklık yaşanmakta. Zannediyorum 2015 yılının başında üst geçitle ilgili inşaatımız başlamış olacak. Bu çalışma sonunda uzun süre bu kavşakta trafik sıkışıklığı sorunu olmayacağını düşünüyorum. Mevlana Kavşağını önümüzdeki turizm sezonuna hazırlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Beşkonak Köprüsünden havalimanına yeni bir yol bağlantısını tamamlayacaklarını belirten Türel, projenin tamamlanmak üzere olduğunu ve 2015 yılının başında bu yolu hizmete açacaklarını söyledi.

Havalimanı ile EXPO alanı arasında raylı sistem çalışmasının sürdüğünü dile getiren Türel, teknik olarak çalışmaların yürütüldüğünü ve 2016 yılında gerçekleştirilecek EXPO'ya kadar da projeyi tamamlamayı planladıklarını bildirdi.

Hizmet binası için yeni ihale yapılacak

Başkan Türel, hizmet binasının inşaatının da tamamlanması için çalışmalara başladıklarını kaydetti. İnşaatın tamamlanması konusunda kendilerinden önceki dönemde bir ihale yapıldığını, müteaahhide yer tesliminin gerçekleştirildiğini anlatan Türel, ancak çeşitli gerekçelerle inşaata başlanılamadığını ifade etti. Yer teslimi yapılan müteahhitle inşaatın tamamlanması için görüştüklerini ancak olumlu ihale şartları ile bunun mümkün olamayacağı yönünde bir görüşün ortaya çıktığını ifade eden Türel, sözkonusu yüklenici firma ile tasviye sözleşmesi konusunda bir mutabakata vardıklarını ve inşaat için yeni bir ihalenin yapılacağını söyledi.

Türel, yeni ihale tamamlandıktan sonra da hizmet binasının Antalya'ya yakışır bir şekilde yapılacağını kaydetti.

Akıllı belediyecilik hizmete girecek

Yerel yönetimler açısından yeni kavramların ortaya çıktığını anlatan Türel, altyapı belediyeciliği, sosyal belediyecilik gibi kavramların önemini yitirdiğini, günümüzde vizyon ve akıllı belediyecilik kavramlarının ön plana çıktığını belirtti.

Türkiye'de ilk defa akıllı belediyecilik adına yeni sistemleri büyükşehir belediyesine çok hızlı bir şekilde kazandıracaklarını anlatan Türel, şunları söyledi:

"Antalya Büyükşehir Belediyesini örneklerinden daha başarılı bir şekilde akıllı belediyecilik yapar hale getireceğiz. Bununla ilgili hazırlık çalışmalarımız tamamlandı. Akıllı belediyecilik kapsamında mevzuat bilgi bankası oluşturacağız. Belediye çalışanlarının günlük iş süreçleriyle ilgili en iyi mevzuatı hızlı ve kolay bir şekilde takip edebilmelerini sağlayacağız. Merkezi donanım altyapısını kuracağız. Veri tabanı koruma sistemini kuracağız, ulusal içerik döküman yönetimi sistemi kuracağız. Tek oturum açma altyapısını oluşturacağız. E-belediyecilik, en-belediye hizmete girmiş olacak. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın yapması gereken bir iş olduğunda belediyeye gelmelerine gerek kalmayacak, cep telefonlarından işlemlerini yapabilecekler. Bu çalışmalar Türkiye'de bir ilk olacak."

Antalya Büyükşehir Belediyesinin mali tablosu

Türel, bir taraftan birçok yatırım yapıldığını, bir taraftan da büyükşehir belediyesinin mali durumunu düzeltmek için büyük gayret sarfettiklerini bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mali tablosunu zor durumda kaldıkları için değil, vatandaşın bilgilenmesi için açıkladıklarını anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Ben 1 katrilyona yakın borçla bırakmıştım, 2 katrilyon liralık borçla devraldım. Ama biz bunu iyi yöneteceğimiz için aday olduk, bahanelere sığınmıyoruz. Bu sorunları aşıyoruz ve aşacağız. Son 2 ay içinde Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak cari ödeme dengemiz eksi 8 milyon lira. Eski parayla 8 trilyon lira kasa açığımız vardı, maalesef ağır bir istihdam yükü altında kalmasından ve yönetim anlayışı içinde tasarruf, finans yönetimi noktasında basiretli bir anlayışın olmamasından ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi sınırları aynı, 2009-2014 yılları arasında toplam benim dönemimde yapılan harcama 32 milyon 882 bin 725 lira. Benden sonraki 5 sene de 78 milyon 707 953 liraya çıkmış. Bunu savurganlıktan başka hiçbir şeyle ifade edemeyiz. Savurganlığın dışında başka bir olay varsa da bunlarla ilgili inceleme yapılıyor."

Öte yandan iftarda Türel, AK Parti'ye katılan MHP'li Muratpaşa Belediye Meclis üyesi Osman Kepez'e rozet taktı. Türel, ayrıca huzurevini yaptıran hayırsever Halil Akyüz'e de tablo hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Akıllı Belediyecilik Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement