Menderes Türel Görevi Devraldı - Son Dakika
Politika

Menderes Türel Görevi Devraldı

Menderes Türel Görevi Devraldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye binasının balkonundan yaptığı konuşmada, “Buradan herkese söz veriyorum hizmetlerimle, çalışmamla terimin son damlasına kadar sizlere layık olmaya çalışacağım. Mazeret değil hizmet üreteceğim” dedi.

06.04.2014 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye binasının balkonundan yaptığı konuşmada, "Buradan herkese söz veriyorum hizmetlerimle, çalışmamla terimin son damlasına kadar sizlere layık olmaya çalışacağım. Mazeret değil hizmet üreteceğim" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 5 yıl aradan sonra yeniden seçilen AK Partili Menderes Türel, görevini Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen'den devraldı. Görevi devraldıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi balkonundan belediye önündeki kalabalığa hitap eden Türel, 'Nerede kalmıştık, Antalyam', 'Nerede kalmıştık Antalyam' sözleriyle selamlama yaptı.

Beş sene öncesini dün gibi hatırladığını ifade eden Türel, şöyle konuştu: "Beş sene önce siyasette nezaket diyen kardeşiniz burada, bu meydanda görevi devralanların elinden zor kurtulmuştu. 'Yuh yuh' şarkısıyla uğurlanmıştı. İşte o gün karar vermiştim bana bu hakareti reva görenleri, yeniden bu kapıdan karanfillerle uğurlayacaktım. Bunu yaşamak sizlerin sayesinde nasip oldu. Allah hepinizden razı olsun. Onlar 5 sene önce görevi devralırken gönderden Türk bayrağını indirip CHP bayrağını çekmişlerdi. Biz bugün İstiklal Marşı'nın ardından Türk bayrağımızı dikip görevi devralıyoruz. Onlar yuh yuh şarkısı ile bizi uğurlarken, biz 'Bir başkadır benim memleketim' şarkısıyla onları uğurluyoruz. Onlar küfürle uğurladı, biz karanfille. Aramızdaki fark budur. Bize yapılanları atılan iftiraları 5 yıl boyunca halkımız unutmadı. Bugünü yaşamak için sabırla bekledi. Zafer inananlarındır. Bu zafer hepimizindir, hayırlı uğurlu olsun."

"HİZMET YAĞMURU GELİYOR"

Artık Antalya'da yeni bir dönemin başladığını belirten Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya'da yalancılar, iftiracılar gidiyor. Antalya'da doğrudan yana adaletli ve dürüst bir yönetim geliyor. Antalya'da kavgacılar, mazeret üretenler gidiyor. Antalya'ya çözüm üreten anlayışla hizmet yağmuru geliyor. Antalya'ya huzur geliyor, barış geliyor. Hayırlı olsun."

DEMOKRASİ KAZANDI

Antalya'da seçimleri demokrasinin kazandığını dile getiren Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya'da seçimi Cumhuriyet kazandı. Çeteciler kaybetti. Takiyyeciler kaybetti. Sözde Atatürkçüler değil, özde Cumhuriyetçi ve Atatürkçüler kazandı. Cumhuriyeti Pensilvanya'da peşkeş çekenler gitti. Cumhuriyeti, cumhurla milletle demokrasiyle kuranlar geldi. Darbeciler, tezgahlarla, montajlarla demokrasiyi tezgahlamaya çalışanlar gitti. 'Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir' diyenler geldi."

EVRAK YAKILMASI

Beş sene önce bu binada görevi devrederken kursağından haram geçen varsa hesabını birlikte soralım dediğini anlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani beş sene önce, 'Görevi devralıyorsunuz elinizdeki tüm bilgi ve belgelerle hesap sorun' demiştik. 'Hodri meydan' demiştik. Beş sene attıkları iftira altında ezildiler. Hiçbir şey bulamayınca uydurma bir iki dosya ile yargıya gittiler. Ama her seferinde yargının tokadını yediler. Hem de ağır tokadını yediler. Biz evrak yakmadık, biz evrak çalmadık. Çünkü korkumuz yoktu. Ama onlar gider ayak evrak yakarken suçüstü yakalandı. Utanmadan, sıkılmadan birde yakılan evrakların önemsiz deyip kendilerini kurtarmaya çalıştılar. Madem önemsizdi, seçimi kaybettikten sonra mı evrak yakmak aklınıza geldi. Ne zamandan beri iç denetçi raporları Mustafa Akaydın ıslak imzalı evraklar önemsiz oluyor. Resmi olan evrakları önemli önemsiz diye ayırt etmek Mustafa Akaydın'a düşmez. Resmi kurumlarda önemli önemsiz her 5 sene evrak saklanmak zorundadır. Saklamazsan yakarsan suçtur. İşte 5 senesini doldurmamış evrakları yakarken yakayı ele verdiler. Yalanlarla geldiniz, 5 sene Antalya'yı yönetmeye çalıştınız. Yalanlarla da bu millet sizi yolcu etti. Hala yalanlarla bu milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Ama bu millet 30 Mart sabahı gösterdi ki artık sizin yalanlarınıza karnım tok. Bunu gayet açık ve net şekilde sandıkta gösterdi."

"HESAP SORACAĞIZ"

Hırsızlardan, yalancılardan, iftiracılardan hesap soracaklarının altını çizen Türel, şunları söyledi: "Amerika'ya kaçsanız, hangi deliğe girerseniz girin bu milletin her kuruşunun hesabını size ben soracağım. Buradan bunu ilan ediyorum. Yolsuzluk yapanları yüce yargıya teslim edeceğiz. Siz kaçsanız da ininizde bulacağız, hesap soracağız bunu böyle bilin."

"BEŞ YILLIK HASRET BİTTİ"

Milletin tarih boyunca zor zamanlarda ortaya çıktığını ifade eden Türel, sözlerine şöyle devam etti: "Tarih boyunca sandıkta konuştunuz. Sizler Çanakkale şehitlerinin çocuklarısınız. Sizler sessiz Türkiye'siniz. Siz dev milletsiniz. Siz derin devlet değil, siz derin milletsiniz. Bu bayrak sizin sayenizde gönderden inmedi. Siz korkmadınız, kanmadınız. Siz o filmde Türk bayrağına koşan kadın erkek, genç yaşlı kahramanlarsınız. Siz Türkiye'deki Antalya'daki hayasızca akına karşı çıktınız."

Beş yıllık hasretin bittiğini anlatan Türel, şunları söyledi: "Siz, Menderes'i astınız, Özal'ı yediniz. Ama artık Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmeyiz, dediniz. Allah sizden razı olsun. Bu bayram coşkusu için hepinize teşekkür ediyorum. Siz demokrasiye sahip çıktınız. Sizin fedakarlığınız sayesinde biz bu yarışı önde tamamladık. Sizin sayenizde beş yıllık hasret bitti. 'Sevenler kavuşunca Antalya daha güzel olacak' demiştik. 30 Martta sevenler kavuştu."

"EY GAFİLLER"

Antalya'da seçim sonuçlarını herkesin kabul etmesine rağmen bir kişinin kabul etmediğine dikkati çeken Türel, "O Mustafa Akaydın'dır. İyi bildiği oyunları oynadı. 'Seçimlerde şaibe var, şaibe var' deyip durdu. Senin partinin diğer adayları şaibe var diyemiyor, onlar dürüst çünkü. Sandık başında partinin dışında MHP ve diğer partilerinde yöneticileri var. Çünkü onlar dürüst doğruları biliyor. Mustafa Akaydın başarısızlığını gizlemek için numaralarına devam etti. Bu oyunlar, darbecilerin çetecilerin oyunudur. CHP içinde bir kısım, bu oyunları alışkanlık haline getirmiştir. CHP'nin kazandığı İzmir'de, Eskişehir'de şaibe yok. CHP nerede kaybederse şaibe iddiaları ortaya çıkıyor. Bakın ey gafiller o sandıkları 10 kere saysak bizim oyumuz artarak çıkar. Siz neyin peşindesiniz. Biraz Allah'tan korkun. Biraz dürüst olun. Biraz utanın."

"KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK"

Kaybedecek vakitleri olmadığını anlatan Türel, sözlerine şöyle devam etti: "Ben onların seviyesine inmem. Bu yalancı ve iftiracılara bir kere bu balkondan konuşacağım. İki çift laf etmeye hakkım var. Akaydın, benim aileme hakaret etti. Menderes Türel kimin çocuğu diyecek kadar alçaldı. Arkadaşlarım bana diyor ki bırak değmez sen ona uyma. Biz hizmet için geldik. Bunlarla kaybedecek vaktimiz yok.Siz zaten bu adama en güzel cevabı sandıkta verdiniz. Antalya, Menderes Türel'in Antalya'nın evladı olduğunu sandıkta gösterdi."

"BUGÜN BÜYÜK BİR HAREKETİN BAŞLANGICI"

Akaydın'ı önce Allah'a sonra hukukçulara havale ettiğini dile getiren Türel, şunları söyledi: "Antalya için kirli siyaset devri kapanmıştır. Artık Antalya'da hizmet dönemi başlamıştır. Artık Antalya geleceğine yürüyecek. Bu bayrak direğinde parti bayrağı olmayacak, Türk bayrağı olacak. Antalya'yı seven gönül vermiş insanlar bugün hep birlikte büyük bir hareketin başlangıcındayız. Çünkü Antalya 30 Martta bir karar verdi. Demokrasisi için, geleceği için karar verdi. Sokaklarda kavga etmeyi değil, hizmet için çalışacak yönetimi tercih eti. Oynanan oyunu oylarıyla bozduğu için milletimize teşekkür ediyoruz."

"MAZERET DEĞİL HİZMET ÜRETECEĞİM"

Antalya'da bundan sonra eser siyaseti, hizmet siyaseti, vizyonel projelerin kazandığının altını çizen Türel, "Bugün Türkiye, Antalya kazanmıştır. Kirli siyasete karşı sağlam iradesi ile dimdik duran, diklenmeden dik durmanın ne olduğunu dünyaya gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Oy veren vermeyen bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bana yürekten destek olan herkese teşekkür ediyorum. Antalya'yı birlikte kanatlandırmaya hazır mıyız? Biz hazırız" dedi. Bugün sevenlerin bir arada olduğunu belirten Türel, hemşehrilerine şöyle seslendi: "Hizmet isteyenler buluşuyor. Herkese söz veriyorum hizmetlerimle, çalışmamla terimin son damlasına kadar sizlere layık olmaya çalışacağım. Mazeret değil hizmet üreteceğim. Kavşak ve vizyonel projeleri hayata geçirmek için zamanla yarışacağız. Tek tek her Antalya'nın rızasını alacağız. Bugün Antakya için sıradan bir gün değil. Çünkü yarının Antalya'sı bugün başlıyor. Tüm hizmetlerimizi bilgi ve birikimimizi Antalya için ortaya koyma zamanıdır. Şimdi az laf çok iş zamanı. Antalya'nın çalışma zamanı durmak yok çalışmaya devam durmak yok hizmete devam."

"OSMANLI TOKADIYLA DERS VERİLDİ"

Antalya'da çalışmayan, iftiracıların gönderildiğini belirten Bakan Çavuşoğlu da, şöyle konuştu: "Adam gibi adamları Antalya'nın başına getirdiniz. Antalya sevdalısı, hizmetin ustası Menderes Türel'i başkanlığa getirdiniz. Her zaman ona destek olacağız. 30 Mart seçimlerinde Antalya ve Türkiye bir mesaj verdi. Türkiye üzerine oyun oynayanlara, zarar vermeye çalışanlara, önünü kesmek isteyenlere bir ders verildi. Osmanlı tokadıyla ders verildi. Biz hiçbir zaman boyun eğmedik, sizlerin desteğiyle dik durduk."

Bakan Çavuşoğlu, kalabalığa Antalya'da halkın mıntıka temizliği yaptığını söyledi.

"ANTALYA'NIN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRECEK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, beş yıl aradan sonra yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gelen Menderes Türel'i tebrik etti.

Antalya milletvekili olduğu zaman TBMM Başkanlığı yaptığını hatırlatan Şahin, şunları söyledi: "Hayatım boyunca bu sıfatı taşıyacağım. Menderes Türel bir sorumluluğu yerine getirecek. Ama şimdi sorumluluğu daha da artı. Antalya'nın bir ucundaki Kaş'ı ve diğer ucundaki Gazipaşa'yı AK Partili belediye başkanlarına emanet etti. Şimdi Türel'e önemli bir görev düşüyor. Antalya'nın iki yakasını bir araya getirme görevi. Bunu yerine getirirken her projesine destek vereceğiz. Seçim geride kaldı. Zaman zaman gerginlikler oluyor. Seçim geride kaldı şimdi icraat ve hizmet zamanıdır."

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekareci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Vecdi Gönül, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Sadık Badak, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski milli futbolcu Tanju Çolak, Türel'e eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Menderes Türel Görevi Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement