Menemen'de 10 Bin Kişinin Katılımıyla Kadir Gecesi - Son Dakika
Yerel

Menemen'de 10 Bin Kişinin Katılımıyla Kadir Gecesi

Menemen\'de 10 Bin Kişinin Katılımıyla Kadir Gecesi

İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi'nde, Menemen Belediyesi'nin Şehir Parkı'nda kurduğu iftar sofrası, binlerce Menemenliyi bir araya getirdi.

04.08.2013 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi'nde, Menemen Belediyesi'nin Şehir Parkı'nda kurduğu iftar sofrası, binlerce Menemenliyi bir araya getirdi.Akşam saat 18: 00'de şehitler için Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başlayan, ilahiler ve semazenlerin gösterileri ile devam eden iftar yemeğinde; ezanın okunmasıyla birlikte 10 bin kişi, kendilerine ikram edilen çorba, kavurma, pilav ve tatlı ile oruçlarını açtı. İftar sofrasına başta Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kamu kurumları temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, muhtarlar, şehit aileleri, gaziler ve Menemenliler katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile dostluklarının 25 yıldır sürdüğünü belirterek şunları söyledi: "Böylesine muhteşem bir günde binlerce insanı bir araya getirdiği için sevgili Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gurur duyduğumuz bir Belediye Başkanımız var. Bütün yurttaşlarına eşit muamele yapan, her inançtan insanı kucaklayan bir belediye başkanımız var. İl Başkanı olarak, Tahir Şahin ile gurur duyuyorum. Sizler de gurur duyabilirsiniz."

Ülkemizde birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla 6 yıl önce iftar çadırı yerine her Ramazan ayında sokak iftarları kurmaya karar verdiklerini ve bu yıl her gün iki farklı mahalle ya da köyde sokak iftarları gerçekleştirdiklerini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir ise; şöyle konuştu: "Sokak iftarlarımızın yoksullukla, yoklukla alakası yok. Bu ülkenin olmazsa olmazı birlik ve beraberlik adına bu yola çıktık."

Ülkemizin önemli bir şekilde birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu anlatan Tahir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkeyi, bu bayrağı, bu milleti parçalamak için her şey yapılıyor. Bunun karşısında durabilecek bir tek güç var, onun adı birlik ve beraberlikten başka bir şey değildir. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, tek bayrak olduğunu, bu milletin tek millet olduğunu ki o millet Türk milletinden başkası değildir, gösterecek olan tek güç birlik ve beraberliktir. Her gün iki farklı yerde kurduğumuz iftar sofralarımıza katılarak bu birlik ve beraberliğe destek olan ne kadar Menemenli hemşehrim varsa; dil, din, ırk, mezhep, siyasi ayırım gözetmeksizin hepinize şahsım ve Belediye Ailesi adına bir değil bin kere teşekkür ediyorum. Kandiliniz mübarek olsun. Allah birliğimizi daim etsin. Hepinizin Ramazanı mübarek olsun ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı da gönülden kutluyorum."

BAŞKAN ŞAHİN'DEN SAHURA DAVET

Ramazan ayı süresince devam eden iftar sofralarının ardından son geceyi olan Arefe'ye bağlayan gece Cumhuriyet Meydanında sahur programı düzenleyeceklerini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Ramazan ayı etkinliklerimizi Cumhuriyet Meydanımızda sahur gecesi yaparak bitirmek istiyoruz. Gece saat 23: 00'den 03: 00'e kadar, ilahiler eşliğinde değişik bir sahur gecesi yapmaya karar verdik." Şahin, Cumhuriyet Meydanı'na sahur yapmaya herkesi davet etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menemen'de 10 Bin Kişinin Katılımıyla Kadir Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement