Menemen'de 9 Eylül'de Barış Güvercinleri Uçuruldu - Son Dakika
Yerel

Menemen'de 9 Eylül'de Barış Güvercinleri Uçuruldu

Menemen\'de 9 Eylül\'de Barış Güvercinleri Uçuruldu

Düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümünde Menemen’de barış güvercinleri uçuran Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Türk Milleti’nin savaşı da barışı da çok iyi bildiğini ifade ederek; “Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılara zaman zaman millet olarak sessiz kalıyorsak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ düşüncesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

10.09.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümünde Menemen'de barış güvercinleri uçuran Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Türk Milleti'nin savaşı da barışı da çok iyi bildiğini ifade ederek; "Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılara zaman zaman millet olarak sessiz kalıyorsak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' düşüncesinden kaynaklanmaktadır" dedi. Türkiye'nin yedi ayrı bölgesinin yöresel oyunlarının tek sahnede birleştirildiği Menemen'de, 9 Eylül Kurtuluş Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Menemen'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, ilçede büyük bir coşkuyla kutlandı. Saat 09.30'da Menemen Belediye Düğün Salonu önünden başlatılan Zafer Yürüyüşü; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in ev sahipliğinde, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Muhtarlar, Gaziler, Menemen Belediyespor altyapı sporcuları ve çok sayıda Menemenli'nin katılımıyla gerçekleşti. Menemen Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden 1 km'lik kortej yürüyüşü sırasında Belediye Başkanı Tahir Şahin, hemşehrilerini barış güvercinleri uçurarak selamladı. Kortej yürüyüşünde açılan 180 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki dev Türk Bayrağı büyük dikkat çekti.

Zafer Yürüyüşü'nün sona ermesiyle birlikte başlatılan Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunuş törenine; Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kıdemli Albay Murat Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar ile Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri de katıldı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, Menemen Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu. Menemen Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu'nun zeybek gösterileri ile renklenen törene Menemenliler yoğun ilgi gösterdi.

Her yıl kurtuluş günlerini büyük bir coşkuyla kutlayan Menemenliler adına, iki yıldır 9 Eylül kutlamalarının Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile sınırlı tutulmasına tepkisini dile getiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; "Bugün güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yılını kutluyoruz. Kutluyoruz kutlamasına da… 2 yıl önce hükümetimizin almış olduğu kararla resmigeçit törenleri kaldırıldı. Protokol tarafından halkın bayramı kutlanmıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk Anıtı'na Devletin 3'lü protokol çelengi konulmuyor. Sadece Belediye Başkanlığı çelengi koyarak şehitlerimizi anmaya çalışacağız. Bağımsızlığımızı kutlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Büyük Osmanlı ordusu güç kaybetmeye başladıktan sonra emperyalist güçler tarafından ülkemizin bir bir pay edilmeye çalışıldığını hatırlatan Başkan Tahir Şahin konuşmasında; "Bu güzel ülkemizin esaret altında yaşayamayacağını gören ve bilen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, 19 Mayıs 1919'da bağımsızlık ateşini yaktı. 9 Eylül 1922'de düşmanı denize dökerek hem bağımsızlığımız ilan edilmiş, hemde bu güzel ilçemiz Menemen düşman işgalinden kurtulmuştur. İşte sevgili hemşehrilerim, bize bu güzel günleri yaşatan başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Silah Arkadaşlarının, Şehitlerimizin, Gazilerimizin, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Elif Bacılarımızın, Halide Edip Adıvarların, Belediye Reisimiz Bahri Beylerin, Hasan Tahsinlerin, Menemenli Ali Çavuşların önünde saygıyla eğilmenin haklı onurunu yaşıyoruz" dedi.

Atatürk'ün torunları olarak savaş istemediklerini söyleyen Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti, "Elbette ki savaş istemiyoruz. Ancak bizim savaşımız vatan topraklarını koruma savaşıdır. Bizim savaşımız hür doğma savaşıdır. Bizim savaşımız kanla, irfanla sulanan ay yıldızlı bayrağımızı gönderden indirtmeme savaşıdır. Bizim savaşımız Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Millet olma savaşıdır. Bizim savaşımız Gazze'de, Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta ve tüm dünyada çocukları ve günahsız insanları öldürtmeme savaşıdır. Bizim savaşımız PKK terörünü kökünden kurutma savaşıdır. Bizim savaşımız hiçbir şekilde dil-din; ırk-mezhep ayırımı olmadan; Türk, Kürt, Boşnak, Arnavut, Çerkez, Alevi, Sunni demeden birlik ve beraberlik içinde kardeşçe barış içerisinde yaşama savaşıdır."

Konuşmasını; "Yaşasın insanlık, yaşasın bağımsızlık, yaşasın tüm dünya insanlarının kardeşliği, yaşasın inadına barış…" sözleriyle tamamlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, tüm hemşehrilerinin bağımsızlık gününü kutlayarak, Cumhuriyet Meydanı'nda onlarca barış güvercini uçurdu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Garnizon Komutanlığı'na şükran ziyareti gerçekleşirdi. CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Gaziler ve vatandaşların da katıldığı ziyarette Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Arif Aksoy'a çiçek ve çikolata sunarak, Menemenli hemşehrileri adına Türk Ordusu'na şükranlarını iletti.

9 Eylül Kültür Sanat ve Kurtuluş Şenlikleri kapsamında Menemen Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdiği Folklor Şöleni'ni binlerce Menemenli büyük bir ilgiyle izledi. İzmir'in ve Menemen'in kurtuluşunu anlatan barkovizyon gösterimiyle başlayan gecede, Menemen Belediye Tiyatrosu oyuncuları "Barış" adlı pandomim gösterisini sahneledi. Türkiye'nin 7 farklı bölgesinden halk oyunları ekipleri kendi yörelerine özgü oyunlarla izleyicisinin karşısına çıkarken, geceye katılan Cezayir Halk Oyunları topluluğu ise büyük alkış topladı. Havai Fişek gösterileri ile renklenen gecede, halk oyunları toplulukları temsilcilerine plaket ve çiçek takdim eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; Menemen'den tüm dünyaya barış mesajları ulaştırarak; "Bu gece Türkiye'nin yedi ayrı bölgesinin yöresel oyunları tek sahnede birleşti. Büyük Önderimiz Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünden hareketle, farklı kültürlerin bir arada barış içerisinde yaşamasının mümkün olduğunu gösteren Menemen'de yarattığımız barış ve kardeşlik ortamının ülkemizde ve tüm dünya insanları arasında yaşatılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menemen'de 9 Eylül'de Barış Güvercinleri Uçuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement