Menemen'de Girişimcilik Hayalleri Gerçekleşiyor - Son Dakika
Yerel

Menemen'de Girişimcilik Hayalleri Gerçekleşiyor

Menemen\'de Girişimcilik Hayalleri Gerçekleşiyor

KOSGEB Menemenli girişimcileri iş sahibi yapmak için Menemen Ticaret Odası ile işbirliği yaptı.

18.03.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOSGEB Menemenli girişimcileri iş sahibi yapmak için Menemen Ticaret Odası ile işbirliği yaptı.

Menemen Ticaret Odası ve KOSGEB Kuzey Merkez Müdürlüğü'nün işbirliğinde yapılan 5.ve 6.dönem girişimcilik eğitimleri sertifika törenine katılan AK parti İzmir milletvekili Aydın Şengül, Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaplangı ve partililer, MHP belediye başkan adayı Ahmet İncesu, SP belediye başkan adayı Orhan Yıldırım, Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar, Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu, Şoförler Odası Başkan Vekili İlhan Karakedi, Tapu Sicil Müdürü Selami Alankuş, ilçemizde faaliyet gösteren banka şube müdürleri, Menemen Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Yılmaz Güral, Meclis Başkanı Ali Azgın, Genel Sekreter Gönül Orun,Yönetim Kurulu Başkan Vekili İzzet Süsoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Cengiz, KOSGEB girişimcilik eğitmeni Murat Taşkın ile meclis üyeleri katılımı ile MTO konferans salonunda gerçekleştirildi. Sertifika törenine katılan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Törende konuşan Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, "Biz her zaman söylüyorduk hizmette sınır ve sinir yoktur diye genç arkadaşlarımızı iş sahibi yapmak için çalışıyoruz. Devletten aldıkları parayı kendi paralarından daha önem vererek kullanıyorlar, neden derseniz devletimiz bu parayı sizlerden bizlerden aldığı vergilerden ödüyor. KOSGEB e çok teşekkür ederim Kuzey aksında MTO çok destek oluyorlar. Projesi kabul edilen girişimci kısa bir eğitimin ardından iş yeri sahibi olabiliyor. Mesleki ve teknik eğitim mezunlarını istihdam edecek imalat sektörü, teknoloji kullanılabilecek yenilikçi fikirlere öncelik veriliyor.

Kadın girişimciliğin özellikle desteklendiği programda, hazırlanacak projelerin KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren bir işletme olması gerekiyor. KOSGEB Yeni girişimci desteği kapsamında bir iş yerinin kuruluş aşamasında 30 bin TL veriliyor. Bu miktar tamamen hibe olarak verilirken istendiği takdirde 70 bin TL'ye kadar geri ödemeli destek sağlanabiliyor. Eğitimini Menemen'de alan kursiyerler Afyon'da, Eskişehir'de Türkiye'nin bir çok yerinde iş kuruyor bire bir takip ediyoruz .Her iş kuran girişimciler yaklaşık 52 kalem harcamalarında iş hayatına katkıda bulunuyorlar. 2014 yılında Menemen Ticaret odamızda, genç girişimcilerde çok daha ileriye gideceğiz inanıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından sertifikalar sahiplerine verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menemen'de Girişimcilik Hayalleri Gerçekleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement