Menemen'de Son Teknoloji Makineyle Pamuk Hasadı - Son Dakika
Güncel

Menemen'de Son Teknoloji Makineyle Pamuk Hasadı

Menemen\'de Son Teknoloji Makineyle Pamuk Hasadı

İzmir'in Menemen Ovası'nda, son teknoloji pamuk toplama makinesiyle hasat yapıldı.

08.10.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menemen Ovası'nda, son teknoloji pamuk toplama makinesiyle hasat yapıldı. Ülkede ilk kez kullanıldığı kaydedilen yeni nesil makineyle saatte 25 dekar pamuğun toplanarak paketlendiği belirtildi.

Menemenli çiftçi Cenap İyiuyarlar tarafından 600 bin dolara satın alınan yeni nesil pamuk toplama makinesiyle, Seyrekköy'de hasat yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Güldal, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Celal Sayılır, Uluslararası Tarımsal Araştırma Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nejat Özden, Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl ve yönetimi, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal ve çiftçiler; Seyrekköy'de gerçekleştirilen hasatı izledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Güldal, "Pamuktaki tane kayıplarını en aza indirecek ve kısa sürede hasat edilmesini sağlayacak bir teknolojiyi bugün Menemen'de görme fırsatı buluyoruz. Menemen İzmir'de en fazla pamuk ekilen bölge. Pamuk üreticilerimizin kazançlarının mekanizasyonla en yüksek düzeye erişmesini temennisindeyiz. Bakanlık olarak biz de bu makinaların alımında destek veriyoruz. Bu son teknoloji makinelerin çalışmasını yerinde görüyoruz" dedi.

Makine hakkında bilgi veren Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, "Altı sırayı aynı anda toplayıp paketleyip balya yapabilen 2015 model bir makine. 1 saate 25 dekar pamuğu toplayarak 2.5 tonluk balyalar halinde nakliyeye hazır hale getirebilen pamuk toplama makinesinin yaptığı aynı işi, 200 işçi ancak yapabilir. Biz Menemen Ziraat Odası olarak Türkiye'de ilkleri başarma çabası içindeyiz. Tarımsal olarak en iyisine ulaşmaya en iyi ürünleri üretmeye çalışıyoruz. Bu makine, Türkiye'de ilk olarak Menemen'de kullanılmaya başlandı. Menemen'de 60 pamuk toplama makinesi var. Yani 1200 dönüme bir pamuk toplama makinesi düşüyor. Pamuğun kalitesi ve hasadın temizliğini göz önünde bulundurursak Türkiye'nin en iyi pamuğunu biz üretiyoruz diyebiliriz. Tüm çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Menemen'de Son Teknoloji Makineyle Pamuk Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement