Menopoz ve Andropoz Dönemlerini Güle Oynaya Geçirin - Son Dakika
Güncel

Menopoz ve Andropoz Dönemlerini Güle Oynaya Geçirin

Menopoz ve Andropoz Dönemlerini Güle Oynaya Geçirin

Fitoterapi uzmanı Dr.

20.08.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fitoterapi uzmanı Dr. Mustafa Eraslan, menopoz ve andropoz dönemindeki kadın ve erkeklerin bu dönemi rahat geçirmesi için önerilerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nde her yıl yaklaşık yarım milyon bayanın menopoza girdiğini, şu an toplamda 2 milyon menopozda olan kadın olduğunu açıklayan Fitoterapi uzmanı Dr. Mustafa Eraslan, bu dönemde kadınların hem ruhsal hem de fiziksel sıkıntılar yaşadığını belirtti. Eraslan, "Aile hayatı son derece stresli oluyor. Bayanlar bir barut fıçısı, sinirlilik, uykusuzluk, kemik erimesi, depresyon. Bunların tamamı bir insanın hayatını zehre çevirecek, yaşam kalitesini son derece düşürecek durumlar. Dünya Sağlık Örgütü ve Almanya'daki komisyon E'nin bir gıda takviyesi, bir bitki ekstresi üzerinde yaptığı araştırmalar var. Biz buna siyah yılan otu ekstresi diyoruz. İzinlerini ve onaylarını Avrupa Birliği ülkelerinden, Dünya Sağlık Örgütü'nden almış. Siyah yılan otu, kemik erimesini, uykusuzluğu, sinirlilik halini, şişkinliği, depresyonu ortadan kaldırıyor. Yani bir bayan için bu ekstreyi kullanması mutlu bir menopoz süreci geçirmesini sağlıyor" dedi. Bir de bu işin sosyal bir boyutu olduğunu hatırlatan Eraslan, "Menopoza girmiş bayanlar ve andropoza girmiş erkekler de çok sık boşanma görülüyor. Devlet istatistik yaklaşık yüzde 41 oranında boşanma sebebini buna bağlıyor" şeklinde konuştu.

AĞRILI ADET GEÇİRENLER DİKKAT

Erkeklerde de bu durumun andropoz olarak ifade edildiğini söyleyen Eraslan, "Yani testosteron hormonlarının azalması ve sonuçta da erkeklik hormonu olduğu için cinsel performansta ciddi düşüklük, sinirlilik, uykusuzluk, depresyon hali görülüyor. Bayanların yaşadıklarının birebir karşılığını yaşayabilirsiniz. Bu geçiş döneminin de rahatlatılması mümkün. Testosteron hormonunu artırdığınız zaman andropoz dönemini çok kolay yaşıyorlar" diye konuştu. Güle oynaya menopoz, mutlu bir andropoz ve sıkıntısız bir hayat geçirilebileceğini aktaran Eraslan sözlerine şöyle devam etti: "Karayılan otunun başka bir faydası daha var. Bayanların bir kısmının ağrılı adet dediğimiz bir problemleri var. Bu ot ağrılı ve sancılı adet döneminin çok rahat geçmesini sağlıyor. Hamile ve emzirenler dışında herkes kullanabilir. Şu ana kadar bilinen bir yan etkisi yok." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Menopoz ve Andropoz Dönemlerini Güle Oynaya Geçirin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement