Meram Belediyesi'nde Diyabet Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Meram Belediyesi'nde Diyabet Eğitimi

Meram Belediyesi\'nde Diyabet Eğitimi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi personeline kişisel gelişim eğitimleri kapsamında Konya Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya ve Diyabet Akran Eğitim Uzmanı Diş Hekimi Dr. Pervin Kaya tarafından diyabet eğitimi verildi.

14.11.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi personeline kişisel gelişim eğitimleri kapsamında Konya Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya ve Diyabet Akran Eğitim Uzmanı Diş Hekimi Dr. Pervin Kaya tarafından diyabet eğitimi verildi.

14 Aralık Dünya Diyabet Günü nedeniyle Meram Belediyesi Meclis Salonu'nda verilen eğitime Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, daire müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

Konya Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya, sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, "Normal beslenme sağlığın temelini oluşturur. Aşırı beslenme ve yetersiz beslenme hastalıklara davetiye çıkarır. Kalp damar hastalıkları, kan basıncı, kanser ve diyabet gibi hastalıkların en önemli sebebi de dengesiz beslenmedir" dedi.

DİYABET MİLENYUM HASTALIĞIDIR

Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından ilk kez gelecek kuşakların yaşam sürelerinin diyabet nedeniyle daha kısa olacağının tahmin edildiğini kaydeden Prof. Dr. Kaya, "Bu nedenle diyabete milenyum hastalığı denilmektedir. Bu eğitimlerdeki amacımız bu hastalık konusunda bir farkındalığın oluşturulmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2011 yılında başlatılan "Diyabeti Durduralım" projesi kapsamında eğitimlerin devam ettiğini belirten Diyabet Akran Eğitim Uzmanı Diş Hekimi Dr. Pervin Kaya ise, damarı ve siniri tuttuğu için diyabetin ömür boyu süren sistematik bir hastalık olduğunu söyledi.

Eğitim kapsamında dünyada ve Türkiye'de diyabet artışı, diyabet ve beslenme, diyabet çeşitleri, diyabet bulguları, diyabet tanısı ve tedavisinin nasıl yapılacağı konularında bilgilendirme yapıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram Belediyesi'nde Diyabet Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement